De verhuizing

De OBA website kreeg het steeds zwaarder : meer content op de voorpagina, meer leden, meer plugins.
De eerste problemen ontstonden door het gebruik van de feedwordpress plugin; een feed kan een zeer groot bestand zijn, en de feed-cache legde een groot beslag op het geheugen.
Vooral op het moment dat je een beheer-actie uitvoert op een CMS, leg heb je extra geheugen nodig. We zijn overgestapt op PuSH om dat probleem het hoofd te bieden, en om de “gebruikersbeleving” meer real-time te laten zijn. Het was een simpel idee, maar de uitwerking van PuSH heeft een paar grijze haren opgeleverd. Veel mensen bleken als een verslaafde op de “publish” knop te hameren, tientallen keren achter elkaar. Sommige websites lijken te stotteren; ze versturen van elk nieuw bericht meerdere kopieen. Met name Blogspot is daar goed in : PuSH verwacht 1 bericht van ongeveer 4 kilobytes. Blogspot stuurt soms 5 identieke berichten van 110 kilobytes tegelijk. PHP blijkt over een aantal rottige eigenschappen te beschikken, waar ik als voormalig C en Cobol programmeur vroeger helemaal geen last van had. Je kan een lock zetten, maar een PHP script is geen proces, dus een ander script liep gewoon door alsof er geen lock bestond.
Het volgende probleem was, dat de mails aan de abonnees vaker niet dan wel verstuurd werden. Ook dat werd waarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan geheugen en door timeouts. Ons “shared hosting” pakket bood gewoon niet genoeg ruimte om alles te doen wat we wilden. Op 1 oktober zou het contract met de huidige hoster aflopen, en hoewel het om een slechts een paar tientjes ging, hadden we ons voorgenomen om voor die tijd te verhuizen naar een andere hoster.
Het punt was, dat we meer geheugen nodig hadden, en daar kon je niet aan komen bij een shared host. Diskspace krijg je overal genoeg, en aan de datalimiet kom je ook niet, maar OBA had meer processing-power nodig. Door het bezit van een eigen server wist ik al dat alle problemen met scripts zijn terug te voeren op zulke beperkingen.
Maar ja, die server die de hele dag en nacht aan staat, kost energie, en hij raakt een keer versleten. Met een eigen server heb je meer mogelijkheden dan bij een shared host. Sommige shared hosts zijn zo beperkt, dat de nieuwste wordpress versie er niet eens op draait. De meeste webshops zullen echter geen eigen server onder de toonbank hebben staan. Het aanbod van hosting bedrijven is enorm. Ina deed wat onderzoek naar klanttevredenheid en prijs/kwaliteit en kwam met een voorstel. Ik prikte het apparaat dat ons uit de brand zou kunnen helpen, gebaseerd op de kosten en de specificaties. We nemen een VPS; een virtual private server. Daar kunnen we meerdere domeinen op zetten. We doen zelf het beheer, en we kiezen voor Ubuntu Linux, want daar ken ik de weg in. En zo geschiedde. De eerste 2 weken na het nemen van het abonnement heb ik nog weinig kunnen doen, omdat de bestande PuSH software veel aandacht kostte, maar toen stond binnen een paar dagen alle software er op. ( moeilijkheden : de plugin die de database-backup moest maken werkte niet goed. Geen enkele backup-plugin had gewerkt, want de bug zit in MySQL zelf. Ik heb een workaround gefabriekt ) De nieuwe plek had een eigen ip-nummer en alle software, maar geen domeinnaam, want die wees nog naar de oude plek. Ik instrueerde apache om ook naar de domeinnaam zonder www te luisteren. Zo kon ik met een regeltje in de hosts file van mijn eigen computer de nieuwe site bereiken, en de oude, naast elkaar. Al snel leken ze zo veel op elkaar, dat we een waarschuwing op de nieuwe voorpagina moesten plaatsen : “Let op, dit is de nieuwe site !” Ina schreef de tekst die de gebruikers te zien zouden krijgen als de verhuizng gereed was. We hadden met opzet de gebruikers niet van tevoren geïnformeerd, omdat het slechte voorbeeld van weblog.nl iedereen in de gordijnen zou hebben gejaagd.
De ervaring die ik opgedaan had met mijn eigen server bleek goud waard te zijn. Foutmelding ? O ja, hier staat het. Dit zijn de commando’s om die nieuwe module te installeren : knip – plak – klaar.
We zijn eigenlijk wel klaar om te verhuizen, schreef ik optimistisch aan Ina, toen de bestaande berichten gekopieerd waren en elk nieuw bericht dubbel verstuurd werd. Het dubbel versturen leverde veel hoofdpijn op. Het kwam allemaal wel aan, maar je moest het naderhand corrigeren. Een paar minuten later stuurde ze het token al. Dat is snel 😮
Wat moet ik invullen bij DNS servers ? De nieuwe provider is niet zo sterk in documenteren, maar heeft wel een gebruikersvereniging waar erg veel informatie wordt uitgewisseld. Die vraag was al een keer beantwoord. Het bleek dat je pas toegang kreeg tot je nieuwe DNS servers, na het afronden van de bestelling van het product “verhuizing”. Ik rekende er op dat in de loop van de komende dagen er een moment zou komen dat de verhuizing werd uitgevoerd. Ik laad nu die backup, dan doe ik dat de komende dagen nog een paar keer, en intussen zal ik zorgen dat die synchronisatie wat soepeler verloopt, dacht ik.

Een paar uur later verschenen er foutmeldingen in de log. PuSH kon geen contact meer krijgen met de oude website. Hij probeert dat 7 keer. Heel simpel stuurde hij van alles een kopie naar de nieuwe website, dus kregen we alles daar in 7-voud. Daar had ik nog wat aan willen doen.
De oude site gaf een foutmelding : database onbereikbaar, stond er in grote letters op het scherm. Nu al ????
Op de nieuwe site had iemand een reactie achtergelaten.
??????????
Dat betekent dat in delen van het land de nieuwe site al te zien is !
Terwijl PuSH bleef proberen de oude site te bereiken.
Dit is dus het enige dat fout gegaan is aan de verhuizing.
Het had naadloos moeten gaan, maar omdat de directory “wordpress” niet meer voorkomt in de nieuwe situatie, was de URL veranderd.
Ik paste het adres aan met een SQL update, en hij ging gewoon door ???
Tussen PHP en MySQL zit kennelijk een soort cache. Mijn webserver geherstart, en bingo, nu liep alles goed.
Er was wel wat handwerk nodig om de voorpagina weer in orde de krijgen. Plaatjes en berichten waren elkaar kwijt, de update van de reacties kon nog niet uitgevoerd worden, omdat de ID’s van de oude en de nieuwe berichten niet identiek waren. Vanaf het moment dat PuSH de nieuwe site als zijn primaire doel zag, was dat probleem opgelost.
De komende tijd gaan we nog meer zaken verhuizen. PuSH is nu een 2-server oplossing, waarbij de communicatie tussen die 2 de achilleshiel bleek te zijn. Straks wordt alles geïntegreerd. We gaan onze eigen blogjes ook zelf hosten. En we gaan OBA nog groter, mooier en beter maken, maar daarover in de toekomst meer.

Hoe het niet moet

 

Big Bang scenario bij automatiseringsprojecten

Is meestal geen goed idee.
Ja, het is de goedkoopste manier, en als alles goed gaat, merkt niemand er wat van.
Een geleidelijke migratie duurt langer, kost meer, en levert je heel lang negatieve aandacht op.
Maar er zitten zodanige risico’s aan, dat een bedrijf dat zijn geld verdient aan een dienst waarvoor de computer essentieel is, er niet over zou peinzen om dit scenario te volgen.

Sanoma adverteert er niet mee, maar bloggen is niet “business-critical”, de dienst mag best een paar dagen onderbroken worden.
Dat de planning van 2 dagen niet haalbaar was, wist men op het hoofdkantoor ook wel. Als adverteren je business is, weet je ook wel dat je de zaken zo rooskleurig mogelijk moet voorstellen.
Het wordt een volle week, dat lijkt men op de automatiseringsafdeling te hebben berekend.
Je weet wel wat er gebeurt als je zegt dat het een maand kost, en meer geld kost dan het bedrijf in 2 jaar opbrengt.
Weg baan.
Dus de automatiseringsafdeling loog tegen het hoofdkantoor, en het hoofdkantoor loog tegen de klanten, en zo werd een maand 2 dagen.

Hoe zou een grote bank dit aanpakken ?
Ze zouden het nieuwe systeem bouwen en testen.
Dan zouden ze alle statische gegevens uit het oude systeem kopieren naar het nieuwe.
Daarnaast zouden ze een tijdelijk testsysteem maken.
Ze zouden alle invoer van het oude systeem dupliceren naar het nieuwe, en het tijdelijke testsysteem zou de uitvoer van het oude en het nieuwe systeem met elkaar vergelijken.
Het klinkt misschien belachelijk complex, maar dit was een praktijkvoorbeeld van een bank waar ik gewerkt heb.
Van die migratie heeft nooit iemand wat gemerkt, wel heeft het veel geld gekost.

De “amateurclub” OBA heeft in de eerste plaats wel respect voor gebruikers en werkt in de tweede plaats niet met big-bang scenario’s.
We gaan van iets dat werkt, naar iets dat goed werkt, en van daar naar iets dat beter werkt, enz.
Het is niet zo dat Sanoma dat niet had kunnen doen, omdat ze groter zijn.
Ze hadden gedurende een half jaar extra servercapaciteit kunnen huren, en een paar goede programmeurs.
De technologie die OBA gebruikt ( PuSH ) is heel geschikt om het ene CMS te vullen met de content van het andere.
De reden dat ze toch gekozen hebben voor het big bang scenario is een simpele : Sanoma is een worstfabriek. De klanten zijn de adverteerders. De bloggers zijn de koeien.
De automatiseerders zullen flink hebben moeten onderhandelen om 8 jaar oude blogjes te bewaren (bejaarde koeien die niets opleveren).


Posted

in

by

Tags:

Comments

114 responses to “De verhuizing”

 1. jan krosenbrink Avatar
  jan krosenbrink

  als je denkt dat ik dit verhaal voor maar voor 10% begrijp, heb je het mis. Ik krijg de indruk dat je goed werk hebt geleverd, maar vertel dat dan liever aan de alleswetende God in de hemel, opdat hij adecuaat kan terugreageren

 2. beheerder Avatar
  beheerder

  Dat is mooi, dan heb ik het niet alleen voor mezelf geschreven.

 3. Fred van der Wal Avatar
  Fred van der Wal

  10 % begrijpen?
  Ik nog geen 0,000000001 procent
  er is altijd eeen baas boven baas
  wat begrip betreft
  dus eigenlijk ben ik dan meer een underboss

 4. Glaswerk Avatar

  Heb je ooit wel eens overwogen om The Matrix Revisited te gaan schrijven en verfilmen? Je weet de kurkdroge ICT materie op een bijna jongensboekachtige wijze te brengen.

  Kan de aanschaf en het onderhoud van de VPS betaald worden uit de OBA giftenpot of is dat voor een deel VLOP – Virtueel Liefdewerk Oud Papier – van jou en/of Ina?

 5. beheerder Avatar
  beheerder

  Een VPS huur je. Daarnaast heb ik mijn eigen server, en dat is gewoon een computer die ik al had, met een gespiegelde disk er in. Daar heb ik me alles mee geleerd en die heeft ook het zware werk voor de VKblog import gedaan. Ina en ik zijn respectievelijk AP ( arm persoon ) en ZAP ( zeer arm persoon ), dus we zijn erg alert op kosten. De donaties dekken de kosten gedurende een jaar of 3, en daarna is de economische crisis voorbij en hebben wij een bloeiend bedrijf 🙂

 6. svara Avatar

  ik begrijp die hele tekst natuurlijk niet maar ik kwam even hier om je te bedanken en een fijne samenwerking toe te wensen met Ina
  ….en te zeggen dat ik dik tevreden ben!

  Hartelijke groet

 7. Fulps Valstar Avatar

  Met grote waardering en minimaal (eigenlijk geen) begrip gelezen, ik ben een gruwelijke alpha.

 8. Jezzebel Avatar

  Mazal tov!
  Verhuizen is altijd je adem inhouden.
  Er kan van alles misgaan.
  Vroeg me zelfs af of je niet een info stop moest opleggen aan de bloggers.
  Maar dit ging zo super gladjes!
  Bij Opzij waren we een dag uit de lucht, het duurt inderdaad 24 uur voordat heel Nederland je ziet.

  Wat goed zeg, hulde aan jou en Ina!

 9. Johanna Nouri Avatar

  Ook ik begrijp niet alles van wat je schrijft. Wel heb ik ervaring met het begeleiden van migratietrajecten, aan de kant van de klant zeg maar. Daaruit weet ik hoe belangrijk is het is om te anticiperen op mogelijke knelpunten, om een goede (lees: haalbare) planning te maken, om zaken met elkaar af te stemmen én te blijven communiceren tijdens de migratie.
  Petje af voor de manier waarop dit traject verlopen is. Natuurlijk zijn er altijd kleinere probleempjes die zich voordoen en die soms niet voorzien zijn. Dat is niet erg, zolang je daarover communiceert en die problemen snel en adequaat oplost. Je zou toch denken dat jij en Ina hiermee een mooi portfolio bouwen waarmee je ook breder je diensten kunt aanbieden.

 10. beheerder Avatar
  beheerder

  Klopt. Het is een visitekaartje dat we misschien nog nodig hebben, en daarom pakken we het professioneel aan. Toch hebben we er voor gekozen om de gebruikers van tevoren niet de informeren. Het zou alleen maar onnodige onrust geven, en zonder OBA heb je nog steeds een blog, alleen minder bezoekers. Hadden we wel blogs gehost, dan hadden we zeker de gebruikers geïnformeerd, en waren we nog voorzichtiger te werk gegaan. Wat Weblog.nl doet is echt een aanfluiting.

 11. Grutte Pier Avatar
  Grutte Pier

  Het is keurig verlopen. Mijn complimenten!

  En die bank kan je het niet kwalijk nemen 😉

  Begrijp ik het goed dat je de eigen server als back-up gebruikt? Of biedt de provider (ook) een backup-service aan?

 12. beheerder Avatar
  beheerder

  Nee, de backup is m.b.v. een plugin gemaakt en daarna met FTP overgezet. Zulke grote bestanden kun je niet mailen. De wordpress software is gewoon opnieuw geïnstalleerd. Daarna zijn onze eigen aanpassingen er overheen gezet, daarna de inhoud van de uploads directory, en daarna de database-backup. Daarna moesten er in de wp_settings tabel nog een paar URL’s veranderd worden, en toen waren we “in business”. De nieuwe woning van OBA is een VPS, dat betekent alles zelf doen, dus ook zelf je FTP en mailprogramma’s op de server zetten, en Apache vertellen naar welke domeinnamen hij luistert en hoeveel processen hij mag starten en zo. Die backups moet ik dus ook zelf regelen, met een script.

 13. Aad Verbaast Avatar

  Indrukwekkend! Hulde!

 14. 100-woorden Avatar

  Wel grappig, het is een berg werk en het is geslaagd als de gebruiker er niets (of nauwelijks iets) van merkt.
  Ben wel benieuwd wat voor nieuwe toeters en bellen jullie nog in gedachten hebben.

 15. knutselsmurf Avatar

  De mogelijkheden zijn oneindig. Je loopt denk ik pas tegen grenzen aan op het moment dat je niet meer alles zelf kan, of op het moment dat je dienst te populair wordt. Maar zo ver zijn we nog niet.

 16. spuit11 Avatar

  Geweldig hoor, hoe smooth alles is verlopen. Veel geluk met het vervolg!

 17. Ximaar Avatar

  Goed verhaal en niets van deze migratie gemerkt. (Was dan ook op vakantie. 🙂

  Zelf zat ik in de industriele automatisering. Ten eerste mocht het dan wat kosten en de belangen waren duidelijk. Productie en klant gaan voor. Ook vreeemde capriolen uitgehaald, waarbij alle machines bleven doordraaien en niemand iets merkte. Wel eerst duidelijk weten wanneer het in het productieprocesses de minste ellende oplevert en wat eerst kan zonder enige verstoring op andere processen. Pas aan het einde de kritische dingen en dan goed naar de schremen blijven kijken en zeer snel mogelijke fouten oplossen. Vaak gehad dat het zo goed was voorbereid dat er geen enkele fout ontstond. Je weet dan dat je iets goeds hebt gepresteerd, maar omdat niemand er iets van merkt krijg je ook niet de handen op elkaar.

  Vaak was dat een mix van programmeren en downloaden, maar ook van een paar honderd draadjes omzetten. Maar ook weten dat je bij de klant al voldoende goodwill hebt opgebouwd en dat er echt wel eens iets mis mag gaan. Dat laatste is erg belangrijk. Bij het soort automatisering waar je hier over schrijft zit het met de goodwill van de OBA-gebruikers ook wel goed. Bij weblog is die goodwill compleet verknald. Hun vorige migratie was ook niet echt een succes, maar deze slaat echt alles.

  Later heb ik zijdelings meegewerkt bij de invoering van een groot intranet-CMS. Heeft ook maanden geduurd en overal kwamen lijken uit de kast. De voorbereiding van de diverse bedrijven was dan ook zeer slecht en de klant snapte er compleet niets van, maar hielp ook niet echt mee om dat proces goed te laten verlopen. Teveel kapiteins. Vergaderingen met 30 man aan tafel waren heel normaal. Dan kan je maar beter iets met z’n tweeen doen, een stuk slagvaardiger en minder miscommunicatie. In die fabrieken werkten we in teams van 2 of 3 die goed op elkaar waren ingespeeld.

 18. Supernova Avatar
  Supernova

  De big-bang ging gepaard met een immense kracht en bracht veel schoonheid voort. De steeds maar voortdurende extreme problemen bij de kernreactoren in Fukushima o.a. laat zien dat niet alles even succesvol is.
  Zou het zo kunnen zijn dat deze methode onherstelbare schade heeft toegebracht aan de data ?
  Of anders het geklooi met het toevoegen v.h. reclamevlak ?

 19. beheerder Avatar
  beheerder

  Je moet inderdaad vrezen voor je oude werk. Ze zitten met de hand dingen in te vullen die niet in de backup zaten. Daar kunnen ze fouten bij maken, of ze vergeten een stuk. En het lijkt er op dat die backup niet compleet was.
  Verder hebben ze een fout gemaakt waardoor alle diacritische tekens verprutst zijn. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit kon je niet zien aankomen, maar wie nu nog doorgaat bij weblog.nl vind ik niet slim.

 20. supernova Avatar
  supernova

  Iemand vroeg ergens om de bloggers hun exportbestanden te geven indien de migratie zou mislukken, als ik jouw woorden goed begrijp zal weblog.nl niet in staat zijn deze te geven, klopt dat ?
  Overigens die vraagtekens in de tekst fleuren sommige blogs wel wat op.

 21. beheerder Avatar
  beheerder

  Dat zijn hun “kroonjuwelen”. Ze kunnen het niet per gerbruiker splitsen ( misschien zou ik het wel kunnen, maar die kans zullen ze me waarschijnlijk niet geven ). Ik had wel de hoop dat weblog het helemaal zou opgeven en de Typepad backup ter beschikking zou stellen, maar dat lijkt niet te gebeuren.

 22. supernova Avatar
  supernova

  Wanneer jij of iemand anders dit wel zou kunnen en weblog.nl wil de Typepad backup niet ter beschikking stellen dan is er geen sprake meer van onvermogen.
  In dat geval is er sprake van onwil, lijkt me.

 23. beheerder Avatar
  beheerder

  Een mens zou zeggen : “ik wil het niet”. Een autoriteit zegt dat niet, want op dat moment is hij geen autoriteit meer. Een autoriteit zegt : “het kan niet”.

 24. supernova Avatar
  supernova

  Wanneer jij en anderen weten dat er sprake is van onwil dan kan die autoriteit lullen wat hij wil toch zal hij dan zijn autoriteit verliezen, of zie ik dat verkeerd ?
  Die foto van de waterdruppel vind ik heel mooi.

 25. beheerder Avatar
  beheerder

  In het geval van weblog ligt de macht bij Sanoma digital, en die zullem makkelijker 8 jaar werk van een totale onbekende dumpen dan hun gezicht verliezen. Sanoma heeft ook weer een baas, en dat is het geld. Het geld zal niet toestaan dat er verlies geleden wordt, dus als ze moeten kiezen tussen iets moois laten verdrinken of het geld droog houden zal het moois verdrinken. Daarom doen ze voor de buitenwereld alsof ze iets aan het redden zijn, en gebeurt er eigenlijk vrij weinig. Zeggen waar het op staat zou 80 % van de bloggers wegjagen, dat kost reclameinkomsten.

 26. supernova Avatar
  supernova

  En om hun baas te dienen huren ze gladde jongens in, als jij toen die reactie niet geplaatst had was het hen misschien gelukt de bloggers tegen elkaar uit te spelen, was erg onder de indruk.
  Jij klinkt flink boos.

 27. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik ben niet boos hoor, ik ben er niet het slachtoffer van. Ik ben beroepsmatig geïnteresseerd en verder ben ik verontwaardigd, omdat ik dingen lees die niet waar zijn.

 28. supernova Avatar
  supernova

  Inderdaad de bloggers hebben alle redenen om boos te zijn, misschien moeten we naar mogelijkheden zoeken die ervoor zorgen dat al dat moois niet verloren gaat.

 29. beheerder Avatar
  beheerder

  Let op de valkuilen. Toen VKblog ging sluiten rolden de vrijwilligers over elkaar heen in hun pogingen aan tafel te komen bij de Volkskrant. Die hield de boot af, omdat ze al lang in onderhandeling waren met Sanoma. Verder waren er mensen die zichzelf graag hoorden praten, en er waren mensen met dubbele agenda’s. Daar moet je allemaal rekening mee houden. Net als bij VKblog is “het moois” 20 % van het geheel en juist de makers van de grootste bagger staan vooraan als je een reddingsboei aanbiedt.

 30. supernova Avatar
  supernova

  Dank voor de waarschuwing voor de valkuilen.
  Heb jij ook verstand van de privacywetgeving rond internet ?

 31. beheerder Avatar
  beheerder

  Daarvoor kun je beter op de OBA website kijken, daar staan wat links.
  Je mag persoonsgegevens niet gebruiken voor iets anders dan waarvoor ze zijn afgestaan, daar komt het op neer.

 32. supernova Avatar
  supernova

  Daar vind ik denk ik niet wat ik zoek. Ik wil niet dat hier mijn identiteit bekend wordt maar dacht niet na want kan die vraag hier ook niet stellen. Het heeft wel te maken met weblog.nl, namelijk met feedabonnementen, heb al eerder elders gezocht maar vond niet dat waar ik naar op zoek was.

 33. supernova Avatar
  supernova

  Weblog.nl zei dat de privacywetgeving hen verbood mij mede te delen hoeveel, dus niet de namen van de personen, feedabonnementen er op mijn blog waren, weet jij of dit klopt ? Ik vroeg dus alleen om het aantal.

 34. beheerder Avatar
  beheerder

  Dat is een typisch geval van een niet begrepen vraag.
  Bij een RSS of een Atom feed is er eigenlijk geen sprake van een abonnement. Jouw blog neemt niet het initiatief om iets te versturen, maar wacht passief op een feed-reader die het leest. OBA werkt het liefs met het PuSH systeem, waarbij het blog op het moment van publicatie een samenvatting aan ons stuurt, maar bij gebrek daaraan maken we ook wel gebruik van passieve feeds. Wie jouw feed leest ( althans zijn ip-adres ) kun je achterhalen met een statcounter.
  web-log.nl ondersteunde het PuSH systeem niet, en voor zover ik kan zien, hebben ze het in het nieuwe systeem ook niet ingebouwd. Als je volledige controle wil hebben over wie je blog leest, moet je er een password op zetten. Iets anders werkt niet. Nog wat zekerder is het, om te werken met een mailing. Je schrijft je blog, en je mailt het aan mensen die je kent. ( in de hoop dat ze het niet forwarden, dat dan weer wel )

 35. supernova Avatar
  supernova

  Dank voor je antwoord maar ik bedoelde de vraag andersom. Mijn leven was in acuut gevaar, één manier om dat gevaar te elimineren was te weten hoeveel feeds er waren op mijn blog. Weblog.nl deelde mee dat ze i.v.m. privacywetgeving niet in staat waren mij te helpen, ze mochten mij ook niet het aantal feeds mededelen. Weet jij of dit klopt ?

 36. beheerder Avatar
  beheerder

  Er klopt geen hout van.
  Afgelopen maand hebben 37 verschillende bezoekers van dit blog een feed gelezen.
  ( ik ben dus niet echt populair )

 37. supernova Avatar
  supernova

  Dit is voor mij zeer belangrijke informatie, dus moet ik er zeker van zijn dat ik jouw woorden goed begrijp. Jij zegt dus dat weblog.nl mij wel mocht mededelen hoeveel feeds er waren op mijn blog ?
  Overigens was ik van plan jouw blog wat vaker te bezoeken en ook andere berichten te lezen, dat maakt jouw populariteit natuurlijk niet groter, maar zal dat proberen te compenseren door een reactie te plaatsen, tenminste als ik iets zinnigs weet te zeggen.

 38. beheerder Avatar
  beheerder

  Veel blogeigenaren kiezen er voor om gegevens over bezoekers geheim te houden, maar informatie die je op internet achterlaat is in principe openbaar. Toch heb je niks aan dit antwoord, want weblog is niks verplicht, je weet nu alleen dat ze tegen je hebben gelogen.

 39. supernova Avatar
  supernova
 40. supernova Avatar
  supernova

  Over valkuilen gesproken: denk dat het mij wel zal lukken de was schoon te krijgen.
  Smurf jij veel plezier met knutselen !

 41. beheerder Avatar
  beheerder

  Sorteren op kleur, goede programma kiezen, zorgen dat hij niet gaat slingeren, wasbolletje voor 1/3 vullen met het spul uit de goede fles…
  Een kind kan het.
  Toch ?

 42. supernova Avatar
  supernova

  Maar een kind heeft meestal geen dubble agenda, toch ?
  Jij hebt verstand van vele zaken, zal dus je adviezen opvolgen. Je droge humor vind ik erg leuk !

 43. beheerder Avatar
  beheerder

  De bezitters van een dubbele agenda vind je vaak in de politiek en op hoge posities in het bedrijfsleven. Het is een sociale vaardigheid. Ik ben sociaal niet vaardig, ik moet het dus hebben van ervaring en intelligentie.

 44. supernova Avatar
  supernova

  En zij kunnen veel onheil veroorzaken, de situatie rond de kernreactoren van Fukushima is helaas een goed voorbeeld. En dan is het goed om sociaal niet vaardig te zijn.
  Overigens is deze opmerking niet geheel vrij van eigenbelang, heb Asperger en dan weet je zeker dat je sociale vaardigheid nihil is 🙂
  Hoewel ik soms de indruk krijg dat het tegenwoordig weinig waardering heeft, ben ik van mening dat intelligentie zeer belangrijk is, zeker als je deze gebruikt niet alleen ten voordele van jezelf maar ook van anderen. Ik heb de indruk dat jij dat doet.

 45. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik heb ook zo’n etiket. Hoewel er nooit precies is uitgezocht om welke vorm van autisme het gaat. Ik heb de indruk dat in bloggersland het percentage autisten veel hoger is dan in de gemiddelde bevolking. Vaak lijken ze met een toetsenbord in hun handen geboren te zijn, terwijl de gemiddelde blogger geen idee heeft hoe het allemaal werkt.

 46. supernova Avatar
  supernova

  Jouw reactie biedt aanknopingspunten voor een hele discussie en dat is heel leuk.
  Maar moet nog naar de markt groente en fruit halen, wil me dus vooralsnog beperken tot het volgende:
  Er is iemand die onderzoek doet naar Asperger en ander vormen van hoogfunctionerende autisme. Hij denkt dat het misschien niet om een handicap gaat maar om een bepaalde manier van denken.
  Hij stelt ook dat autisten een extreem mannelijk brein hebben. Ik denk dat wanner hoogfunctionerende vormen van autisme als een handicap worden gezien, dit een teken is dat het mannelijk denken uit de samenleving verdwijnt. Dat lijkt mij een zeer slechte zaak. Maar ja, ik ben bevooroordeeld.

 47. beheerder Avatar
  beheerder

  Die iemand heet zeker Simon Baron-Cohen ?
  Ik ben meer gecharmeerd van Martine Delfos, die het allemaal wat breder bekijkt.

 48. supernova Avatar
  supernova

  Was zijn naam even vergeten maar hem bedoelde ik. Zijn kijk op de zaak is zeer eenzijdig, daar heb je inderdaad gelijk in.
  Autisme, niet alleen de klassieke vorm, is een zware sociale handicap. De negatieve gevolgen ervan die voor elk individu anders ziijn, mag je niet onderschatten.
  Wanneer heb jij dat etiket opgeplakt gekregen ? En waarom is nooit onderzocht om welke vorm het gaat ?

 49. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik kwam 6 jaar geleden bij een psychiater met de vraag of ik misschien ADD zou kunnen hebben. Ik kon me zo slecht concentreren en alles ging fout.

  … en dan heb ik hier nog een andere test. Wil je die ook invullen en volgende week meebrengen ?

  4 weken later :

  — je hebt inderdaad ADD. Maar er is nog iets….
  Ik geloofde er helemaal niks van, maar in de loop van de tijd heb ik geleerd wat het nu precies is, en dat het “heerst” in mijn familie.

 50. supernova Avatar
  supernova

  Wanneer het op die manier wordt bepaald lijkt het me zeer verstandig er niets van te geloven, wat incompetent ! En hoe zit het met ADD denk je dat die diagnose juist is ?
  Bij mij “heerst” het ook in de familie, hoewel: zijn tweelingzusje de zeer introverte, rustige persoonlijkheid is dominant

 51. beheerder Avatar
  beheerder

  Hij was wel goed. Ik had hem zelf uitgezocht. Dat iemand “iets” heeft is niet zo moeilijk te bepalen. Dat ziet de omgevingn ook wel. De kunst zit in het “wat”. Er is een boek vol met stoornissen. Depressies kun je bestrijden met medicijnen, verschijnselen van AD(H)D ook, voor autisme heb je meer aan een strategie om er mee om te gaan. Het is een “anders zijn”. Geen benen hebben is een handicap. Ik zie autisme meer als wieltjes hebben in plaats van voeten. Het hangt van de omstandigheden af of het een voordeel is of een nadeel.

 52. supernova Avatar
  supernova

  Mijn excuus voor het feit dat ik jou tegen de schenen heb geschopt 😉
  Heb begrepen dat het handboek inmiddels zo is uitgebreidt dat bijna iedereen wel een psychische stoornis heeft, handig voor de geneesmiddelenindustrie.
  Slik jij medicijnen tegen de verschijnselen van ADD.
  Jij hebt inderdaad gelijk, geen benen hebben is een handicap. Maar anderen willen autisten ook wel eens zo benaderen en dat is zeer slecht voor hun gevoel van eigenwaarde en juist in dat verband noemde ik Simon Baron-Cohen.
  Autisten hebben ook positieve eigenschappen, wanneer je je obsessieve belangstelling voor iets goed kunt richten, kun je zelfs een zeer belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een viroloog met Asperger ten tijde van een pandemie.
  Heb jij je omstandigheden zo aan kunnen passen dat het voor jou meer een voordeel is

 53. beheerder Avatar
  beheerder

  Ja, gedeeltelijk.
  Ik ben ooit mijn eigen werkgever geworden, en daar heb ik nooit spijt van gehad, al gaat het sinds 2008 slecht met mijn portomonnee. Ik was heel blij om van die verplichte maandelijkse bijeenkomsten en de functioneringsgesprekken af te zijn. Ik doe alles liever zelf. Mijn eigen huis, zelf aan je auto sleutelen, zelf beslissen hoe laat je begint en stopt met werken.
  Ik gebruik geen medicijnen. Ik behoor tot de 30 % die geen baat heeft bij Ritalin. Het is lastig, maar de bijverschijnselen van Ritalin waren ook niet zo leuk.

 54. supernova Avatar
  supernova

  Volgens mij wordt de bodem van de valkuilen voorzien van spijkers. Ben nieuwsgierig hoe scherp deze zullen worden.
  Lijkt me absoluut niet plezierig om krap bij kas te zitten maar steeds naar vergaderingen moeten waar mensen komen die zichzelf graag horen praten dat is zo irritant dat ik me kan voorstellen dat je daar graag van verlost bent, zelfs als ze maar één keer per maand plaatsvinden.
  Leg jij jezelf vaste werktijden op of ben je wat meer flexibel ?

 55. beheerder Avatar
  beheerder

  OK, reactie verwijderd.
  Ik had ooit een plugin waarmee je dat zelf kon, maar hij moet opnieuw geïnstalleerd worden. Als ik tijd heb 🙂

  Ik ben een workaholic.
  Zelfs al word ik niet betaald, ben ik 14 uur per dag bezig achter de computer, terwijl mijn huis een puinhoop is.

 56. supernova Avatar
  supernova

  Lieve knutselsmurf, jullie programmeurs hebben overal verstand van en dat is knap irritant 🙂
  Heb je dan nog wel tijd om leuke dingen te doen ?

 57. beheerder Avatar
  beheerder

  Je kan niet weten of ik lief ben, of zelfs aardig. Wat ik doe, vind ik leuk, anders zou ik iets anders doen. Er is geen andere reden om het te doen, ik word er niet voor betaald. ( nou ja, iets, uit de donaties, maar dat voelt niet als “mijn geld”, dus dat geef ik niet uit.

 58. supernova Avatar
  supernova

  Ja , misschien ben je wel een uitermate vervelend mens, of misschien zelfs een hufter 🙂
  Het gaat er ook niet om of anderen je aardig vinden, het gaat erom dat je niet al te erg schrikt wanneer je jezelf in de spiegel ziet. Jezelf aardig vinden wordt misschien wel vergemakkelijkt wanneer je je werk met veel plezier doet. Dan is niet het geld de baas die je dient.

 59. supernova Avatar
  supernova

  Het trucje met de spijkers lijkt niet te werken. Iemand was op een zeer vroege zondagmorgen nog wakker.

 60. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik niet. Ik probeerde juist mijn verdwaalde dag-nacht ritme weer op het rechte pad te krijgen.

 61. supernova Avatar
  supernova

  Kut, stomme knutselsmurf, ik dacht ook helemaal niet aan jou, wat een arrogantie.
  Goed, ik ben iemand die niet lang boos blijft, en volgens anderen, ook een zeer rationeel persoon, dus hoe raakte jouw dag- en nachtritme verdwaald ?

 62. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik ben egocentrisch. Jij niet ?
  Ik heb weleens geschreven over DSPS : http://www.kblog.nl/2010/04/dsps-2/
  Ooit zat ik bij VKblog, en dit is dus zo’n stukje dat ik met mijn zelfgemaakte importer heb overgezet naar dit blog. Die importer kwam nog goed van pas toen VKblog ging sluiten 🙂

 63. supernova Avatar
  supernova

  Lieve knutselsmurf, jij bent niet egocentrisch en ik ook niet, tenminste als je daar ook het egoïsme aan vastplakt.
  Over autisten bestaan veel vooroordelen, zij zouden o.a. ongevoelig en egoïstisch zijn maar dat is niet waar.
  Wel zijn ze sterk op hun ik gericht maar dat komt omdat ze een zeer sterk autonoom zelf hebben. Autisten zijn zeer gevoelige mensen die veel om anderen geven, ze kunnen niet tegen onrecht dat met name anderen wordt aangedaan.
  Hoe zit het met dat geneesmiddel, omdat jij je dag- en nachtritme weer moest herstellen lijkt het niet altijd te werken en dat is niet leuk.

 64. beheerder Avatar
  beheerder

  Egocentrisch is niet hetzelfde als egoïstisch. Ik ben het ene wel en het andere niet.
  Die B12 werkt niet altijd. Ik vergeet ze weleens, maar er lijken ook nog een paar andere factoren te zijn die het beïnvloeden. Juist als ik doodmoe ben kan ik niet slapen. Als ik probeer te slapen op het moment dat mijn biologische klok vindt dat het dag is, rust ik niet uit. Slapen is niet zo eenvoudig als het lijkt.

 65. supernova Avatar
  supernova

  Maar helaas ziet niet iedereen het verschil.
  Zegt jouw biologische klok dat het tussen 04.00 en 12.00 uur nacht is ?

 66. supernova Avatar
  supernova

  Dat had ik net gelezen en is dus een stomme vraag, vind jij het vervelend dat jouw biologische klok zo afwijkt ?
  Over klokken gesproken: ben blij dat de zomertijd weer voorbij is.

 67. knutselsmurf Avatar

  Zo is het inderdaad. Je biologisch klok zit ergens in je hersenen, en hij wordt gesynchroniseerd met de buitenwereld, o.a. door lichtgevoelige cellen in je ogen. Mensen zijn net computers. De klok van mijn computer loopt iets te snel, want hij wordt elke dag 0,1 seconden teruggezet door vergelijking met een atoomklok op internet.

  Oeps. Kruisende reacties. Dit sloeg op reactie-1

 68. supernova Avatar
  supernova

  Mensen zijn niet net computers. Computers kun je vervangen mensen niet. Wanneer je dat wel doet ben je een klootzak, ik geloof dat ik nu voornamelijk mezelf bedoel 😉
  Wanneer je harde schijf vol is koop je gewoon een nieuwe, hersenen kunnen niet onbeperkt dingen opnemen. Bovendien zijn hersenen niet statisch, door bepaalde denkwijzen veranderen de hersenen. Weet niet of dat blijvend is maar in ieder geval kun je denkpatronen conditioneren.
  Las net dat een atoomklok maar 1 sec. per 30 miljoen jaren afwijkt. De mens kan ook hele mooie dingen maken en daarbij gebruik maken van een niet-radioactief isotoop. Die dingen zijn leuk.
  Die computer van jou loopt mooi op tijd.

 69. supernova Avatar
  supernova

  In jouw bericht: “autisme en 1 april” schrijf je dat anderen altijd een andere rol hebben. Op welke manier is die rol anders?
  Overigens ik bedoelde niet voornamelijk mezelf, het is alleen verstandig om over zulk soort dingen na te denken.

 70. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik kan me niet goed voorstellen dat andere mensen ook “ik” zijn. Andere mensen zijn “vriendin”, “dokter”, “politieagent”, of wat dan ook. Ik vind het moeilijk om mensen met dezelfde rol uit elkaar te houden. Ik ben ook niet zo goed in gezichten, ik heb het kapsel erbij nodig om iemand te herkennen.

 71. supernova Avatar
  supernova

  Jij voelt een zekere afstand tot anderen, klopt dat ?
  Zijn er in dat geval dan ook mensen waarbij je dit niet voelt, en als dat zo is weet je dan wat daar de oorzaak van is ?

  Shit, een hele berg vragen, veel mensen hebben om die reden de pest aan mij, of zij twijfelen zeer ernstig aan mijn intelligentie. Ik heb geen invloed op wat anderen denken

 72. beheerder Avatar
  beheerder

  Vragen zijn lastig, omdat je op sommigen het antwoord niet weet, ook al gaat de vraag over jou. Een mens is voor 99 % dier, en je weet hoe slecht mensen een dier kennen. De meesten denken dat hun hond Nederlands verstaat en zijn acties zorgvuldig plant. Dat is helemaal niet waar.

  Ik wist tot mijn 43-e niet wat autisme was, of dat ik dat was. Ik heb wel altijd geweten dat ik anders was, als kind dacht ik dat ik de geest van een volwassene in een kinderlichaam was, later dacht ik dat de gemiddelde mens oppervlakkiger was dan ik. Maar ik kon me nooit voorstellen dat er een tweede ik kon bestaan.

 73. supernova Avatar
  supernova

  Jij kunt iemand aan het lachen maken, sommige hondeneigenaren zijn echt niet goed bij hun hoofd. Het trieste is natuurlijk dat zo’n hond dan geen leven heeft.
  En vragen hoef je natuurlijk ook niet te beantwoorden.
  De mens is een intelligent dier en het kenmerk van intelligentie is nieuwsgierigheid en wanneer deze volledig bevredigd zou worden heeft de mens zijn bestaansrecht verloren.
  Maar ja, je zou natuurlijk wel graag jezelf willen kennen.

  Als je het pas zo laat wist, moet je je vaak onzeker hebben gevoeld.
  Ik denk ook altijd dat de gemiddelde mens oppervlakkiger is dan ik, je zou denken dat ik me dan verheven voel boven anderen maar het tegendeel is waar.
  Weet niet hoe lang dat is geleden maar hoe is de situatie nu ?

 74. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik vind andere autisten “normaal”. ( vanzelfsprekend ) Ik was ook ( en ben eigenlijk nog steeds ) onzeker, maar ik werd altijd als arrogant gezien. Hetzelfde hoor ik van andere autisten.

 75. supernova Avatar
  supernova

  Soms zet dat wat anderen schrijven je aan het denken en dat is belangrijk, dank.

 76. supernova Avatar
  supernova

  Jou arrogant noemen en er bij voorbaat van uit gaan dat je mij niet zou geloven zijn vormen van zware verbale agressie en dus ontoelaatbaar.
  Het doel van verontschuldigingen aanbieden is vaak ervoor te zorgen dat de ander je weer aardig gaat vinden, ken mezelf niet goed genoeg.
  Wel spijt het me erg wanneer ik je gekwetst heb.
  Wil je alle goeds wensen en veel plezier met knutselen

 77. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik ben niet beledigd. Autistische mensen beledigen me eigenlijk nooit. Ze zeggen gewoon wat ze denken, zonder bijbedoelingen.

 78. supernova Avatar
  supernova

  Hallo knutselsmurf, ik hoop dat je goed uitgeslapen bent. Ik zeg ook niet dat ik jou beledigd heb, want dat zou getuigen van grote arrogantie 🙂 , maar dat die mogelijkheid zou kunnen bestaan.
  En juist het feit dat wij geen bijbedoelingen hebben zou tot gevolg moeten hebben dat wij ons niet onzeker zouden moeten voelen.

 79. supernova Avatar
  supernova

  Weblog.nl doet alsof het hen nu opeens wel is gelukt maar er is geen flikker veranderd. Wel worden we aan het werk gezet en doet iemand alsof zijn was schoon is.
  Ondertussen vervuilen onze verminkte blogs het web.

 80. beheerder Avatar
  beheerder

  Ja, eerst gaven ze volmondig toe dat het mislukt was, maar nu beginnen ze te kraaien over “bijna” en “nagenoeg”. Ik heb een testblog voor OBA, en nu heb ik de enquete-mail gehad, maar nog geen melding dan het blog er weer is. Dat is ook niet zo.

 81. supernova Avatar
  supernova

  Mijn blog wordt nog steeds opgefleurd door vraagtekens, of ik kan inloggen heb ik nog niet gecontroleerd (en ook weinig zin in) en de berichten van vóór 23 mei zijn niet aanwezig en dat lijkt bij de meeste niet het geval. Ze kunnen dan wel online staan maar voor mij geldt: online + afwezigheid van de meesteberichten = offline. Ik heb die enquete nog niet ingevuld maar weet de eerste vraag, welk antwoord moet ik daar dan op geven ?
  Hoe moeten ze die antwoorden dan verwerken en moeten ze elk blog dan afzonderlijk herstellen, is dat mogelijk ? Het lijkt mij onbegonnen werk.

  Ik las dat de verouderde versie WordPress last had van een spamaanval, op twitter las ik dat webloggers zitten opgescheept met spammail, terwijl ze niet kunnen inloggen. Betekent dit nu dat weblog gebruik maakt van de verouderde versie, of is het toeval ?

 82. beheerder Avatar
  beheerder

  Nee, ze gebruiken de laatste versie van WordPress, maar het spamfilter dat wordpress.com en de meeste mensen met een eigen domein gebruiken (Akismet) zullen ze wel niet geïnstalleerd hebben, want daar zouden ze voor moeten betalen.

 83. supernova Avatar
  supernova

  Ha, ha, volgens mij hebben ze geen geld want geven dit uit aan het verkeerde type deskundigen. Heb de indruk dat iemand een reactie probeert uit te lokken. Wie ben ik natuurlijk maar ik raad dat mens aan niets te doen, want die spijkermat lijkt me gevaarlijk.

 84. supernova Avatar
  supernova

  Mijn nickname is nieuw. Doe dus ook iets aan imago-opbouw en dat vooral omdat muren oren kunnen hebben. Mensen kunnen op zoek zijn naar manieren om iemand met verstand van zaken aan te vallen, dat weet jij natuurlijk beter dan ik.
  Verder dus geen bijbedoelingen.

 85. supernova Avatar
  supernova

  Die vergoeding, en dat alleen voor de betalende bloggers, lijkt me net zoiets als een dun jurkje geven aan een bedelaar en hem dan vervolgens op blote voeten naar buiten sturen, terwijl het daar 20 graden onder nul is, wat vind jij ?

 86. beheerder Avatar
  beheerder

  Mensen bloggen niet om geld te verdienen, en als ze al financiële schade hebben door dit fiasco, dan zal die boven hun abonnementsgeld uitstijgen. Ik zou zeggen : lees nog eens na waarom je een half jaar geleden vond dat mensen bij web-log.nl moesten komen, en doe wat daar staat.

 87. supernova Avatar
  supernova

  Ja dat is waar en dat ene belachelijke reden elders verzwakte zeer ernstig het argument van Roberto. En wat te denken van mensen die bijvoorbeeld schrijven over de ziekte van een geliefd persoon en geen verstand hebben van de technische dingen en daarom geen backup hebben gemaakt omdat zij vertrouwden op wat weblogmedewerkers zeiden omdat je nu eenmaal luistert naar mensen die meer kennis van zaken hebben ? Indien hun berichten permanent zijn verdwenen kun je schade op geen enkele manier compenseren
  Overigens had ik zelf wel een backup gemaakt maar mijn redenen waren anders. Namelijk typisch Aspergergedrag.
  Waarom moesten mensen een half jaar geleden bij web-log.nl komen ? Mijn excuus maar kan dat natuurlijk ook zelf opzoeken

 88. supernova Avatar
  supernova

  Ha, UItwijkpost heeft nu ook nog een andere functie, heb het nog niet gelezen. Wat vind jij hiervan ?

 89. knutselsmurf Avatar

  Ja, ik zag het. Formeel is de reden dat er mensen persoonlijk aangevallen werden. Dat hebben die mensen voor het grootste deel aan zichzelf te danken, door zelf ook alles op persoonlijke titel te schrijven. Onderteken dan met “beheer” of “helpdesk”.
  Verder denk ik dat het maar de helft van de reden is. Men houdt m.i. voornamelijk rekening met de belangen van Weblog, Sanoma en de adverteerders.

 90. supernova Avatar
  supernova

  Dat is natuurlijk een belachelijke reden, die ene dame mag dan wel een grote bek hebben maar ik ben, net als alle andere autisten, iemand met een autonome geest en vind dat een bedrijf dan wel verantwoordelijk is voor haar werknemers, maar dat de werknemers geen slaafse volgelingen zijn, althans dat mag je hopen, en dat ze, net als elk mens, verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag en dat je hen daar ook op mag aanspreken. Ben het dus wel met je eens.
  Ik denk dat er een smerig trucje is mislukt: misschien was het de bedoeling dat die medewerker werd aangevallen.
  (als het i.v.m. die muren met oren, het jou verstandig lijkt: je mag altijd reacties van mij altijd (deels) verwijderen.
  Wat zijn volgens jou dan de belangen van Sanoma en adverteerders ?

 91. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik denk dat Weblog/Sanoma de wereld graag wil laten geloven dat alles weer werkt, dat je op 400.000 gebruikers natuurlijk altijd een paar mopperkonten hebt, maar dat 99 % blij en tevreden is. In werkelijkheid hebben ze zoveel abonnees nooit gehad en is het merendeel ontevreden. Nu is het zo dat Weblog/Sanoma een stevig monopoly heeft op communicatie, dus alles wat stoort vegen ze gewoon uit. Voordat de bloggers zich verenigd hebben en een tegengeluid kunnen laten horen via een medium met net zo’n groot bereik als de voorpagina van weblog.nl, zijn ze een half jaar verder. Fox News weet het, Berlusconi weet het, Rupert Murdoch weet het en zelfs Adolf Hitler wist het : de massamedia vormen de sleutel tot de macht over het volk. ( Geld helpt ook een boel )

 92. supernova Avatar
  supernova

  In een tweet las ik dat iemand bewijs had gekregen dat ze maar ongeveer 63.000 abonnees hebben. Het merendeel ziet weinig, maar een klaagmuur weghalen is duidelijk en dan kan die ontevredenheid zomaar omslaan in woede.

  En over die massamedia heb je helaas gelijk.
  Betekent dit dat je een negatief wereldbeeld hebt ?

 93. supernova Avatar
  supernova

  Soms maakt denken over bepaalde dingen je niet vrolijk, je hoeft mijn vragen nooit te beantwoorden.

  Fox news en die anderen vinden het vast niet leuk om vergeleken te worden met die persoon uit het verleden 😉

 94. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik was gewoon bezig met iets anders 🙂 Niemand wil vergeleken worden met AH. Onzin natuurlijk. Het was een belangrijke historische figuur, en de mensen die achter hem aan liepen verschilden echt niet zoveel van hun kinderen als ze ons willen laten geloven. En dat iemand toevallig aan de geallieerde kant geboren is, maakt hem ook niet automatisch beter.

  Ik vind de wereld lelijk, maar alles wat ik liefheb groeit/loopt er op.

 95. supernova Avatar
  supernova

  Ik dacht dat je, net als mij, iemand bent die graag met rust gelaten wil worden maar waar was je dan mee bezig ??? 🙂 🙂
  Even serieus. Maar dat dachten ze natuurlijk wel. Mijn vader heeft zijn hele leven gezegd: Wij zijn geen haar beter, het kan overal gebeuren. Je hebt alleen maar een paar idioten nodig. De meeste mensen zijn net schapen en volgen anderen. Je vertelt het rond per krant en radio en binnen de korste keren heb je een dictatuur.

  Het is een zeer persoonlijke vraag, dus deze hoef je zeker niet te beantwoorden 🙂
  Wat heb jij lief ?

 96. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik programmeer voor de OBA website, en ik was wat informatie bij elkaar aan het zoeken. Ik ga hier niets schrijven over andere mensen. Die hebben namelijk ook een privéleven, en als ik me gedraag als een wandelende krant, blijft iedereen 10 meter bij me uit de buurt. Ik vind alleen zijn meestal prima, maar niet altijd.

 97. supernova Avatar
  supernova

  Wandelende kranten zijn heel erg leuk maar ze kunnen in verkeerde handen vallen, en als het dan om massamedia gaat ben je flink de klos 😉
  Zelfs als mensen al 30 cm bij je uit de buurt blijven ga je dood van eenzaamheid.
  Dus een wijs besluit.

  Stelde die vraag ook om iets uit te zoeken.
  Met uitzondering van een paar mensen, is mijn band het sterkst met dat deel van de wereld dat niet uit mensen bestaat.
  Toen ik dat ontdekte vroeg ik me af of ik een raar mens ben of dat dit één van de belangrijkste kenmerken van Asperger is en andere vormen van autisme. Vandaar die vraag.
  Maar kon dat van te voren niet mededelen want dan zou ik mogelijk je antwoord sturen.

 98. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik heb zelf geen dieren. Mijn huis is al zo’n troep, als er ook nog haren bij komen…
  Ik zorg af en toe voor 10 katten. Volgens mij vinden de meeste autisten dieren makkelijker in de omgang dan mensen. Altijd duidelijk, altijd eerlijk.

 99. supernova Avatar
  supernova

  Temple Grandon zei eens dat de hersenen van autisten veel overeenkomsten vertonen met die van dieren: altijd duidelijk, altijd eerlijk. Hoewel ze het ook anders beoelde.
  Maar eigenlijk bedoelde ik het veel breder, heb nu geen zin om daar verder op in te gaan want: mijn huis is vies en ik kan niet tegen een onopgeruimd huis, ik weet het dat is een beroerde combinatie, ga dus wat anders doen.

  Elk mens heeft negatieve eigenschappen en die zie je het best bij mensen van wie je houdt, en dan is het goed dat jij geen roddeltante bent.

  Jij veel plezier met knutselen voor OBA, als je iets wilt zeggen hoor ik het wel want het is leuk te praten met normale mensen, en omdat autisten ook niet oppervlakkig zijn hebben ze altijd iets te melden

 100. supernova Avatar
  supernova

  Weblog.nl heeft zijn klaagmuur in ere herstelt. Dat is het mooie werk van Uitwijkpost om zeep helpen, of in ieder geval de wind uit de zeilen nemen. Wat een klotenstreek !

 101. beheerder Avatar
  beheerder

  Ik heb laatst een documentaire over Temple gezien. Nuchter mens.
  Ik weet niet waar weblog mee bezig is. Proberen hun gezicht te redden, denk ik.

 102. supernova Avatar
  supernova

  Goed, mijn conclusie was onjuist 😉
  Moet ik dan ook mijn scheldwoorden afleren ? 🙂

  Temple lijkt me een bijzonder mens. Is het dan niet zo dat alle autisten, die in staat zijn ook de voordelen ervan te zien, nuchtere mensen zijn ?

 103. supernova Avatar
  supernova

  Bij de eerste regel: “Plaats geen persoonlijke aanvallen” zegt weblog.nl impliciet dat ze ervan uit gaan dat deze persoonlijk van aard zullen zijn.
  Dat is nog niet het ergste, dat is:
  Zij zeggen hiermee ook dat de aanvallen in het recente verleden persoonlijk van aard zijn geweest en negeren daarbij een aantal reacties van verschillende bloggers die hier nadrukkelijk om hebben gevraagd. Lokken ze dan niet een reactie van die personen uit.
  Spijkers moet je gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn gemaakt ( pas op, sla daarbij niet op je duim).

 104. supernova Avatar
  supernova

  Ik bedoel natuurlijk: de bloggers die uitdukkelijk hebben verzocht de aanvallen niet op de personen de richten maar op het bedrijf

 105. supernova Avatar
  supernova

  Een echte deskundige is altijd onafhankelijk.
  Anders verliest hij zijn deskundigheid.
  Hij voelt liefde voor zijn werk.

 106. beheerder Avatar
  beheerder

  @Supernova : ik plaats alle gedragingen van weblog in het kader van een proberen de indruk te wekken dat weblog goed is en de buitenwereld de problemen veroorzaakt.
  Wat ik schreef op 01 nov 21:48 zijn ze nu aan het doen. Laat, want inmiddels weet iedereen de namen van alle medewerkers. Wat die “Melody” schreef was af en toe behoorlijk onprofessioneel, maar ze was dan ook een amateur en een vrijwilliger.

 107. supernova Avatar
  supernova

  Weet ik, maar sommige muren kunnen ongewenste oren hebben, het is leuk om hen te laten weten dat het hier behoorlijk saai is. Althans voor hen.

  Van een vrijwilliger kun je je makkelijk distantiëren, bedoel je dat ?

 108. supernova Avatar
  supernova

  Het web is openbaar en als iemand bepaalde lezers wil weren moet hij simpelweg geen blog starten. Jij blogt, de logische conclusie moet dan ook zijn: bij jou zijn alle lezers welkom. Mijn excuses, soms ben ik een kluns.

 109. beheerder Avatar
  beheerder

  Voor weblog geldt dat meer dan voor mij. Journalisten hebben bepaalde gedragsregels, maar die regels zijn geen wetten waar burgers zich op kunnen beroepen. Voor een privéblog als dit geldt dat ik zelf kan bepalen wie ik het wil laten lezen en wie ik wil laten reageren. Twee manden geleden heb ik nog iemand geband.

 110. supernova Avatar
  supernova

  Wat geldt voor weblog meer dan voor jou, ik bedoel wat zijn daarvan de consequenties ?
  Logisch, gedragsregels zijn geen wetten en zelfs wetten hebben geen absoluut karakter.
  Waarom heb jij iemand geband ?

 111. supernova Avatar
  supernova

  Dat heb je ongetwijfeld uitvoerig beschreven en dan moet ik je blog gaan lezen.

 112. supernova Avatar
  supernova

  Het was heel plezierig op jouw blog en ook heel leerzaam.
  Maar dacht niet na over mijn situatie, ik verdwijn dus.
  Groet en veel plezier met knutselen.

 113. knutselsmurf Avatar

  Geen idee wat er aan de hand is, maar sterkte ermee.

 114. […] uitgelegd wat PuSH is, en waarom we daarvoor gekozen hebben. De OBA website is inmiddels 2 keer verhuisd : 1 keer van wordpress.com naar een eigen domein, de 2-e keer met behoud van de domeinnaam naar een […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *