Het kan niet op bij de gemeente Amsterdam.
Ik heb een brief gehad waarin staat dat ik nu als bijstandtrekker niet 100% van alles wat ik bijverdien hoef in te leveren, maar slechts 50% ! Tot 200 euro per maand ! Om me te motiveren om betaald werk te zoeken, in plaats van de hele dag op de bank te liggen.

Een vrijwilligersvergoeding is tot 150 euro per maand helemaal voor jezelf. Vrijwilligerswerk is meestal ook veel leuker, dus ik zou het wel weten.
Overigens krijg ik mijn bijstand als lening, dus als ik er in zou slagen om het minimumloon bij elkaar te verdienen, dan mag ik daarvan wel 70% houden, wat neerkomt op 0 euro bovenop de bijstandsuitkering.

Zouden ze er over vergaderd hebben ?

“Wij van de VVD vinden het onrechtvaardig dat iemand voor 10 uur werk per maand 1.100 euro in zijn zak steekt.”
“Nee wacht, dat doen we zelf ook.”

“Wij van de VVD vinden het onrechtvaardig dat iemand die uit algemene middelen betaald wordt daarnaast ook nog bijverdient…”
“ook niet ?”

“Wij van de VVD vinden het onrechtvaardig dat paupers die nooit schoolgeld betaald hebben net zoveel….”
“laat ook maar.”

“Wij van de VVD vinden dat sommige mensen gewoon pech hebben.”
“Zo is het !”

Iemand die voor 200 euro per maand op een loonlijst staat, kost aan administratiekosten net zoveel als hij zelf verdient. Daarom verdient hij zo weinig, als hij uberhaupt al een baantje kan vinden voor zo weinig uren.
Ik ga niet deelnemen aan het experiment en als ik er door een godswonder in slaag 100 euro te verdienen, hou ik daarvan gewoon 100% zelf.