Ik wil wel reacties maar geen kritische.

cowboyHelaas zit er geen “kritiek” filter op wordpress.
Maar op een gegeven moment weet je natuurlijk wel wie er lastiger zijn dan anderen.
Dus filter je die mensen gewoon uit op naam of ip-nummer.

Nu kan knutsel natuurlijk een proxy en een andere naam gebruiken.
Maar waarom zou hij.
Hij kopieert gewoon het hele blogje.

 

 

Kun jij Linksche Menschen herkennen als je ze ziet?


Niet zo moeilijk, lijkt mij ?


Posted

in

by

Tags:

Comments

10 responses to “Ik wil wel reacties maar geen kritische.”

 1. knutselsmurf Avatar

  Yep !
  Ik herken mezelf helemaal in de man met het lichtblauwe overhemd. De enige man zonder stropdas, de laagste in de hiërarchie.
  Ik kan ook alles 🙂

 2. knutselsmurf Avatar

  Richard produceert aan de lopende band blogjes waarbij het nieuws ontdaan van feitjes die niet zo goed uitkomen wordt gepresenteerd als een consistent geheel waaruit je maar één conclusie kan trekken.
  Wie even googelt ziet meteen waar de fout zit.
  Gisteren bijvoorbeeld een blogje over de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom.
  Die gaat sluiten. Niet vanwege de stakingen maar vanwege een afgenomen vraag naar hun producten.
  Ze produceren niet voor Nederland, maar voornamelijk voor de VS.
  De stakingen zijn bedoeld om een beter sociaal plan af te dwingen, niet voor meer loon.
  Kan iedereen gewoon lezen in het Brabants Nieuwsblad, maar zulke informatie ziet Richard liever niet in de reacties.

 3. Ximaar Avatar

  In elk geval een leuk en herkenbaar filmpje. Gelukkig heb ik het langste bij een bedrijf gewerkt waar de collega’s me als expert zonder strop wel serieus namen en me begrepen. Bedrijven als hierboven heb ik overigens ook meegemaakt. Bij een paar daarvan heb ik ontslag genomen omdat het me teveel werk was om een heel bedrijf op te voeden. 😉

  Met links en rechts heb ik niet veel. Het zijn achterhaalde en vooral vervaagde termen waar veel mensen een andere invulling aan geven.

  Ik ken wel de Amerikanse termen als Liberal en Conservative wat nmm van toepassing is op het bovenstaande. US-burgers leggen Liberal uit als Links (vrijgevochten zoals in de V van VPRO), maar daar koppelen ze meteen de starheid van hun vakbonden aan die volgens de ‘conservatieven’ elke vooruitgang tegenhouden met moeilijkdoenerij. Hun conservatieven komen redelijk overeen met onze VVD’ers, die alle vrijheid (ondroordacht die soms ook mag zijn) voor ondernemers willen en die niet om kunnen gaan met onderbouwde constructieve tegenspraak die ze behoedt voor ellende achteraf. Probleem daarbij is dat mensen die onderbouwde constructieve kritiek leveren niet per definitie links zijn.

 4. beheerder Avatar
  beheerder

  Richard is gewoon extreem-rechts, hoe genuanceerd je het ook bekijkt.
  Hij bekijkt alles door een gekleurde bril, en in dit satirische filmpje herkent hij de enige met gezond verstand als iemand die dan wel rechts moet zijn, en dan moeten die anderen wel de PvdA zijn, want die willen altijd het onmogelijke.
  Of de makers van het filmpje zoiets in gedachten hadden, betwijfel ik.

  Het is trouwens wel rake satire, zulke types bestaan echt.

  Normaal zou ik zo’n flauw blogje niet schrijven, maar ik zag mijn reactie bij Richard in een zwart gat verdwijnen en niet voor het eerst, dus ik pak hem nu even terug. Censuur werkt alleen als je echt macht hebt. Het was me wat teveel werk om het hele blog tot op de pixel te kopiëren, maar een lettertype en een plaatje knippen en plakken was niet zo moeilijk.

 5. beheerder Avatar
  beheerder

  Als je het filmpje even stil zet en de namen in de aftiteling googelt ( laat maar, dat heb ik al gedaan ) :
  http://www.fastcocreate.com/3028467/if-youve-ever-felt-you-stepped-into-the-twilight-zone-in-a-meeting-this-video-will-speak-to-

  dan kun je lezen wat de beoogde boodschap is.

 6. Arjan Fernhout Avatar
  Arjan Fernhout

  Vanochtend dacht ik even dat Richard linkshandigen bedoelde. Maar nee; dat vorige blogje liep zo: carpe diem> AEI > Reagonomics. Reagan (door de Tegenpartij van Jacobse en Van Es – de vrije jongens – destijds Roland Regen genoemd; zie de youtube ‘de hele teringzooi van’ .. 4e clip of zo) probeerde destijds de vakbonden plat te krijgen. Toen bestond links nog wel en bij Richard wordt links gerevitaliseerd om er zijn ideologie tegenop te bouwen. Vermakelijk. Overigens herken ik me ook in de man met het lichtblauwe overhemd, althans ook al van die tijd toen ik mensen probeerde uit te leggen dat je een Commodore 64 niet moest vergelijken met een procescomputer.

 7. beheerder Avatar
  beheerder

  Carpe Diem
  Dat is de hofleverancier van suggestieve grafiekjes. Van die olie die altijd in Amerika bijna gratis uit de grond spuit zonder vlekken achter te laten, terwijl we hier moeilijk doen met onrendabele groene subsidieprojecten.

  Hij heeft ook altijd een probleem met vakbonden. Hij is helemaal vóór vrije markten, maar op de arbeidsmarkt wil hij dan weer 1 partij beide armen op de rug binden. Idem consumentenorganisaties. Stel je voor dat alle consumenten van de wereld afspreken dat ze geen slavernij willen, daar moet je toch niet aan denken ?

 8. Arjan Fernhout Avatar
  Arjan Fernhout

  Ach, die blogjes van Richard. Ik had er een tijdje lol in om er tegenin te gaan. Soms loopt er ééntje met Richard mee, die niet weet waar hij loopt. Meer is het niet. Na 9:55:

  https://www.youtube.com/watch?v=ERCavLvCJT4

 9. beheerder Avatar
  beheerder

  Hij heeft het nog vrij lang uitgehouden, voor hij bezweek onder de verleiding van de censuurknop. Zo stiekem wilde hij weleens een reactie weghalen onder een bericht dat niet meer zo in de belangstelling stond, daarna heeft hij met veel misbaar aangekondigd dat er vanaf nu helemaal niet meer gereageerd kon worden en nu heeft hij dan weer een filter ingeschakeld.

  Als je dat even vergelijkt met Ina, die OBA vanaf het begin heeft opengesteld voor iedere mening, hoe radicaal anders ook dan de hare….
  Je moest eens weten hoe vaak mensen haar uitgedaagd hebben met persoonlijke beledigingen. Alles om een ban te krijgen en dan te kunnen roepen dat het censuur was.

  Het tegenovergestelde van Ina bestaat ook. Er zijn bloggers die iedereen die niet voor 100% bijdraagt aan de glans van hun ego direct een ban geven en dat zijn niet alleen mensen die zichzelf rechts noemen. Het zijn meestal wel mannen. Het VKblog kende er diversen.

 10. fred van der wal Avatar
  fred van der wal

  Ik vermoed dat Ina een ijzersterk karakter en een hoge mate van vechtlust heeft dat ze de druk van hatemailers en stalkers aan kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *