Vooruitzien

Ebola_virus_virionDe ziekte ebola dook voor het eerst op in 1976. In 1995 vond de eerste grote uitbraak plaats.
Nog een paar weken geleden hoorden we dat het ontwikkelen van een vaccin wel 300 miljoen euro ging kosten. Vandaag las ik dat de bestrijding van ebola nu al 1 miljard kost.

 

Vandaag werd ook de troonrede voorgelezen. Hij ging nergens over.
Nou ja, over het gevaar van vliegen over oorlogsgebied ( 298 doden ) en over buitenlandse conflicten waar Nederlandse burgers zich niet mee mogen bemoeien.
Als er in de troonrede van 1995 had gestaan dat we per Nederlander 40 guldens gingen uitgeven aan de ontwikkeling van een vaccin tegen ebola, dan hadden 10.000 mensen nu nog geleefd en had de wereld nu 1 miljard euro niet hoeven uit te geven.
Ik weet niet meer waar ik die 40 guldens aan uitgegeven heb in 1995. Misschien in een restaurant of in een tuincentrum.
Ik wist niks over ebola.

Read Offline:

3 thoughts on “Vooruitzien”

  1. Zoals zo vaak reageert ‘de wereld’ ook in dit geval weer veel te laat.

  2. Je bent toch redelijk naïef. Is het je niet opgevallen dat de daar allochtone patiënten die in allerijl naar huis worden gevlogen, met speciale charters, thuis binnen een paar dagen zijn genezen?
    De farmaceuten zijn gewoon te beroerd om het medicijn te maken, omdat er nog geen winst op is te maken.
    Ik zag onderlaatst een franse documentaire over het ontwikkelen en toepassen van een goed medicijn voor malaria. Dat doodt jaarlijks nog steeds veel meer mensen dat ebola. De Amerikaanse farmaceut GlaxoKlineSmith heeft met pure misleiding en financiële intimidatie de Afrikaanse “markt” veroverd voor een duur medicijn, dat een cocktail is met een slagingspercentage van 40. Ten koste van een simpel medicijn, beproefd en doorgetest door medici ter plekke, met een score van bijna 70 procent. GKS is in zijn werken gesteund met miljarden dollars door het antimalariafonds van Bill en Melinda Gates.
    Zure nasmaak? Ja, Bill heeft ook wat aandelen GKS, en verdient langs die achterdeur zijn investering in het goede doel ruimschoots terug.

  3. Sorry Jaap. Mijn spamfilter viel waarschijnlijk over het woord “farmaceut”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.