Plagiaat en diefstal

copied right
Dit noem ik nou hypocriet ^

De nieuwe website van Rob Bellaart, vblog.nl, bevat behalve kopieën van geestelijk werk van de makers van de OBA website en kopieen van teksten van bij OBA aangesloten auteurs, ook avatars.
Hoe komt mijn avatar daar, zullen veel mensen denken.
Dat komt doordat Rob de URL’s van de avatars van OBA leden heeft geharvest van de OBA website.
Het normale gebruik van een gravatar is, dat je ergens reageert en daarbij je e-mail adres invult. WordPress stuurt een versleutelde versie van dit adres naar gravatar.com, en die stuurt een afbeelding terug. Doordat Rob de versleutelde e-mail adressen heeft geharvest, kan hij doen alsof de email-adressen van mensen bij hem bekend zijn, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.
Dat is misleidend, en bovendien is het diefstal van informatie.


Posted

in

by

Comments

7 responses to “Plagiaat en diefstal”

 1. 100-woorden Avatar

  Het grappige is dat ik er niet eens bezwaar tegen zou hebben als ik daar gelinkt word, maar mijn berichten zie ik daar niet staan omdat ik al die crawlers, grabbers en andere jat-progs al geblockt had via .htaccess
  Ik sta wel in het bloglijstje, zie ik, dat is waarschijnlijk gewoon copy-paste van oba

 2. admin Avatar
  admin

  Klopt.
  Het is bijna een 1 op 1 kopie. Hij heeft ook betekenisloze teksten gekopieerd, en gebruikers die nooit op VKblog geweest zijn.

 3. Reine jRagolo Avatar

  Knutselsmurf, had jij geen verzoek van Rob Bellaart gekregen om voor hem te werken aan vblog.nl.

  Een link is natuurlijk snel gelegd.

 4. admin Avatar
  admin

  Klopt, ik heb dat verzoek gekregen en afgewezen, omdat ik niet achter zijn plannen stond. En wat zou je in korte tijd aan elkaar willen linken ?

 5. Me, myself and I Avatar

  Open brief aan de heer R. Bellaart, om het vuurtje aan te houden.

  http://koylisblog.blogspot.com/2011/04/open-brief-aan-de-heer-r-bellaart.html

 6. admin Avatar
  admin

  Ik zag het. Je had hem ook op VKblog gepost, en daardoor kwam hij automatisch op Rob’s eigen voorpagina te staan. Hij gaat niet in op verzoeken die niet op persoonlijke titel geschreven zijn. Dat was tenminste het antwoord aan Grutte Pier. Aan de andere kant heeft hij liever niet dat je zijn echte naam gebruikt, hij wil als “developer” aangesproken worden. Ik vind het een soort dubbelle standaard.

 7. Beukmans Avatar

  Voorlopig heeft e.e.a. er wel toe geleid dat een aantal namen zijn verwijderd van bloggers die niet willen worden gelinkt aan vblog.

  Ik vraag me af of degene die nog in de lijst staan allemaal een persoonlijk verzoek hebben gekregen of ze wel in die lijst willen staan en/of ze er uit verwijderd willen worden, vooralsnog betwijfel ik dat.

  Wat ik niet had verwacht is dat men mijn blogje zou gaan gebruiken om oud zeer (waar ik overigens niets mee te maken heb) op te rakelen. Ik wist niet hoe er op te reageren maar zal een volgend keer (mocht het nog eens voorkomen) resoluter ingrijpen, nu was ik even te laat (en onhandig) waarvoor mijn oprechte excuses aan jouw adres.

  Blijft over het probleem developer en het geschil met OBA waar Ina i.m.h.o. volkomen in haar recht staat. Ook dat is een onbeschofte en onbehoorlijke move geweest van developer cs. Ik neem aan dat ze niets heeft vernomen dus hoe kunnen wij haar evt. helpen vraag ik me af.

  Iets anders, hoe kan ik me hier aanmelden zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe blogs?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *