Schijnveiligheid verkopen.

Vorige week liep ik in een rokje door de stad, om te protesteren tegen het goedpraten van sexueel geweld tegen vrouwen.
Wat een stel mietjes, vonden diverse PVV-aanhangers.

verzetsspray

Vandaag zag ik Geert Wilders die op straat spuitbusjes rode verf stond uit te delen.
Wat een held.
Het punt dat hij probeerde te maken is simpel te weerleggen :
Hij zegt dat hij liever pepper-spray had willen uitdelen, maar dat dat in Nederland niet mag, terwijl het in Duitsland wel legaal is.
Dat toont toch alleen maar aan dat legalisering van pepper-spray niet helpt tegen sexueel geweld ?
Net zo min als legalisering van vuurwapens zou doen.
Ik heb het aantal verkrachtingen per 100.000 inwoners in de VS vergeleken met het aantal in Nederland.
Het zijn er 3 x zoveel ( ! )
Hoeveel Syrische vluchtelingen wonen er in de VS ?
Hoeveel vrouwen in de VS hebben een pistool in hun handtasje ?

Als je weleens overvallen bent, dan weet je dat het wapen van de overvaller de verrassing is.
Zonder dat wapen is hij kansloos.
Een cursus zelfverdediging heeft dus meer nut dan een spuitbusje.
Zulke spuitbusjes zijn verkrijgbaar in vage webshops, voor fantasieprijzen : in Nederland 2 keer zo duur als in Engeland.

Natuurlijk niet in een normale winkel die spullen verkoopt waar je wél wat aan hebt.
Een sticker voor op je ruit : “beveiligd tegen inbraak”, hebben ze vast ook.

Ieder mens heeft al een wapen dat gegarandeerd 4 rode strepen op een gezicht achterlaat en tegelijk een DNA-monster van de dader neemt.
En een luide sirene.
Het eerste dat de aanvaller probeert, is dus die 2 uit te schakelen.
Dan heb je niet veel aan de wetenschap dat er een spuitbusje in je tas zit.

Wat je ziet aan de cijfers, is dat de kans om verkracht te worden zowel in de VS als in Nederland al 20 jaar daalt.
Wat zou je daaruit kunnen concluderen ?
Zonder veel bewijs ga ik er van uit, dat de toegenomen pakkans veruit de meeste invloed heeft. Er is meer bloot op televisie en op straat, er zijn minder geheimen.
Gezinnen worden kleiner, kinderen worden gelijkwaardiger opgevoed.
Iedereen die terug wil naar vroeger ( toen werd er juist meer verkracht, in plaats van minder ) moet zijn argumenten nog maar eens overdenken.


Posted

in

by

Tags:

Comments

6 responses to “Schijnveiligheid verkopen.”

 1. jan krosenbrink Avatar

  helemaal eens met je stelling dat je geen schijnveiligheid moet kopen. Ik heb als sinds mijn vierde levensjaar een moeizame relatie met grote honden, met kleine hondjes die ik een doodschop kan verkopen heb ik vaak een prima relatie. Twee jaar geleden werd ik al fietsend gepakt door een normale niet-opgevoede hondklein, drie maanden duurde het voor de wond dicht was en nu nog is een duidelijk litteken te zien. Vier maanden geleden werd ik aangevallen door een pittbull-achtige die door baasje de vrije hand was gegeven. Nu loop ik dezelfde route met een briefopener in mijn linkerhand die elk moment kan toeslaan, dus niet in een tasje of in de achterzak maar klaar voor gebruik, ik hoef slechts een kartonnen bescherming van het lemmet te nemen met mijn rechterhand. Deze kartonnen bescherming van het lemmet is van levensbelang, opdat als ik struikel, ik me niet zelf torpedeer, ik ken daar voorbeelden van

 2. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik heb het zelf nooit meegemaakt. Niet te voet en niet op de fiets. Ik ga niet rondlopen met een wapen. Dat mag trouwens ook niet hier.
  ( “Hier” is Amsterdam )

 3. jan krosenbrink Avatar

  @beheerder: ´´ik ga niet rondlopen met een wapen´´ Die uitspraak gun ik iedereen, maar soms zijn de verschillen tussen hier en daar te groot. In Rome, Parijs, Londen en Amsterdam staan des nachts de straten vol geparkeerd met auto´s. In mijn slaperig provinciestadje zijn ´s nachts de straten geheel zonder autoos. Ook best mooi om te zien. Hier werkt ´s nachts de politie niet, iemand die wat heeft te verliezen moet zelf maar voor een verdediging/bescherming zorgen, daar gaat een linksachtige anti-imperialistische regering niet voor zorgen.

 4. j de kat Avatar
  j de kat

  Krosenbrink huldigt de standaardredenatie van de wapenliefhebbers dat je eigen veiligheid gediend is met een wapen, al is het maar een mesje. Lulkoek. Angst is een slecht raadgever. Het wrangste voorbeeld, bij mijn weten, deed zich vorig jaar voor in een supermarkt in Seattle. Een winkelende vrouw werd doodgeschoten door haar eigen pistool dat ze doorgeladen in haar schoudertas had zitten. Haar dochtertje van vier stak een hand in die tas.

 5. jan krosenbrink Avatar

  @j de kat. Hoezo standaardredenatie? Op mijn blog kan je over de specifieke aanval van de pitbull lezen, het was een opgevoede pitbull, helaas niet aangelijnd, dat mag hier. Het lijkt me raadzaam dit eerst te lezen, alvorens met standaardtermen te gooien als lulkoek.

 6. j de kat Avatar
  j de kat

  Het valt mij op dat de puur feitelijke en nuchtere analyse van knutsel totnuto geen enkele reactie krijgt, afgezien van een die naast het onderwerp schiet. Heeft de “internetter” meer behoefte aan gevoelens in zijn onderbuik dan aan feiten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *