Knutselsmurf doet het zelf.

Je kan er best een verhaaltje over schrijven zonder je idee prijs te geven, toch ?
Gisteren heb ik gejaagd op subsidie.
Vandaag werk ik verder aan het prototype. Het ding heeft me al handen vol geld gekost en ik weet nog niet zeker of hij het doet. Daarvoor moet ik er eerst een maken en testen. Ik heb wel veel verbeelding, maar ik ben een doe-het-zelver van lik-mijn-vestje.
Vandaag moet ik hout bewerken.
piranhaJe kent vast wel het stoere gereedschap van Gamma. Ik heb het ook. Ergens in een garagebox staat een fantastische houtbewerkingsmachine, maar door omstandigheden woon ik nu in een flat 200 km verderop en hier staat een “Piranha” zaagtafel met een Black&Decker handcirkelzaag er tegenaan geschroefd.
Gaaf ding, die zaagtafel. Wel verbandtrommel bij de hand houden, al ga je alleen nog maar de pootjes uitklappen. Alles is vlijmscherp.
Naast een cirkelzaag zit er een parallelgeleider op en een veiligheidskap voor de zaag, zodat je niet per ongeluk in het zaagblad grijpt.
Die parallelgeleider ( geen maatverdeling, gewoon een stuk staal ) stel je in met je rolmaat en dan draai je hem vast met de vleugelmoer.
Na het eerste verpeste stuk hout draai je die vleugelmoer nog iets strakker aan.
Oeps.
Het onderdeel zat geklonken in het plaatstaal waar deze tafel van gemaakt is.
Maar met een lijmtang kun je ook alles vastzetten.
De beugel van de veiligheidskap heeft ook zo’n constructie, en ook die is bij het eerste gebruik gesneuveld. Geen veiligheidskap meer dus.
Deze zaag zet je aan en uit door een plastic klem over de dodemansknop van de handcirkelzaag aan te brengen. Er is dus geen stopschakelaar, je moet onder de zaagtafel die klem van het handvat trekken.
Wear eye protection. Zal ik doen.
Volgens de encyclopedie betekent “op je tellen passen” “goed opletten bij het tellen”
Volgens mij zijn vingers “digits” en moet je oppassen dat je ze niet kwijt raakt, want ze groeien niet meer aan.

Je flat gebruiken als werkplaats heeft voor en nadelen.
Het is heel handig dat je je werktekening op de computer kan raadplegen.
Minder ideaal is, dat ook de keuken en de slaapkamer de volle laag aan houtstof krijgen.
Morgen verder. Het is toch wel veel werk, en ik wil mijn benen niet teveel vermoeien, met die zaag en zo.

Read Offline:
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Knutselsmurf doet het zelf.

 1. Grutte Pier says:

  Lijkt wel een ‘start-up’ ! Aangezien je dit bericht nog kon tikken, lijkt het erop dat je de meeste vingers nog hebt….

 2. spuit11 says:

  Ik kreeg het er benauwd van, voorzichtig knuts!
  Geen idee wat je maakt.

 3. knutselsmurf says:

  Ik ben even gestopt. Ik kwam in de berging een aantal buren tegen, die de muren aan het witten waren. Dat is waar ook. Ze vroegen vrijwilligers. Er waren nog kwasten en er was genoeg te doen. Volgende week verder, de verf was vanmiddag op.
  Meedoen is leuk, vanwege de roddels en de schuldige gezichten van de mensen die niet meedoen. Er was ook een mevrouw die alle aankondigingen over het hoofd gezien had, en met haar zwarte jas tegen de net geverfde muur gelopen was.

 4. knutselsmurf says:

  Start-up ?
  Zie ik er uit als een over het paard getilde informatica-student ?
  Ik ben gewoon aan het knutselen. Normale mensen zouden een vogelhuisje maken, maar ik ben niet normaal, dus het wordt anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published.