De grote koelkast nep.

komkommer
Laatst kocht ik een komkommer.
Zonder folie.
Komkommers met folie verkopen ze maar aan iemand anders.
Ik sneed er thuis een paar plakjes af voor op brood, en legde wat er nog van over was in de koelkast.
En een week later lag hij er nog, toen ik dacht : wat ruikt die koelkast, ik moet hem weer eens schoonmaken.
Ondanks dat de koelkast eigenlijk al best veel schoonmaakaandacht krijgt.
Ik pakte de komkommer die zo op het oog nog best oké was.
De schil was dat ook, maar de inhoud spoot er in één keer uit.
Nu moet ik hem zéker schoonmaken, dacht ik.
Een week later waren de komkommers wéér in de aanbieding.
Die dingen zijn ook allemaal tegelijk rijp.
Weer sneed ik er een paar centimeter af en legde de rest in de…
fruitschaal.
Ik ben een ezel en die stoten zich geen tweemaal aan dezelfde steen.
Daar lag hij een week en ik zag niks.
Ben ik de enige die verwacht had dat hij groen of blauw of bruin uitgeslagen zou zijn ?
Ik sneed er een halve centimeter af en deed de rest op brood.
Hij smaakte als nieuw.

Les:
leg nooit een komkommer in je koelkast. Dan gaat hij dood van de kou, en een dode komkommer wil je niet aanraken.
Tomaten gaan ook dood van de kou.

De koelkasten zijn groter dan ooit, maar je hebt minder dan ooit om er in te leggen.
Groente is het hele jaar door vers te koop.
Als het in de winkel niet in een koelvak ligt, hoeft het er thuis ook niet in. ( duh )

Ik kocht ook een fles “rode vruchten sap”. Ja, een koopje.
Een miskoopje.
Het smaakte naar appelsap, maar dat is geel, niet rood.
Het is ook appelsap.
En water.
En een mespuntje rode vruchten.
En die rode kleur ? Bieten, vermoed ik.
Wel bewaren in de koelkast.
En flink doordrinken, want de 2-liter fles moest in 2 dagen op.

Read Offline:

6 thoughts on “De grote koelkast nep.”

  1. De lucht in een koelkast is per definitie kurkdroog, want koude lucht kan minder water bevatten dan warme lucht. Het vriesvakje is het koudst, dus dat is de plek waar dat water neerslaat en vervolgens bevriest. Ik lust geen bananen, maar ik stop nooit fruit in de koelkast. Fruit groeit niet op de noordpool. Sinds ik zelf brood bak weet ik wel dat er in fabrieksbrood sterke conserveermiddelen moeten zitten. Zelfgebakken brood blijft echt geen week goed ???

  2. Het leeft echt hoor ! Ik heb hier een prei ( in de fruitschaal ) waar ik gisteren een stuk van gegeten heb. Gisteren was het groen precies recht afgesneden. Vandaag is het middelste deel een paar centimeter langer. Gratis !

  3. Over dat uitdrogen : als je een winterwortel in de koelkast legt, is het binnen een paar dagen een verschrompeld oud mannetje. Doe je er een plastic zak omheen, dan blijft hij wel een maand goed in de koelkast, en komen er groene uitlopers aan, dus hij blijft leven.

  4. Brood bewaar ik in de koelkast, strak in zijn plastic zak uit de supermarkt. Droogt niet uit en gaat niet schimmelen. Bij kamertemperatuur schimmelt het na drie dagen.
    De koelkast is niet geschikt voor het bewaren van “blote” voedingswaren. Te vochtig.
    Komkommer doe ik niet in de koelkast, maar gewoon in een boterhamzakje. Droogt-ie niet zo snel uit. Snel opeten is voor alle voedsel de beste remedie, maar misschien niet voor je maag.

  5. Brood in de diepvriezer schijn je een week goed te kunnen houden en dan smaakt het nog redelijk. Ik doe dat niet en bewaar brood gewoon in de broodtrommel. Dan is het op de derde dag lang niet zo smakelijk meer als de eerste dag. Les: koop je brood vers en bewaar het niet te lang, indien geen diepvries.

Leave a Comment

Your email address will not be published.