The bodyguard

Die rotziekte stopt niet.
Ik krijg veel hulp.
Maatschappelijk werk, advocaten, diëtist, revalidatiearts, psycholoog.
Allemaal mensen die twee dingen gemeen hebben :
– Ze proberen voor je na te denken
– Je hebt er niks aan
Want nadenken kan ik zelf.
Gelukkig krijg ik ook andere hulp.
Van de buren en van het Leger des Heils.
Net was de schoonmaker hier.

Vorige week was ze hier voor het eerst.
Ze kwam binnen, trok haar jas uit, keek om zich heen en pakte een emmer.
Ze praat niet, ze werkt.

De ramen zijn weer schoon. Van binnen en van buiten.
Het zijn best wel grote ramen.
Ik keek even hoe ze bezig was.
Ze heeft niet eens een trapje nodig.
Jennifer zou het als bodyguard niet slecht doen.
Zo komt de droom die ik als kind had toch nog uit.


Posted

in

by

Tags:

Comments

7 responses to “The bodyguard”

 1. Johan Avatar
  Johan

  Praktische hulp is belangrijk, maar mentale hulp kan ook van pas komen. Als je er behoefte aan hebt, natuurlijk.

 2. knutselsmurf Avatar

  Die 2 zijn met elkaar verbonden. Naar buiten kunnen kijken en in een schoon bed slapen hebben meer effect op je geest dan ik dacht. Daar zou je eigenlijk mee moeten beginnen.

 3. Ximaar Avatar

  Bij deze nog een voorspoedig 2018!

  (Dacht dat ik dat al eerder had geplaatst, maar ik kan het nergens vinden.)

  Bij hulpbehoevend mag je helaas niet te mondig zijn. Uiteindelijk gaat dat tegen je werken. Laat het over je heen komen, reageer positief en vriendelijk en laat de onzin van je afglijden. Zeg ook ja en doe er vervolgens niets mee als het nergens op slaat. Zelf deed ik dat in een gezonde en hooguit wat overspannen situatie met 20 bazen die allemaal iets van me wilden omdat ik er zo goed in was.

  Je weet waarschijnlijk dat de OBA-site het niet meer doet. Mogelijk moet er iets opnieuw gestart worden of ben je ermee gestopt.

 4. beheerder Avatar
  beheerder

  Dank je. Ik wens alle bezoekers ook een gelukkig jaar.

  Ik heb de stekker uit OBA getrokken. Ik heb het wel op facebook gezet, maar bij gebrek aan vrienden zal dat niet algemeen bekend zijn geworden.
  De reden was dat de hosting-provider voor de zoveelste keer over ging op een nieuwer groter mooier beter systeem en ik alles met de hand mocht gaan verhuizen. Dat doet Versio altijd zo. Ze schaffen hun hardware en software tegelijk aan en vervolgens doen ze 5 jaar niks aan onderhoud. Als je een probleem hebt, proberen ze je een onderhoudsabonnement aan te smeren. Bij gebrek aan donaties is de online-portemonnee waaruit ik de hosting betaalde geleidelijk leeg geraakt, dus ik vond het een mooi moment om te stoppen.
  Ik had er ook de energie niet meer voor. Ik lig soms 24 uur achter elkaar in bed en als ik dan opsta is OBA niet het eerste waar ik aan denk.

 5. Ximaar Avatar

  @Knutsel: Ik had het vermoeden en kom nooit op facebook. Ook erg begrijpelijk. In elk geval dank voor de grote hoeveelheid tijd die je er in hebt gestoken. Ik heb nog even bij Ina gekeken, maar volgens mij weet die al jaren niet meer van het bestaan van OBA.

  Ik zal er wel iets over bloggen en houd voorlopig m’n eigen verzameling in de lucht. Dat is absoluut geen volwaardig alternatief en heeft duidelijk een andere insteek. Toch zit er overlapping in en het kost me niets. De hoeveelheid tijd valt voor dat systeem behoorlijk mee.

  Erg veel sterkte!

 6. beheerder Avatar
  beheerder

  Ina heeft naast haar baan ook nog die Krapuul website met 10.000 bezoekers per dag.

 7. Trudy ( Zilvertje ) Den Herder Avatar

  Miste de OBA al een tijdje, maar dacht dat het aan mij lag. Dank voor al je werk. Rot om te lezen dat je ziek bent, vaag wist ik het nog. Wens je heel veel kracht en levensgeluk, want dat heb je nu hard nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *