officiële waarschuwing van de moderator.

Ik schrijf tegenwoordig soms op MS-web, een forum speciaal voor mensen met MS.
Nu hebben zelfs mensen die allemaal dezelfde ziekte hebben niet allemaal dezelfde mening.
MS-web heeft moderators die zich ook in allerlei discussies mengen.
De verleiding is groot om dan je macht als moderator te misbruiken om je woorden kracht bij te zetten.
Dat gebeurt op elk forum waar dit soort constructies gebruikt worden.
Er is een forum voor elke aandoening, en ik heb er helaas meerdere, dus ik heb wat ervaring.

Ik kreeg vandaag dit mailtje :

Hallo Knutselsmurf,
Al vanaf dag 1 dat jij op het forum schrijft ageer je tegen het forum, haar deelnemers en de manier van modereren. Te pas en te onpas uit je m.n. kritiek op een of alle moderatoren terwijl daar helemaal geen aanleiding voor is.
Wij (moderatoren) hebben jouw negativiteit een tijd lang gedoogd, maar het is nu genoeg geweest. Wij accepteren niet langer dat jij doorgaat met deze constante aantijgingen, waarbij je het forum en de moderatoren daarvan in diskrediet probeert te brengen.
Om die reden is er op het forum recent al een waarschuwing aan je gegeven welke jij, gezien je reactie daarop, kennelijk nogal vermakelijk vond. Daarom geven we je hierbij een officiële waarschuwing.
Als jij je voortaan onthoudt van ongefundeerde uitlatingen en negativiteit jegens de deelnemers en de moderatoren dan zal deze waarschuwing geen verdere consequenties hebben op het forum.
Mocht je onverhoopt deze waarschuwing in de wind slaan en als er geen verandering te zien is in je forumgedrag dan zal er geen 2e waarschuwing komen. Dan zal direct en zonder verdere berichtgeving een time-out aan je opgelegd worden voor de duur van 2 weken, welke bij elk volgende incident minimaal verdubbeld zal worden.
Wij hopen dat het zover niet zal komen en dat je deze waarschuwing wel ter harte neemt.
Vriendelijke groet,
Merel
Mede namens Knillis, Leeuwtje-nl en Sharon
In kopie verzonden naar de moderatoren

In de politiek houdt de “moderator” zich meestal beter aan de regels, maar ook daar bestaat de verleiding :
Beschuldigd Kamerlid eist opheldering Van Miltenburg
groenlinks-linda-voortman-anp

 

Read Offline:

15 thoughts on “officiële waarschuwing van de moderator.”

 1. Fora zijn per definitie plekken waar mensen op zoek zijn naar erkenning. Hetzij via antwoord op hun vraag of positief contact. De manier waarop jij je in de discussie mengt, is nogal bruusk te noemen. Dat verklaart de reactie van de andere deelnemers en de moderatoren. Ik wil en kan me er verder niet mee bemoeien, maar ik geef het mee als mijn indruk.

 2. Klopt. Veel mensen zoeken troost en het grootste deel van zo’n forum is gevuld met verschrikkelijke verhalen en steunbetuigingen.

  De verengelsing van de taal is geen beladen onderwerp.
  En ik verwacht eigenlijk niet een emmer stront over me heen te krijgen als ik iets over mezelf schrijf, ook al doe ik dingen die ze zelf niet zouden doen. Het is mijn leven.

 3. fred van der wal

  Knutselsmurf,
  Je keert je tegen de macht van de moderatoren. Dat is een goed ding. Je verontwaardiging over misbruik van die macht is wel selectief. Mijn weblog toegang tot OBA werd door jou, zowel als de beheerster en onder druk van een derde meneer verwijderd met de termen dat ik een ‘schoft’ zou zijn en door de beheerster was ik ‘een stuk schorem’.
  Dergelijke onsmakelijke uitingen en verwijten worden verder niet met redenen gegeven. Is dat niet merkwaardig?
  OBA is toch opgericht met het doel geen willekeurige moderatie toe te passen?

 4. fred van der wal

  De beheerder is nooit gestalkt noch bedreigd door mij. Integendeel. Ik achtte beheerder hoog, maar zie wel in dat ik mij daar in vergiste. Bedreigen? Van wie? Met welke reden?Manipulerende onzin. Stalken tov mij door een enkele ex-VKblogger gebeurt sinds 2007 overigens wel, ondanks mooie ethische praatjes van de dader.
  Een verzoek, heer knutselsmurf, degene die beweert dat ik hem of haar bedreigd of gestalkt heb zou met ‘bewijzen’ moeten kunnen komen en niet met verzinsels of scheldpartijen aan mijn adres.

 5. fred van der wal

  Als IT specialist zou je heel goed kunnen controleren of er sprake is van stalken of bedreigen -van wie dan ook- vanaf mijn adres.
  Een en ander lijkt mij eerder een persoonlijke antipathie tegen mij door enkele OBA deelnemers. Geen enkel probleem; ik heb zelf geen enkele moeite om antipathie tegen wie dan ook te verbergen. Wel demonstreer ik dat altijd in alle openheid. Typerend is wel dat beheerder kort geleden een aanvraag deed op Facebook voor een connectie. De reden daarvan is mij duister of het zou moeten zijn om controle uit te kunnen oefenen.

 6. fred van der wal

  Verder maakt het mij niets uit. Hoef niet zo nodig als ik niet gewenst ben. Dus;laat maar.

 7. fred van der wal

  Knutselsmurf. Het ga je verder goed. Waardering voor wat je tot stand hebt gebracht en in stand houdt. OBA heeft mij verder niet nodig en ik OBA niet. Deze reactie uitwisseling leidt tot niets. Ik hoef niet zo nodig.

 8. “Du choc des opinions jaillit la vérité”, heette een klassieke wijsheid die ons op school werd wijsgemaakt. Van welke Franse wijsgeer was-ie? Ik heb geen zin het op te zoeken, want op internet kun je op dit soort vragen altijd het antwoord vinden.
  Maar internet heeft nu wel duidelijk gemaakt dat alle meningen er een plaats vinden, maar dat uit de botsing van die meningen niets tevoorschijn komt dat enigszins met de waarheid heeft te maken. Meningen zoeken geen waarheid, die willen hun eigen gelijk. “Alle Lust will Ewigkeit” (riedrich Nietzsche).

 9. Precies, ik heb altijd gelijk op dit blog. Want ik ben hier de baas.
  Daarom is er hier ook geen enkele aanleiding om kritiek te hebben op mijn moderatie.

 10. Fluffie weer op semi-oorlogspad? Had ook al 38 hits van ‘m…. Triest…

  Gebrek aan aandacht, dat zal het zijn

  Je poneert je wel op MS-web… 😉

 11. fred van der wal

  Stalken en bedreigen van wie dan ook is mijnerzijds geen sprake van en ook nooit geweest, knutselsmurf, dat zou je kunnen weten. Interesse hebben in iemand zijn of haar weblog en dat zo nu en dan raadplegen is geen stalken. Enkele weblogs volgde ik regelmatig en nog o. van Joost en van Isis Nedloni. Uit belangstelling.

 12. Fred, je gaat mij niet overtuigen dat wat ik met mijn eigen ogen gezien heb niet waar is.
  Je komt hier ook helemaal niet voor mij, maar voor mijn lezers.
  Vanaf nu ga ik je reacties niet meer publiceren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.