Het zit tussen mijn oren.

De reden dat ik zo mager ben. Ik gebruik meer energie dan ik binnen krijg via mijn eten, en daardoor ben ik de laatste tijd afgevallen tot 55 kg.
De neuroloog die denkt dat ik MS heb, had geen idee hoe het zou kunnen komen, want vermagering is geen gebruikelijk symptoom.
Dus vroeg ik het aan de huisarts, en die stuurde me naar het lab.

“Je bloed ziet er uit als dat van een perfect gezonde man”, zei ze.
Kennelijk gebruik je gewoon heel veel energie.
Maar ze wil me nog wel een keer spreken over iets anders. Mijn leven loopt niet op rolletjes.

Vrijdag krijg ik te horen of wat er tussen mijn oren zit er nog hetzelfde uitziet als 2 maanden geleden.
Want neuroloog nr-2 wilde toch nog even wat beter kijken.
Voor “gaat u rustig slapen, er is niets aan de hand” moet je niet bij de afdeling neurologie zijn.

Gelukkig was er gisteren weer een kilo bij. Studentenhaver en gemengde noten lijken de truuk te doen.

 

Dikke mensen hebben vaak vreemde ideeën over mensen die heel dun zijn. Dat het wel ongezond moet zijn en dat niemand ze aantrekkelijk vindt. Je smaak schuift kennelijk mee met je eigen omvang, want ik vond Twiggy juist erg mooi. In interviews lees ik dat ze normaal at. Kennelijk is ze ook wel gezond, want ze is al in de 60 en ze werkt nog steeds. Als model (!) En ja, ze heeft een dochter.

twiggy_6070_620x

Read Offline:

8 thoughts on “Het zit tussen mijn oren.”

 1. Ik ben ook dun. Jaren geleden zei een arts tegen mij: ‘Het zal komen doordat je manier van bewegen veel energie vergt. Zolang je verder gezond bent, is er niets aan de hand. Anders moet je dat extra lichaamsgewicht ook nog meesjouwen.’ Hij lijkt gelijk te hebben gekregen. Ook al vindt iedereen mij er te dun uitzien. Het zal wel. Ik loop nog steeds en voel me gezond. Sterkte voor vrijdag alvast.

 2. Dat is wat ik ook hoorde. Het lijkt alsof ik een harnas aan heb. Als ik mijn been naar voren zet, voel ik aan de achterkant de pezen strak trekken. De trap aflopen is vaak een uitdaging, omdat ik niet kan zakken.
  Maar inderdaad : 55 kilo de trap op slepen is een stuk makkelijker dan 100 kg.
  Ik wil een Twiggy t-shirt kopen en er mee door het koopparadijs lopen 🙂

 3. Ik heb het geluk dat mijn lichaam heel flexibel is. Bij mij zit het probleem dat mijn lichaam scheef staat als ik loop (met mijn rechtervoet ook nog eens op mijn tenen en niet plat op de grond) en daardoor zou ik dus meer energie verbruiken. Het is toch een aparte manier van voortbewegen :-).

 4. Wat wij hebben is niet vergelijkbaar. Wat ik heb is misschien minder erg, maar ik kan er niet aan wennen. Ik was tot 2008 en redelijke hardloper. Nu schuifel ik over straat en halen andere wandelaars me in. Ik moet bij elke stap nadenken : knie omhoog, voorover buigen, hiel op de grond, etc.

 5. Jeetje, 55 kilo is echt heel weinig.
  Ik wist niet dat ze denken dat je ms hebt.
  Ben wel blij dat je bij de neuroloog bent.
  Ik denk dat jij mager bent omdat je soms/wellicht vergeet te eten.
  Of de tijd er niet voor neemt
  Kun je niet 1x in de week iets lekkers maken en echt je best doen?
  Als je wilt heb ik veel lekkere recepten.
  Laat maar horen, waar zou je zin in hebben?
  Het hoeft niet vet te zijn, als het maar gezond is.

 6. Nee hoor, ik denk er elke dag aan, hoewel ik er soms geen behoefte aan heb.
  Ik sjouw me een breuk aan de boodschappen, want ik eet wel veel.
  Ik ben inderdaad niet zo’n keukenprins. Ik kan ook helemaal niet volgens een recept koken en ik eet geen vlees/vis.

 7. Hier nog zo’n duntje. BMI rond de 19. Altijd geweest en inmiddels (afgelopen 10 jaar ofzo) blij ermee.

 8. Wat nog als gezond wordt beschouwd is een BMI van 18,5
  Ik zit op 17
  Twiggy zat op 14

  BMI is dan ook een beetje onzin. Je moet rekening houden met iemands lichaamsbouw.

Leave a Comment

Your email address will not be published.