Blackmail

Ik kreeg een mailtje van <vul hier een willekeurige fake-id in>
Volgens de schrijver hadden hackers ingebroken in mijn PC en stiekem videoopnames van mij gemaakt op een moment dat je dat liever niet hebt.
Ik moest er wel om lachen. Het mailtje ziet er plausibel uit als je niks van computers weet. Of van mij. Of van mijn niet-bestaande web-cam….

“Even kijken om welk password het gaat….”
LinkedIn.

Dat was het dus. In 2012 is de slecht beveiligde website van LinkedIn gekraakt en is de password-database buitgemaakt. En de hackers zijn er in geslaagd de encryptiemethode die LinkedIn gebruikt heeft te kraken. En omdat die methode hetzelfde was voor alle passwords hadden de hackers daarna een lijst met miljoenen passwords en e-mail adressen, waaronder die van mij.
Helaas voor de hackers gebruik ik nooit op meer dan één plek hetzelfde password.
En LinkedIn heeft iedereen gedwongen een nieuw password te kiezen toen ze de hack ontdekten, dus je kan ook niet namens mij een bericht versturen via LinkedIn.

LinkedIn had zijn gegevens ook beter moeten beveiligen. Zelfs mijn doe-het-zelf WordPress website heeft een betere beveiliging.

Een paar weken geleden heb ik trouwens wel een webcam aangeschaft, die ik misschien nog een keer ga gebruiken voor het maken van een Youtube ( nog zo’n perfect beveiligde website ) video. Een van de features van het ding is een klepje dat je dicht kan doen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 responses to “Blackmail”

 1. Sandra Avatar
  Sandra

  >> Een paar weken geleden heb ik trouwens wel een webcam aangeschaft, die ik misschien nog een keer ga gebruiken voor het maken van een Youtube ( nog zo’n perfect beveiligde website ) video.

  Ga je vloggen?

 2. knutselsmurf Avatar
  knutselsmurf

  Ik kijk wel uit. Ik wil een keer laten zien hoe makkelijk het is om iets te repareren. Mensen laten zich altijd wijs maken dat ze beter iets nieuws kunnen kopen.

 3. Saskia Avatar

  Hi, even heel iets anders.
  Ik kwam via Google op deze blog van jou:
  https://www.kblog.nl/read-offline/4826/uit-een-depressie-klimmen.print
  Maar de videolink werkt niet meer.
  Welke film was het, misschien kan ik hem via een andere weg alsnog bekijken.
  Alvast bedankt!
  Saskia.

 4. beheerder Avatar
  beheerder

  Bright lights, big city.
  Hier is een link die het wel doet : https://dai.ly/x3ki7yj

 5. Appelvrouw Avatar

  Voor zover ik weet heb ik geen account op linkedin, maar toch kreeg ik ook zo’n mail, heel lief wel, een beetje onderonsje. Ook ik moest er om lachen. Was ook nog wel benieuwd of mijn vrienden (op minder dan de vingers van 1 hand) een leuke film van me te zien zouden krijgen.
  Maar ja, mijn webcam is afgeplakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *