Close encounter

crowVandaag fietste ik onderweg naar het ziekenhuis door een smal straatje met veel obstakels.
Er is al maanden een verbouwing aan de gang op de meer gebruikelijke route. De auto’s kunnen wel over de trambaan, maar de fietsers mogen dat eigenlijk niet. Zoals een echte Amsterdammer betaamt, doen ze het toch, maar dan moet je er wel op vertrouwen dat auto’s en stadsbussen je niet raken op de versmalde rijbaan. Ik ga de laatste tijd liever voor wat meer zekerheid, dus ik gehoorzaam de gele bordjes.
Halverwege de straat voelde ik opeens iets op mijn hoofd vallen. Alsof er iets uit een boom viel, gevolgd door een stuk doek.
Een seconde later zag ik een kraai vlak voor me vliegen.
Hij keek niet om, hij maakte ook geen geluid.
Waarom deed hij dat ?
Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, maar je leest er soms wel over.
Misschien zag hij me aan voor een soortgenoot. Ik had iets zwarts aan. Of hij wilde me gewoon wegjagen.
Kraaien zijn mijn favoriete dieren, meer nog dan katten of honden. Katten en honden zijn huisdieren, ze zijn afhankelijk van hun “bazen”. Kraaien zien ons juist als een diersoort waar ze van kunnen profiteren, zoals wij profiteren van schapen. Daarom bestuderen ze ons, en als ze er belang bij hebben willen ze ook wel met ons communiceren.


Read Offline:

4 thoughts on “Close encounter”

  1. De raaf schijnt de leukste te zijn, zoals de Oehoe de leukste uil is. Vanuit ons gezichtspunt dan.
    Mijn punt is, dat ik dieren het leukst vind als ze dier zijn, geen pop of pseudo-baby. Dan zijn de allerleukste dieren die, waar je mee kan communiceren en dan kom je op raven, chimpansees en dolfijnen. De laatste 2 vind je in Nederland niet in het wild.

  2. Vandaag had ik trouwens een close encounter met een auto, op bijna dezelfde plek. Je zou er bijna bijgelovig van worden. Als ik mag kiezen word ik liever aangereden door een kraai dan door een auto. Ik voel het nog.

  3. De kraai probeerde je met de mantel der liefde te bedekken, denk ik. Maar ik denk ook dat het waarschijnlijk een kauwtje was. Die zijn goed in dergelijke grappen en worden steevast aangezien voor kraaien.

Leave a Comment

Your email address will not be published.