9 thoughts on “Er was eens”

 1. Wat je ziet is de WYMeditor. Die heb ik niet zelf gemaakt, maar ik vind hem wel heel goed. Het is een editor die in je browser werkt, precies zoals TinyMCE ook doet, maar daar houdt de vergelijking op. Hij is namelijk niet WYSIWYG, maar
  What You See Is What You Mean.
  En dan betekent dat je er niet mee kan knoeien. Hij produceert schone XHTML, zonder dat de gebruiker zelf HTML hoeft te kennen. Je kan geen lettertypes kiezen, alleen maar stijlen. De maker van de styles heeft dus de layout van de site in de hand.

  Het is de oplossing voor het probleem dat ik 2 jaar geleden schetste.
  http://www.kblog.nl/2011/03/waarom-je-geen-ms-word-moet-gebruiken-op-internet/
  Het zou het probleem voor de Vokskrant ook opgelost hebben, maar die waren zo onhandig om voor TinyMCE te kiezen.

  Wat je niet ziet, is dat er onder de motorkap een CMS zit, dat ik gemaakt heb met Yii. Het grote verschil met WordPress is de manier waarop het omgaat met de database. Het probeert de database compact te houden en de HTML in het filesysteem te bewaren. Verder probeer ik de hoeveelheid informatie per scherm te beperken en de juiste volgorde van handelingen af te dwingen.

 2. Het is niet onmogelijk, maar het is best wel lastig. Het ontwikkelen van een HTML-editor in javascript kost jaren.

 3. Ah, op die manier. Heb je de website ook bekeken? Het wordt als het beschikbaar komt niet gratis. Ze zoeken ontwikkelaars en via een chatroom gratis input. Ze hebben het over grote participanten, maar de namen geven ze nog niet vrij.

  De vraag is of de investeringen ooit terug verdiend worden.

 4. Nee, niet bekeken. Ik zal het eens doen, ik denk dat de ontwikkelaars van Moxycode ( TinyMCE ) en een heleboel andere editors hier met argusogen naar kijken.
  Al die editors zijn open-source, dus als iemand daar code van gaat “lenen” en onder zijn eigen naam gaat verkopen, is dat een violation van de GPL. ( Gnu Public License ). Daar zijn in het verleden rechtzaken om gevoerd en die zijn altijd gewonnen door de open-source beweging.

Leave a Comment

Your email address will not be published.