Peperduur, vies en het helpt niet

Als je vaak bij een dokter komt, krijg je ook vaak iets mee naar huis waar je je beter van gaat voelen.
Ik zit daar vaak niet zo op te wachten. Ik wil weten wat ik mankeer en wat ik eventueel kan doen om dat te verhelpen.
Het recept voor Mirtazapine heb ik daarom maar gelaten voor wat het was.
Voor de kleine verbetering die het misschien oplevert, moet ik meedoen aan een loterij met een hartaanval of zelfmoord als hoofdprijs en problemen met je gebit voor elk lotnummer eindigend op een 5.

Ik ben te mager.
Daarom heb ik ook een paar flesjes nutridrink meegekregen en daarna nog een doos met 32 van zulke flesjes.
De theorie is, dat ze bepaalde tekorten in je voeding aanvullen, zodat je wat dikker wordt.
De praktijk is, dat je na één flesje geen honger meer hebt en dus minder gaat eten.
Na een week met 2 flesjes per dag, heb ik een verstopping.
De weegschaal zegt, dat ik ben afgevallen.

nutridrink-aardbei-4x200mlHoeveel de doos met 32 flesjes me precies gekost heeft, weet ik nog niet, want de rekening gaat via de ziektekostenverzekering.
Maar ik reken op ongeveer 90 euro.
Voor zoveel geld kun je ook iets lekkers kopen.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

13 responses to “Peperduur, vies en het helpt niet”

 1. Johan Avatar
  Johan

  Een viergangendiner zou dus meer zoden aan de dijk hebben gezet en goedkoper zijn geweest.

 2. beheerder Avatar
  beheerder

  Yep.
  Net zoals jouw “Roemeense date”, een joint of een fles drank waarschijnlijk meer helpt dan Mirtazapine 🙂

 3. beheerder Avatar
  beheerder

  In tuinbonen zit de stof L-Dopa. Dat is een medicijn waarvoor je een recept van de psychiater nodig hebt. Het is bedoeld voor mensen met Parkinson, maar bij mij helpt het eten van tuinbonen tegen slapeloosheid. Gratis.

 4. Avatar
  Anonymous

  Ik ben ook meer geinteresseerd in wat bepaalde middelen in de praktijk doen, dokters probeer ik zoveel mogelijk links te laten liggen, heb er iets te veel negatieve ervaringen mee gehad. Of je wordt nog zieker van de bijwerkingen of de diagnose is fout of ze weten het gewoonweg niet maar zeggen dat niet of het helpt uberhaupt niet maar kost wel veel geld, dit even in een notendop. 😉 Met uitzondering van de goede artsen natuurlijk. Succes met aankomen.

 5. Marjelle Avatar

  Heel verhaal getypt en weg (ik had nog geen naam ingevuld). Afijn, het gaat om hoe de middelen in de praktijk werken idd en daar kan geen dokter tegenop. Die mijd ik sowieso zoveel mogelijk, te veel slechte ervaringen en te veel verkeerde middelen met bijwerkingen etc. Succes met aankomen.

 6. beheerder Avatar
  beheerder

  stond in moderatie

 7. j de kat Avatar
  j de kat

  Nutricia heeft zijn (of haar) naam gemaakt met babyvoer. En dat is primair gericht op het tegengaan van schijterij en kotsen. Links- of rechtsdraaiend melkvet, of -zuur, dat weet ik niet meer, mijn babies zijn allang de deur uit.
  Uit jouw reactie op dit middel krijg ik de indruk dat vaste bezoekers van McDonalds en BurgerKing er profijt bij zouden kunnen hebben. Al zeker twintig jaar geleden stelden voedselologen in Wageningen vast dat onverzadigde vetten het hongergevoel in de maag niet stillen. Dat doet verzadigd vet wel, en daardoor eet je niet teveel normaal eten. Maar je eet wel eindeloos door van hamburgers e.d. die prat gaan op onverzadigd vet. Ondanks de publicatie van dat onderzoek is nog niets veranderd aan de eetcultuur en het percentage te dikke mensen loopt niet alleen in de VS en Duitsland naar 50, ook hier. Grappig genoeg lijden de Fransen er veel minder aan, of onder. Die hebben kennelijk een sterke eigen eetcultuur.

  Ik vrees dat jouw dokter je gebruikt als proefkonijn, en gesponsord wordt door de Zoetermeerse voedselfarmaceut.

 8. beheerder Avatar
  beheerder

  Heb ik dat weer ?

 9. j de kat Avatar
  j de kat

  P.S. Ik heb intussen uit enigszins ingewijde kring vernomen dat dit spul in bejaarden- en verzorgingstehuizen wordt gebruikt, omdat de bewoners daarvan te weinig beweging krijgen en dus van gewoon eten makkelijk te dik worden.
  Dat zou je dokter toch mogen weten.

 10. beheerder Avatar
  beheerder

  Het is een soort concentraat. Ik denk dat het vooral geschikt is voor mensen die moeite hebben met kauwen en slikken ( dat heb ik niet ). Meisjes die te mager zijn schrijven ook dat het niet werkt. Dat verbaast me niks.

 11. j de kat Avatar
  j de kat

  Onlangs leerde ik van de Duitse tv dat bier, door de hop erin, de maag stimuleert. Dus misschien helpt het als je voor de maaltijd een biertje neemt. Of, als je geen trek hebt maar toch wat moet eten, er een biertje bij te drinken.
  Ik ben, ook door slechte ervaringen met farmaceutisch aangelegde medici, een voorstander van het gebruik van “gewone” middelen tegen kwalen en kwaaltjes.
  Sterkte.

 12. Appelvrouw Avatar

  Bah, en het is nog smerig spul ook.
  Vroems kreeg het na de operatie maar kreeg het niet weg, ik heb het ook geproefd, bah, als je ziek wilt worden…
  Ik begrijp het ook niet, zal wel met sponsering te maken hebben dat het voorgeschreven wordt.

  Ik ehb net een cake gebakken, daar word je wel dik van, met een multivit. pil ben je klaar, en het is nog lekker ook.

 13. G.H. de Jong-Riepen Avatar
  G.H. de Jong-Riepen

  gisteren een flesje geprobeerd, ik heb last van mijn maag en ben dus te mager, na een flesje kwam het maagzuur mijn oren uit, dus gewoon eten was er niet bij vandaag is het ook nog niet best dus niet eten, dus het resultaat is afvallen en niet aankomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *