VKblogger overleden

Een ex-vkblogger is overleden. Het hoe en waarom onderzoekt iedereen zelf maar.
Hij heeft geblogd vanaf 2006 onder de naam Jerunda.
Ik kreeg van een familielid de vraag of ik zijn teksten nog kon reproduceren, om voor te lezen. Gelukkig had ik ze inderdaad.
Hieronder een fragment ter herkenning/nagedachtenis:

ГИТЛЕР (HITLER)

Zoals ik al eens eerder heb beschreven verlang ik zo nu en dan naar de rust en eenvoud van het platteland. Ditmaal besloot ik, na mij ervan te hebben vergewist dat er geen gevaren voor de gezondheid in de buurt waren, het dorp Neizvestnoje te bezoeken. Zoals gebruikelijk huurde ik een kamer, deze keer bij een oude vrouw genaamd Olga. Zij was geboren in Wit-Rusland, maar na de Tweede Wereldoorlog te hebben meegemaakt was zij verhuisd naar Siberië, om maar zover mogelijk van de door haar gehate Duitsers af te zitten.

Olga leefde een zeer eenvoudig leven. Haar pensioentje was bij lange na niet voldoende om van rond te komen, dus van een rustige oude dag was geen sprake. Achter haar huis had zij een klein akkertje, waar zij voornamelijk aardappelen en kool verbouwde. Ook liepen er wat dieren rond: een handjevol kippen, een schattig klein hondje die als ‘waakhond’ diende en Гитлер (Hitler), een varkentje. Het duurde een tijdje voor ik begreep waarom hij zo heette.

Read Offline:
This entry was posted in MyBlog and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to VKblogger overleden

 1. Annet says:

  Kan me vaag iets herinneren….Ja ook vkbloggers overlijden…
  Opdat hij rustte in vrede…..

 2. Gingy says:

  Ik herinner me de naam, dacht dat het een vrouw was.

 3. beheerder says:

  Het was een man, maar het is lang geleden (2006-2007) dat jullie hem konden lezen. Ik heb zijn teksten aan zijn familie ter beschikking gesteld, misschien gaan ze het nog opnieuw publiceren.

 4. Grutte Pier says:

  Ik herinner me hem nog wel. Mn actief in 2006/2007. Integer persoon die ook Countdown Café regelematig bezocht.

 5. Jezzebel says:

  Wat fijn dat je de teksten nog boven water kon halen.
  Moge zijn nagedachtenis tot zegen zijn.

 6. fred van der wal says:

  Goed initiatief

 7. muizenoren says:

  Ik had nog niet van Jerunda gehoord, maar afgaand op het fragment was het een meesterlijke verteller. Ik zou wel graag de rest van het verhaal over Olga horen. Komt dat ook nog op de blog?

 8. Selma says:

  Wat een verrassingen daarin die schatkist bij jou in de gang!
  Jammer dat ik Jerunda nooit gelezen heb (in die tijd frequenteerde ik VK-blog nog niet zo). Wat je van hem publiceerde smaakt naar meer. Ik hoop dat zijn familie af en toe wat op OBA plaatst.

 9. beheerder says:

  @Muizenoren :
  Hij wordt morgen begraven, ze gaan iets voorlezen, maar ik weet niet wat. Ik vond dit fragment typerend voor zijn stijl, dus ik heb het er een stukje van geleend, in de hoop dat mensen dan zouden zeggen : o ja, die.

  @Selma :
  Het leek zijn broer wel een goed idee om alles weer te publiceren, maar hij heeft meer familie, en de begrafenis is morgen pas. Wat ik begrepen heb, was dat het IRL iemand met asperger was. Als je zijn verhalen leest, blijkt dat niet. Ik denk dat alles verzonnen is, maar wel met grote kennis van zaken.

 10. babbelegoegje says:

  Mooi, dat je dat nog voor hen kon doen. Het is altijd verdrietig, als er een medeblogger overlijdt. Ik kende hem zelf niet, deed destijds ook nog niet zoveel op vk. Maar het doet je altijd toch wel wat.
  R.I.P. Jerunda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.