10 thoughts on “Vogelgriep is niet ons probleem.”

 1. Volgens Gert-Jan Oplaat, de voorzitter van de Nederlandse Vakbond van Pluimveehouders, komt het allemaal door Wakker Dier. Die willen graag dat kippen buiten lopen, en dan kunnen ze besmet worden door uitwerpselen van wilde vogels.
  Als je je dieren opsluit in een legbatterij, dan is de kans op besmetting veel kleiner.

  Hij vertelt er niet bij dat wilde dieren een veel betere afweer hebben.
  Of dat 10.000 tot 100.000 kippen in een stal best veel is.
  Of dat je kippen ook kan inenten.

 2. Die gek heeft ook nog het lef om te beweren dat kippenboeren noodzakelijk zijn vanwege de hongerende wereldbevolking.
  Hij vergeet natuurlijk weer te vertellen dat een kip niet van lucht leeft.
  De ingrediënten van het voer komen vanuit de hele wereld. De akkers verdringen het regenwoud of concurreren met voedsel voor mensen.
  De kippen voeden de wereld niet, ze veroorzaken juist honger.

 3. citaat uit het Reformatorisch Dagblad :

  “De argwaan tegenover Wakker Dier is bij de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) bepaald niet verdwenen. NVP-voorzitter Gert Jan Oplaat gruwt van de spotjes van de organisatie. „Ik vind dat Wakker Dier zich onfatsoenlijk gedraagt. De organisatie probeert in te spelen op sentimenten. Maar gelukkig stijgt de vleesconsumptie. De acties van Wakker Dier hebben geen effect. Dus ik denk: Laat maar waaien.”

  Oplaat piekert er niet over om bij Wakker Dier aan tafel te schuiven. „Zolang ik voorzitter ben, gaat de NVP niet praten met die organisatie. Wakker Dier kan wel mooi weer spelen, maar onze belangen zijn totaal verschillend. Wij willen goed en eerlijk voedsel produceren. Zij willen ten diepste dat mensen geen vlees meer eten.””

 4. fred van der wal

  Ik eet sinds jaren al heel weinig vlees en dat is mijn keuze uit gezondheidsoverwegingen. Hooguit één keer in de zoveel weken een biefstukje. Verder niet.

 5. Het liefst zou ik geen nieuws meer horen en zien. Je moet wel weten waar je het over hebt om een mening te geven, en voor mij is het allemaal verwarrende info. Je wordt alsmaar heen en weer geslingerd. Dit is besmet, daar krijg je kanker van, hier dit en daar dat. En we mogen geen wilde ganzen schieten want dat is zielig, liever eten we opgehokte kippen die nauwelijks hun kont kunnen keren en geen idee hebben dat er buiten ook nog leven is. En dan hebben ze het over vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, nou, die vreetganzen in de weilanden hebben een prachtleven gehad. Maar dan is doodschieten en op eten weer zielig.

  Ik weet zo onderhand ook niet meer wat ik nog moet eten. Rood vlees is slecht voor mijn gewrichten en je krijgt er kanker van. Vis komt uit vervuild water. Soya zorgt voor uitbuiting en ontbossing.

  Boeren hebben ook pech, de keuterboer is uit de markt gedreven, die kon niet meer bestaan, kleinschalig kan niet meer uit, dus werden ze gedwongen grote schuren te bouwen. Meer meer meer. Ik probeer me alleen voor te stellen wat voor strop dat voor de boer is nu. NIemand heeft hem gedwongen kippen in zijn schuur te stoppen. Maar hij moet toch ook eten en zijn lasten betalen.

 6. Ze zijn niet allemaal hetzelfde, maar gemiddeld genomen kun je stellen :
  Boeren zijn niet zielig.
  Het zijn gewoon ondernemers, meestal met meer oog voor hun inkomen dan voor natuur en milieu.
  Kijk maar naar de optrekjes die op het terrein van de boerderij staan.
  Het zijn geen eenvoudige huisjes meer met een stal er aan vast.
  Het zijn villa’s.
  De meeste betrokkenen vinden dat Sharon Dijksma ( PvdA ) erg goed werk doet voor de sector. Maar de voorman van de vakbond van pluimveehouders is ( niet geheel toevallig ) lid van de VVD en hij kan haar bloed wel drinken.
  En de mensen van Wakker Dier moeten op zijn minst gevierendeeld worden.

  Rood vlees eten is lang niet zo ongezond als bewerkt vlees ( dat spul uit een worstfabriek )

  Als we in Nederland alleen vlees voor eigen gebruik fokten, kon 3/4 van de veestapel weg. Ik zie geen enkele reden waarom wij veevoer moeten importeren, vlees exporteren en zelf de stront houden.

 7. Bedankt voor je betoog. Ik vind het moeilijk objectief te zijn. Maar weet wel dat er heel veel subsidies naar boeren gaan. Mijn vader heeft zijn bedrijf destijds verkocht voor meer dan een miljoen, en daar waren geen schulden!
  Alles bij elkaar gesubsidieerd, waarschijnlijk.

 8. Het is erg in de mode om te doen alsof je objectief bent.
  Alsof dat kan.
  Alsof je mening er niet toe doet als je niet objectief bent.

Leave a Comment

Your email address will not be published.