Wie niet sterk is moet slim zijn.

9200000030362419

En sterk ben ik niet meer. Fietsen gaat nog, maar niet te ver.
Lopen gaat beter met een stok, anders slinger ik teveel, of ik val.
Ik ga 2 keer per week naar het ziekenhuis voor fysiotherapie.
Je zou beter lopen met een rollator, zei de fysiotherapeute.
Oeps.
Is het zo erg ?

Laatst kwam ik terug van de supermarkt.
Met in een hand mijn wandelstok en in de andere mijn boodschappentas.
Dat loopt niet lekker.
Die tas lijkt door MS 10 keer zo zwaar.
Ik stapte in de lift en zag een nieuwe buurvrouw.
Ze leek me niet ouder dan 28 en ze had een boodschappentrolley.
Waarom heb ik zo’n ding niet, dacht ik.

Inmiddels heb ik er ook een.
Made in the people’s republic of China, dus dan weet je wel hoe duur. ( 24,95 bij bol.com )
Hij hoeft niet mooi te zijn, als hij maar heel blijft, dacht ik.
Nu ik er op let, zie ik ze overal.
Meestal zijn ze heel oud.
Degelijke Tomado’s, niet kapot te krijgen, maar wat zijn ze lelijk.
De mijne is eigenlijk best mooi.
Ik denk dat hij stuk is, voordat hij uit de mode raakt.
Maar tegen die tijd ben ik misschien zelf ook stuk.

Op het plaatje lijken de bandjes van rubber.
Dat zijn ze niet,
De wieltjes zijn van plastic en de bandjes zijn dat ook.
Ik denk dat ze kapot kunnen, vooral als het erg koud is.

Er kan 35 liter in die zak.
Mijn boodschappentas woog laatst 10 kg.
Meer dan dat wil ik met de trolley niet vervoeren en dan zit hij maar half-vol.
Maar het is o-zo praktisch in het krappe buurtsupertje, waar je je trolley wel even bij de kassa’s mag laten staan terwijl je boodschappen doet.
Je kiepert hem veel sneller vol dan een gewone tas.
En je kan hem met je pink achter je aan trekken.

Read Offline:

12 thoughts on “Wie niet sterk is moet slim zijn.”

 1. Bij mij gaat alles in de fietstassen maar van die trolley’s heb ik ook hele mooie gezien. Bij mij moet hij lekker soepel rijden en wenden zonder teveel lawaai!

 2. Dat is ook een manier.
  De buurtsuper is echter zo dichtbij, dat het meer moeite is om mijn fiets uit de berging te halen en via het fietspad naar die winkel te rijden dan even diagonaal over te steken.
  Fietstassen hebben nog een ander nadeel :
  In Amsterdam is het altijd een verrassing of alles wat je oorspronkelijk op je fiets geschroefd had er nog op zit als je terugkomt.

  De wat betere trolleys kun je trouwens met een haak aan je fiets koppelen, en dan heb je een aanhangertje. Ik zou het niet proberen met dit ding, want dat belast de wieltjes nogal.

 3. Raak je juist niet nog meer uit balans door zo’n trolley achter je aan te slepen? Die gedachte weerhoudt mij ervan er één aan te schaffen. Ik ben in 2013 op pad geweest met een koffer, zelfde idee, en dat vond ik toch best lastig in mijn geval. Korte afstanden gaat dat nog wel, maar ik moet een stuk lopen naar de dichtstbijzijnde Delhaize en bovendien een drukke weg oversteken. Mij vooralsnog te gevaarlijk met een trolley. Dan maar een paar keer extra per week naar de supermarkt en iedere keer niet te veel sjouwen.

 4. Nee, je raakt niet uit balans. Die trolley oefent geen kracht op je uit. Het zwaartepunt zit namelijk heel dicht bij de wieltjes. Een rolkoffer is iets heel anders. Die is meestal zwaarder en minder stabiel. Deze trolley heeft zelfs een in lengte verstelbaar handvat. Of je nu 1.50 of 2m lang bent, je hoeft je houding niet aan te passen.

 5. Moet je hier slim voor zijn? Dan zouden alle mensen die met zo’n ding lopen opeens slim zijn. Lijkt me niet.
  Maar het zijn praktische dingen. Ik heb er een van Blokker op rubber bandjes, dus lekker stil op de stoep en voor een prijs die ik zo gauw in het (grote) aanbod op internet niet kan vinden. De tas kan eraf en ik heb er een triplex vloertje op gezet. Zo is het ook een steekwagentje waar ik de grote zakken kattenbakkorrels van 25 liter op kan vervoeren. Helaas is nu de kattenbakwinkel op de fles. Misschien doordat de AH even verderop hetzelfde volume korrels in drie draagbare zakken tegenwoordig voor bijna dezelfde prijs verkoopt.

 6. Imago speelt een grote rol. Als je wil laten zien dat je sterk bent, koop je er natuurlijk juist geen. Dan parkeer je je leasebak voor de Albert Heijn en stort je hem wekelijks vol met alles wat de moderne mens niet kan missen.
  Maar bij bejaarden zijn ze mateloos populair.
  En dat weerhoudt een hoop mensen er dan weer van om er ook een te kopen, want die willen niet op een bejaarde lijken.

  Vandaar dat hippe uiterlijk. Hij moet een beetje het Peter Stuyvesant gevoel uitstralen, want alle jonge vrouwen willen wel op een stewardess lijken.

 7. Ja, zo handig, ik heb er al een vanaf mijn dertigste, ik had een zwart witte, maar toen mijn moeder slecht ter been werd heb ik hem aan haar gegeven, maar als ik niet meer zou kunnen fietsen dan kocht ik er weer een. Ik doe nu alles in mijn mand aan mijn stuur, maar zwaar tillen wil ik niet meer, deze dingen zijn super!

  MS? jeetje man, dat wist ik niet, houd je taai!

 8. Het is gewoon superhandig. Vroeger deed ik ook alle boodschappen met de fiets. Nu alleen nog met de trolley. En één keer per maand met een huurauto voor de zware spullen. Tegenwoordig is het hipper dan het vroeger was. Toen liepen alleen bejaarden ermee.

 9. Slim! Zo’n karretje lijkt me superhandig. Toen we nog in de stad woonden wilde ik er eentje om het glaswerk weg te brengen. Maar toen kon ik er natuurlijk net nergens eentje vinden.

 10. En zo zie je maar dat je niet altijd over het moeilijkste hoeft te schrijven om mensen aan te spreken 🙂
  Ik heb in tijden niet zoveel reacties gekregen !

 11. Ha! Ik heb zo’n degelijke blauw geruite Tomado wieltjestas. Ik heb er zelfs meerdere kasten mee naar huis gesleept. Én uiteraard die kasten zelf in elkaar gezet. Want zo ben ik!

  Ik noem het trouwens altijd mijn ‘oma-tas’. Mijn bejaarde moeder wil nog niet zo’n tas, “Want ik heb toch geen MS!”, zegt ze dan.

  Nee mama, jij hebt een auto.

Leave a Comment

Your email address will not be published.