Friend request

Iemand met dezelfde achternaam als ik wil vriendjes worden op Facebook.
Hij lijkt niet op me. Hij is 2 keer zo breed.
Hij ziet er uit als iemand die je arm zou breken als je niet doet wat hij zegt, al lacht hij nog zo vriendelijk voor de camera.
Hij heeft een vrouw, kinderen en een baan.
Nog niet zo lang op facebook.
Slechts één vriend.

Op een foto van vroeger lijk ik zijn zus, terwijl de kapper ons die middag een identiek bloempotkapsel had aangemeten.
Die foto zal wel niet meer bestaan. Mijn stiefmoeder hield niet van “rotzooi”. Ik ben grootgebracht in een soort reinheidsmuseum.

In real life waren we nooit vrienden.
Ik werd niet uitgenodigd toen hij ging trouwen, zijn vrouw kreeg bijna een pak slaag toen ze me een keer wilde ontmoeten.
Delete Request ?

pastorale

Geen foto van mij of hem, maar de haarkleur en het verschil in karakter kloppen wel.

Read Offline:

7 thoughts on “Friend request”

 1. Dat zijn van die gewetensvragen. Volgens mij kan niemand die voor je beantwoorden. Bovendien weet je soms niet zeker of het initiatief werkelijk van hem komt, want soms doet Faceboek een voorstel, als jij dan ja zegt, dan krijgt die ander een verzoek van jou om vrienden te worden. Het klinkt ietwat ingewikkeld, maar zo werkte het een tijd geleden in ieder geval wel. Zakelijk gezien was het altijd bij twijfel: Nee. Maar ja, het is niet zakelijk. Dus ja, ik weet het niet.

 2. Ik probeer altijd te achterhalen hoe iemand bij mij is uitgekomen. Vriend van een vriend? Bekende van vroeger? Dat zit er bij hem niet in begrijp ik. Als er geen klik bij jou is, zou ik niet positief reageren.

 3. Is het een uitnodiging van hem of een voorstel van Facebook?
  Bij zo’n verzoek zou ik ook achterdochtig zijn. Ik zou nog niet toevoegen maar via een privé bericht vragen welke bedoeling er achter zit. Dat zou voor mij veiliger voelen. Aan voyeurs die gewoon nieuwsgierig zijn heb je niet veel.

 4. Ik heb maar 9 vrienden, dat zegt niet veel over wie je bent.

  Maar wat een moeilijke uitnodiging. Je wikt en weegt maar wat valt er te wegen?
  Waar jij zelf behoefte aan hebt.
  Zelf heb ik uiteindelijk een negatief gevoel over gehouden aan teruggevonden familie, zij het dan niet via facebook.

 5. Hij heeft mijn adres en telefoonnummer. Ik zie geen reden om hem alles te laten lezen wat ik op facebook schrijf. Hij zou teleurgesteld zijn, want ik schrijf op mijn blog, niet op facebook. Maar wie mijn vrienden zijn en wat ik in reacties zet hoeft hij ook niet te weten. Dus ik heb dat verzoek genegeerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.