Web-log.nl : prutswerk !

3 Weken geleden ben ik begonnen aan een stukje over web-log. Eerlijk gezegd ben ik verrast dat ze na bijna 2 maanden ploeteren alsnog dat wat ze nu hebben online gezet hebben. Ik had iets anders voorspeld. Na een half uurtje blogs bekijken kan ik wel iets zeggen over de kwaliteit van de conversie van Typepad naar WordPress formaat :
Prutswerk !
De blogs die ik bekeken heb, zien er niet uit. Nu zagen de meeste er misschien al niet uit voordat de conversie begon, maar er moeten er een paar geweest zijn waar aandacht aan de layout besteed is. Elke opmaak is verdwenen.
Wat kennelijk vroeger “vet” was, is nu vet en oranje. Je moet er van houden. Het punt is, dat niemand daar voor gekozen heeft. Ga je achteraf 1.000 berichten corrigeren ?
( laatste nieuws : ik kreeg een enquete over de migratie gemaild. De mijne was niet zo lang, na vraag 1 : staat je weblog online ? kwam de slotvraag : heb je verder nog iets toe te voegen ? )

Wellicht draaien ze het na protesten weer terug ( het zit in het CSS, niet in de blogs zelf ), maar na zo’n actie kun je het ergste verwachten.
Het ergste zie je dan ook, als je een paar regels leest.
Alle diacritische tekens (é, ë, ï, ô, ç) zijn omgezet naar een tekenreeks, soms met een getal er in ( cliënt wordt clixebnt ). Dat toont aan dat er iemand met 0,0 ervaring op dat gebied gewerkt heeft aan de conversie. Dat krijg je niet meer goed, behalve door de conversie opnieuw te doen, wat niet meer kan, omdat dan latere wijzigingen weer overschreven worden. Dit had geen enkele zichzelf respecterende automatiseerder zo “over de muur gekieperd” Vergeet alles wat je gelezen hebt over de technische moeilijkheden, wie dit gemaakt heeft is net zo professioneel als de web-log helpdesk. Dit maakt meteen duidelijk waarom het allemaal zo lang duurde, en waarom de auteurs niet meer te koppelen waren aan de blogs. Toen het allemaal zo lang duurde, schreef Web-log over handmatig ingrijpen. Flauwekul natuurlijk, als je een methode kan verzinnen om iets te doen, kun je dat ook automatiseren. Als er met de hand is ingegrepen, kun je 2 dingen verwachten :
– fouten
– stukken overgeslagen wegens tijdgebrek.

Wat er nu over de muur gekieperd is, lijkt verre van af. Misschien is het een ultieme poging om wat er nog over is van web-log te redden.
Het lijkt niet te werken; een kwart van de nieuwe berichten bevat alleen maar een verwijzing naar een nieuw blog.

Wat me ook opgevallen is :
De voorpagina toont de laatste reacties.
Alleen maar spam !
Er is dus nog geen spamfiltering geïnstalleerd.

Hieronder volgt mijn oorspronkelijke tekst ( inmiddels 3 weken oud ):


Als knutselaar die ook weleens wat doet met internet kijk ik met verbazing en ongeloof naar het geworstel van weblog.nl
Ik wil veel geloven, maar als ik zelf iets uitprobeer ( ik heb heel VKblog overgezet naar WP-formaat ), en het werkt, maak je mij niet meer wijs dat het niet mogelijk is.
Het probleem voor een buitenstaander is, dat je gewoon geen toegang hebt tot alle informatie.
Hoeveel klanten heeft weblog precies, hoeveel blogs hosten ze, hoeveel bezoekers krijgen ze per maand, hoeveel advertentieinkomsten hebben ze en hoeveel betalen de grotere bloggers, hoeveel mensen werken er, hoeveel ondersteuning vanuit het moederbedrijf, wat waren de afspraken met TypePad en met de Volkskrant, etc, etc.
Daarnaast is er niemand die het hele plaatje kan overzien. De een weet iets van techniek, de ander iets van marketting, maar geen van allen weten ze zoveel dat ze niet te bedotten zijn.

Mijn verhaal is dan ook nogal speculatief. Ik vertrouw niets, behalve mijn eigen waarnemingen.
Weblog.nl doet me denken aan Saab. Voortdurend balancerend op de rand van de afgrond. Weblog is een “bedrijf”, maar eigenlijk hebben ze nauwelijks iets tastbaars. Goodwill, dat is zoiets dat je niet kan vasthouden, maar waar je wel voor moet betalen, als je een bedrijf overneemt. Er zijn geen machines of gebouwen of patenten. Zelfs geen kennis die in de hoofden van de medewerkers zit en een zekere waarde bezit. Weblog had inkomsten en uitgaven, en op een kwade dag gingen aan de uitgavenkant de bedragen omhoog ( prijsverhoging bij TypePad ) terwijl aan de inkomstenkant de bedragen juist kleiner werden ( je betaalt geen 120 euro per jaar voor eigenlijk niet zo veel ).
Oeps, probleem, op producten waarvan de productmanager meer kost dan het bedrijf oplevert zit Sanoma niet te wachten, dus er moest iets gebeuren.
En zo werd die rampzalige migratie gestart.
Als je een kleine site hebt, werkt alles prima met de gratis open source software van wordpress. Je installeert het bij een hoster en je kan aan de slag.
Maar het is niet zonder meer op te schalen naar de bezoekersaantallen die web-log.nl gewend was. Het kan natuurlijk wel, anders zou wordpress.com ook niet kunnen bestaan. Maar de kennis die daarvoor nodig is, zit in dat bedrijf en is niet gratis toegankelijk voor iedereen.

En ik vermoed dat daar het probleem zit voor Weblog. Als er een budget was, dan konden ze gewoon betaalsoftware gebruiken, of een paar experts inhuren. Maar je kan overal aan merken dat er geen experts aan het werk zijn en dat het budget 0 is. Kijk maar naar het zogenaamde “theme”. Dat gehate plaatje met de bomen is afkomstig van de header van het Twenty-ten theme van wordpress. Zelfs daar is geen cent aan uitgegeven. Voor het importeren van de Typepad blogs is geprobeerd gratis tools te gebruiken, PHP scripts dus, die nooit getest zijn met alle mogelijke uitzonderingen en met de enorme hoeveelheid data die weblog in gedachten had. Bugs en hopeloze vastlopers, en geen programmeurs beschikbaar om het op te lossen. Van de makers van gratis software kun je natuurlijk niet verwachten dat ze even een blik programmeurs open trekken om een probleem te verhelpen. Meestal doen ze het naast hun normale werk, in de weekends. Dat merk je aan weblog, vaak hebben ze gewoon een week niets te melden. Bij een site als weblog, die nogal veel aanloop heeft, heb je niet alleen wordpress software nodig, maar ook caching software en zo. Een paar dagen geleden zag ik een foutmelding toen ik nog even keek bij weblog. Daaraan kon ik zien wel product ze gebruikten voor caching. Alweer open-source natuurlijk, want gratis. Ik vermoed dat weblog ook pas wil gaan betalen voor hosting, als alles goed werkt. Dat zal de reden zijn dat sommige blogs het prima doen, terwijl de rest niet werkt. Met maar 10 % van de benodigde capaciteit ga je natuurlijk niet alle blogs online zetten, want dan is het systeem meteen overbelast. Die overbelasting treedt overigens toch wel op, want als niemand weet wat er precies online staat en eens gaat kijken op de weblog website, is de overbelasting alweer een feit. Dat is de verklaring voor het plotseling “op wit” gaan van blogs. Ergens in de keten : database-blogsoftware-webserver-caching-loadbalancing wordt een queue te lang, waaardoor een timeout optreed. De bezoekers moeten te lang op antwoord wachten, waardoor ze ongeduldig worden en een keer een reload uitvoeren. Daarop raakt de hele keten overbelast en regent het weer foutmeldingen.

Dat is niet wat weblog iedereen wil laten geloven. Daar wijt met alle performance-problemen aan de nog nooit vertoonde grootte van weblog.nl
Wie nadenkt, begrijpt dat een Amerikaanse website over Dinky-Toys meer bezoekers trekt dan heel weblog.nl. Het land is nu eenmaal 20 keer groter dan Nederland.
Ga maar na : als weblog zelf had geloofd in het scenario van een migratie in 2 dagen, dan had er vanaf dag 1 een batterij servers klaargestaan om de vele bezoekers en de klanten die hun blog opnieuw wilden inrichten op te vangen. Wat je dan bij tegenslagen juist niet zou verwachten, zijn performanceproblemen. Het systeem zou immers berekend zijn op 400.000 blogs, terwijl er maar 10.000 te zien waren, dus het zou vliegen. Mijns inziens toont dit aan dat bij de migratie rekening is gehouden met een veel langere doorlooptijd dan 2 dagen, en waarschijnlijk zelfs met het verlies van een grote groep klanten. Weblog doet ook verdacht weinig moeite om ze binnen te houden. Mijn indruk is dus, dat Coen met een minimaal budget de levensvatbaarheid van weblog mocht proberen te bewijzen.

Een gegeven paard mag men niet in de bek kijken, en ook de mensen die voor hun paard betaald hebben moeten de kleine lettertjes nog maar eens lezen, voordat ze Sanoma voor de rechter slepen. Ik ken de contracten niet, maar een zichzelf respecterend bedrijf dekt zich natuurlijk goed in in zijn algemene voorwaarden.

Dit verhaal is 3 weken geleden al geschreven. Wat ik er vandaag aan kan toevoegen, is eigenlijk niet zo veel, behalve dat de ontwikkelingen kennelijk tot stilstand gekomen zijn. Wat er nu is, is wat er over is van web-log. Er is een week niet gecommuniceerd. Kennelijk is Coen even niet beschikbaar ( ziek, overgeplaatst, ontslag genomen ) en was hij de enige die zich met web-log bemoeide. Een echte helpdesk had web-log niet. Tot mijn verbazing werkte het met 2 vrijwilligers, die de gebruiksaanwijzing min of meer uit hun hoofd geleerd hadden en verder instructies kregen van Coen, maar voor dit beroep eigenlijk niet getraind waren. Eigen blog : gekopieerde krantenberichten uit de rubriek “opmerkelijk”, layout “wordt nog aan gewerkt”. 2 Weken geleden leek het nog alsof een Amerikaanse specialist in WordPress software weblog hielp bij het inrichten van de site, maar meer dan een verwijzing naar hun naam heb ik niet gezien. Achteraf is mijn conclusie dan ook dat ook dit weer een “doen alsof” actie was.

Het is wel interessant om te zien hoe de klanten reageren :
Er is een groep die even de kat uit de boom gekeken heeft en na 3 weken of minder hun blog verhuisd hebben. Als Weblog eindelijk klaar is, plaatsen ze nog een keer een verhuisbericht. Er is ook een groep die niet kan omgaan met veranderingen. Ze willen alles precies zoals het was, en wachten daar desnoods de rest van hun leven op.
De grootste groep leden bestaat waarschijnlijk net als bij VKblog, uit mensen die al lang niet meer schrijven. Van de 8.000 VKbloggers hebben er niet veel meer dan 200 hun blog elders voortgezet. Dat lijkt weinig, maar dat is de groep die de voorpagina van VKblog domineerde. Lang niet allemaal hebben ze hun oude blogjes opgevraagd, wat het belang van een exportfunctie relativeert.

Tot slot nog iets voor de webloggers die ook bij OBA zitten : je berichten zullen vertraagd en zonder afbeeldingen op de voorpagina verschijnen, want er lijkt geen ondersteuning voor PuSH in web-log te zijn ingebouwd.

update 04-11-2011
Bij weblog.nl is men nog volop aan het experimenteren met instellingen, kennelijk niet gehinderd door het feit dat het om een productiesysteem gaat waar duizenden gebruikers op zitten.
Wat ik vandaag weer zag verspringen waren de “clean URLs”. De ene keer met titel, de andere keer zonder. Dat een titel genoemd wordt op de voorpagina bij “laatste berichten” betekent niet dat je mag verwachten dat de link werkt, of zelfs dat het bericht uberhaupt ergens te vinden is. “Laatste berichten” moet je ook met een korreltje zout nemen. Zo te zien worden er af en toe berichten geïmporteerd, waarbij de oorspronkelijke publicatiedatum genegeerd wordt. 26 Minutes ago, staat er dan op de voorpagina, terwijl er 20 reacties onder het bericht staan met 2010 als jaartal. Uren later staan dezelfde berichten nog steeds op de voorpagina, de tijd verspringt niet.
De voorpagina is dus compleet fake. Ik heb nog niet kunnen bedenken hoe het kan dat er ook publicaties verdwijnen. Posts die ik eerder gelezen heb, komen nog wel voor als titel in een archief, maar zijn dan niet meer op te vragen, of de tekst is er wel, maar de foto is weg. Weblog is nu waar ze begin februari hadden moeten zijn, alleen hadden ze hun experimenten achter de schermen moeten uitvoeren.
Waar ze over 3 maanden zullen zijn ? In de geschiedenisrubriek van Wikipedia, denk ik.

update 12-11-2011
Wat is er deze week verbeterd ?
Niet zo heel veel, wel iets. Zo te zien zijn de automatiseerders vertrokken bij web-log. Er wordt volop getwitterd en zelfs gemodereerd, maar de voorpagina ( dat is toch je visitekaartje ? ) wordt met de hand bijgewerkt. Elke week wordt de bezwering “we hebben alle blogs nog ” uitgesproken. Laten we er even vanuit gaan dat dat waar is, dan lijkt het er op dat de relaties weg zijn. Een weblog bestaat in essentie uit 3 tabellen : blogs, reacties, auteurs. Elke auteur heeft 1 of meer blogs geschreven, onder elk blog staan 0 of meer reacties. Het verband tussen die dingen heet een relatie, en kennelijk zijn ze die kwijt. Geen idee waardoor, het kan door een menselijke fout komen of het is een rotstreek van TypePad. Het feit dat er mensen melden dat ze 10 van hun 1600 blogjes hebben teruggekregen, doe mij vermoeden dat van die laatste 10 de relaties met de hand zijn hersteld, mogelijk aan de hand van oude RSS feeds of Google cache o.i.d. Proberen te redden wat er nog te redden valt, dat lijkt de strategie. Dan bedoel ik niet de blogs, maar weblog zelf. Hoe beroerd ze er ook voor staan, die advertenties worden bekeken, en dat is hun inkomstenbron. Zolang mensen nieuwsgierig blijven, is er hoop voor weblog.nl De kans dat het ze ooit nog lukt om alle blogjes weer op een goede manier online te krijgen lijkt me heel klein.

 

update 13-12-2011
Het onvoorstelbare is gebeurd : Opeens waren alle 20 testblogjes weer te lezen, en een week later waren de foto’s er bij ! Dat betekent dat ik een aantal woorden moet terugnemen. Het betekent ook dat Sanoma alle bloggers 3 maanden lang voorgelogen heeft. Ze hadden gewoon een volledige backup, alleen geen werkend systeem om de data te converteren naar een wordpress formaat. 3 Maanden lang mocht iedereen horen dat het aan TypePad lag, een uit de duim gezogen verhaal. De kwaliteit van de conversie blijft beroerd. Hoewel ik me vergist heb in de toestand van de backup, blijft wat ik eerder over Sanoma heb geschreven staan :
De adverteerders zijn de klanten, de bloggers zijn het vee.


Posted

in

by

Comments

27 responses to “Web-log.nl : prutswerk !”

  1. Aad Verbaast Avatar

    Ik kan me nog herinneren dat de heren van de VK het aankondigden als een “solide partij”. Wat dat betekent is inmiddels wel gebleken.

  2. Adriano Antoine Avatar

    Verbazingwekkend, hoe web-log zich manifesteert op dit moment. En dat zou de waardige opvolger zijn van het VK blog….. Zelfs het veelbekritiseerde vblog heeft het veel beter voor elkaar gekregen, met een overzichtspagina en het archief beschikbaar.

  3. eva Avatar

    Ja, ik kreeg ook een enquete toegestuurd.
    Maar ik denk niet dat ik terugga naar weblog.
    Er waren in de afgelopen jaren regelmatig problemen met van alles
    en nog wat.
    Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, zoals je zelf al zegt maar
    als er betere mogelijkheden zijn, dan maak je daar graag gebruik van.

    Je hebt uitvoerig uit de doeken gedaan hoe een en ander in elkaar steekt.
    gr eva

  4. beheerder Avatar
    beheerder

    Voor VKbloggers waren dit de beste opties :

    – eigen domein
    – wordpress.com
    – blogspot.com

    waarbij de laatste optie alleen gold als je geen prijs stelde op het importeren van je oude blogjes. Wat weblog.nl te bieden had, was naast een import van VKblogjes ( als dat ooit nog komt ) een Nederlandstalige helpdesk, waar je het bij de Amerikanen wat lastiger zou hebben om je probleem uit te leggen. Helaas blijkt de deskundigheid van de weblog helpdesk weinig voor te stellen.

  5. beheerder Avatar
    beheerder

    @Adriano : Vblog is nep. Het is een “me too” die van alles beloofde, maar even doorklikken levert alleen maar deze tekst :
    Dit bericht is veilig gesteld in de database van vblog.nl en komt binnenkort beschikbaar
    Dat staat er inmiddels een maand of 4.
    Als er iemand met smart op zoek is naar zijn oude VKblog, moet hij even contact opnemen met OBA. Wij kunnen het wel aanleveren.

  6. Grutte Pier Avatar
    Grutte Pier

    En ik was zo benieuwd naar de conversie van mijn restant VKblog, wacht nog met smart op………

    :-))))))))

  7. beheerder Avatar
    beheerder

    Ik adviseer iedereen zijn verwachtingen naar beneden bij te stellen. 3 Keer, voor de zekerheid. Als de titel lijkt op wat het was, en er staan reacties onder die bij jouw blog horen, zou ik verder niet klagen. Meer dan de helft van de afbeeldingen zou een bonus zijn.

  8. Grutte Pier Avatar
    Grutte Pier

    Je kan je ook nog steeds niet registreren……

    *tsk* *tsk*
    😉

  9. beheerder Avatar
    beheerder

    Alsof iemand dat zou willen.
    Ramptoeristen als ik, hooguit.
    Om te kijken wat ze er van gemaakt hebben, hoe het zit met themes en plugins.
    Of het toeval is weet ik niet, maar ik heb nog geen ex-vkblogger gezien die al een web-log had en de importfunctie uitgeprobeerd heeft.

  10. Blewbird Avatar
    Blewbird

    Als je het op de keper beschouwt, zijn we door De Volkskrant een beetje voor de gek gehouden. Kennelijk hebben we (heb ik) een groot incasseringsvermogen met misschien vaag in het achterhoofd het besef dat je van dergelijke gratis service geen wonderen mag verwachten. Mijn VK-blogs (ongeveer 400) zijn ‘weg’, omdat ik niks gedaan heb om ze te behouden of over te laten zetten. Niet erg, alles is tijdelijk.

    Ina en jij doen prachtig werk!

  11. ejw Avatar

    Inderdaad prutswerk.
    Heb ook zo’n formulier toegestuurd gekregen en meteen weggeklikt.
    Gelukkig sla ik alles op in Open Office dus toen de boel daar om zeep ging was ik niks kwijt. Hulde voor jullie gedegen werk alhier.

  12. beheerder Avatar
    beheerder

    @Blewbird :
    Ik heb ze nog. Via OBA kun je ze op je nieuwe blog laten zetten. Dat kon al in januari, we hebben er ruim 100 overgezet sindsdien. Heel af en toe vraagt er nog iemand om zijn oude blog. Laatst N=1 nog.

  13. Ximaar Avatar

    Volgens mij klopt het allemaal wel zo’n beetje. Via een IP-traces had ik de indruk dat de weblogs nu in Ierland op een server staan. Ik had begrepen dat het spul naar Amsterdam ging waardoor het sneller zou worden. Hoor je niet veel meer over.

    Via Alexa.com kan je websites met elkaar vergelijke waar het om bezoekers gaat. Dwz zij leiden dat af uit zoekaanvragen. Alexa klopt niet zo voor het Nederlandse taalgebied, maar je kan er wel redelijk grotere Nederlandse websites onderling op vergelijken. Volgens hen Web-log.nl 6 maanden terug 2,7x groter dan punt.nl. Punt.nl is gelijk gebleven (heeft dus geen voordeel behaald) en Weblog is thans ingestort naar net onder punt.nl. VKblog was veel minder, over de laatste jaren gemiddeld een kwart van punt.nl dus circa 1/10de van Web-log.nl toen het daar 6 maanden terug nog redelijk ging.

    Op de Sanomasite staat dat er 200.000 web-logs zijn, dat is correcter dan de 400.000 die weblog zelf steeds noemt. Zeker de helft van die 400.000 staat meer dan 1 jaar droog en soms wel 5 jaar. Ik heb dat 2 jaar terug uitgezocht met 100 steekproeven. Die weeslogs bevatten vaak alleen een testberichtje. Kom je bij wordpress.com overigens ook vaak tegen als je naar een leuke naam zoekt. Die 200.000 we-logs zijn van hooguit 50.000 bloggers, omdat elke blogger gemiddeld 4 van die dingen had.

    Als het om de inkomsten gaat, dan betaalde maar 10% dus circa 5000 mensen zo’n 29 euro per jaar. Een veel kleinere groep daarvan betaalde tot 89 euro per jaar, ik schat dat op 500 tot 1000 leden. Ze hadden ooit ook iets met SMS-betalen tegen de reclamebalk, maar dat werkte het laatste jaar al niet meer.

    Mijn indruk is dat Web-log naar SAY (Typepad) ook zo overdreef met het aantal blogs/bloggers. Toen Ilse het overnam van Joris c.s. waren er zo’n 300.000 actieve blogs. Maar heel veel overleefden de migratie naar Typepad niet. Te moeilijk en te traag (PC’s trokken het niet om te editten in de USA). Gevolg was dat het al snel instorte en het bleef bungelen op 200.000 web-logs, terwijl Ilse en SixApart natuurlijk op een groei hadden gehoopt. Die is er dus nooit gekomen en dat zal wrevel hebben gegeven waardoor SAY van Web-log af wilde.

    En bij die overgang van Joris naar Ilse (met Typepad) gingen de techneuten er uit en bleef er een verkoper zitten. Anderhalf jaar terug is die verkoper opgevolgd door Coen. En die mocht in het diepe springen en redden wat er nog van te redden viel. Hij zal wel wat betaalde hulp hebben gehad, maar tot 1 jaar terug denk ik aan hooguit 2 fte’s. Die vrijwillige helpdesk stond daar los van en stelde de laatste jaren al weinig meer voor. Dat er een daarvan doorgeschoven is het migratieteam in was zeker geen succes.

    Misschien is wel het echte probleem dat Sanoma Ilse kocht vanwege marktplaats.nl Die trekt 4x zoveel bezoekers als web-log en de waardeloze ilse-zoekmachine bij elkaar. Web-log kwam er dus als cadeautje bij en als dat mislukt dan voelt Sanoma zich nog steeds niet bekocht.

  14. Glaswerk Avatar

    Wat me ook opgevallen is :
    De voorpagina toont de laatste reacties.
    Alleen maar spam !
    Er is dus nog geen spamfiltering geïnstalleerd.

    Ruim een half jaar geleden toen ik bij wijze van experiment een maand op Twitter zat – overigens het eerste experiment in mijn leven dat ik met plezier na een maand afgebroken heb – kreeg ik op een gegeven moment een twietje van Coen met de vraag wat er tegen spam was te doen. Ik asl relatieve leek op dat gebied heb hem een paar gangbare methoden genoemd maar die vond hij te “bewerkelijk”.

    Blijkbaar is de keus dus gevallen op een niet “bewerkelijke” variant, namelijk géén spam-filter.

  15. Ximaar Avatar

    Ik kan overigens wel in het nieuwe beheer komen. Aanpassen van de lay-out lukt ook. Alleen zijn maar 42 van de 1400 berichten gemigreerd. Daar zijn plaatjes in te zien, maar die zijn binnen het beheer via Media (nog) onbereikbaar. Categoriën zijn ook nog niet mee verhuisd.

    Het verschil met de gratis wordpress.com is maar 6 thema’s (ipv 137 bij wp.com) die w3edge-1 t/m 6 heten. Als extra kan je bij Weblog wel overal kolombreedtes en lettertypes kiezen. Wat overigens nog niet allemaal werkt.

    Werken in het beheer is vrij nutteloos. Net als bij de vorige migratie is het verre van stabiel en krijg je zomaar weer een oude versie van berichten en instellingen terug.

  16. beheerder Avatar
    beheerder

    @Glaswerk :
    Met wat ik nu weet, zou ik ervoor kiezen de spam al vóór de applicatie tegen te houden.
    De mod-security module is een soort mecanodoos waarmee je een filter op maat kan maken. Op deze manier :
    – afkomstig van een domein buiten de eu ? -> 5 punten
    – bevat een van de volgende woorden : viagra, …. -> 5 punten
    – bevat een link -> 2 punten
    – ….
    ( als aantal punten > 10 ) dump

  17. J O S H U A - A C T U A L I T Y Avatar

    Geachte Heer Op advies van… moet ik even Contact en Hulp bij U zoeken Getekend Joshua – A C T U AL I T Y

  18. beheerder Avatar
    beheerder

    Een raadsel ! Wat komt er op de plaats van … ?
    Even kijken waar ik de contactspray en hulpmotor gelaten heb…
    Hebbes !
    Wat kan ik voor u doen ?

  19. J O S H U A - A C T U A L I T Y Avatar

    Van .. moet staan I N A .. Heb wat problemen met.. en op advies Van.. moet ik bij U hulp zoeken dus Offline stuur mij en een Mail S VP Getekend Joshua

  20. Hans Erren Avatar

    Dag Knutselsmurf,

    Ik heb een aantal van mijn vkblogposts “klimaathype” bij climategate geplaatst ( http://climategate.nl/thema/archief-vkblog/ ) is er een elegante manier om de hele zaak te migreren naar dit wordpress archief? Voor weblog.nl heb ik geen hoop meer.

    vr gr
    Hans Erren

  21. Dwarsbongel Avatar

    Ik ben hardware-ontwerper en software-ontwerper/programmeur geweest, maar niet meer helemaal technisch up-to-date. Met HTML en CSS kan ik me redelijk redden, en ik heb wel eens een stukje php gedaan. Ik denk dus nog wel een klein beetje te mogen meepraten.
    Je beschrijving van de vermoedelijke gang van zaken lijkt me een vrij trefzekere analyse. Het sfeertje rond de migratie zoals je dat beschrijft, is iets wat ik herken uit de tijd dat in het bedrijf waar ik werkte de eerste computers en microprocessoren werden geïntroduceerd: niemand had nog ervaring.
    Ik ben niet persé tegen verandering, maar als je een project hebt gemaakt wat je persoonlijk erg ter harte gaat, waarvoor je veel research hebt gedaan en daarover geblogd, voelt het heel vervelend zijn als je “platform instort”. Ook al heb ik alles wat ik gepubliceerd heb nog op de harde schijf staan (ik werkte alles eerst uit en kopiëerde het dan in een blog), de reacties, met vaak nuttige aanvullende informatie zijn weg. En alles weer opnieuw publiceren wat zo’n zes jaar gekost heeft om te produceren, is een heidens karwei.
    Ik heb wel geprobeerd om onze blogs te kopiëren, maar de software die ik gebruikte, verslikte zich er in, terwijl het eerder feilloos heeft gewerkt. Daarna was het te laat.
    Dus ik heb van één blog van mezelf wel een (ouder) deel gered, maar het andere niet, en de twee van mijn lief zijn weg – en het voor haar belangrijkste klopte ze direct online in…
    Van mijn éne blog (dwarsbongel) staan 4 items van de ca. 300 online, de oudste van mei 2010, met een groot hiaat naar 2011: een score van iets meer dan 1%.
    Van het andere (Niklas, dagelijks, ook vanaf begin 2005) staan 90 van de ca.2400 korte items online: nog geen 4%.
    Ik kan van beide wel in het beheer komen. Mijn lief nog steeds niet bij de hare; voor één ervan heeft ze op aanvraag een niet-werkend password gekregen.
    De “opbrengst” van haar beide blogs kan ik niet controleren.
    Ik heb sterk de neiging om jouw term “prutswerk” een eufemisme te noemen, want, naast de “communicatie” van web(-)log gelegd, zie ik in jouw analyse de werkelijke loop der gebeurtenissen zonneklaar op het scherm van dit schimmenspel geprojecteerd…

  22. beheerder Avatar
    beheerder

    Ja, ik vind het erg voor alle mensen die jaren van hun werk kwijtgeraakt zijn en ik ben kwaad op de mensen van weblog. Natuurlijk heeft iedereen een eigen verantwoordelijkheid, maar je moet mensen niet voor de gek houden en dat zie ik wel gebeuren.

  23. supernova Avatar
    supernova

    Als je gelijk hebt en de relatie tussen de verschillende onderdelen is verbroken, is deze relatie dan nog te herstellen?

    De advertenties werken uitstekent en zijn volledig aangepast aan de inhoud van het bericht, geheel volgens de nieuwe inzichten op het gebied van de neuromarketing.
    Probeer dan maar eens niet kwaad te zijn op de mensen van weblog.nl.

  24. knutselsmurf Avatar

    Aangezien ze van de meeste blogs maar een deel teruggevonden hebben, ga ik er van uit dat ze niet alleen niet meer weten welke naam bij een auteursnummer hoort, maar zelfs niet of 2 posts van 1 auteur zijn. En aangezien meestal ook de foto’s ontbreken, neem ik aan dat die relaties ook weg zijn. Omdat ze het terugvinden van de blogs niet kunnen automatiseren, en het veel te veel materiaal is om met de hand uit te zoeken, verwacht ik dus niet dat het nog goed komt. Sanoma zal een of ander uit de duim gezogen “goed/fout” verhouding noemen, maar in werkelijkheid zullen er alleen een paar demo’s “goed” zijn. Zoals ook de voorpagina een demo is. Laatste bericht is altijd 5 minuten oud, maar het blijft het hele week-end staan en is in werkelijkheid soms meer dan 1 jaar oud.

  25. supernova Avatar
    supernova

    Heeft Typepad een reden om een rotstreek te leveren ? Hoe zit het dan met die menselijke fout, kan iemand met veel verstand van die zaken, deze makkelijk maken ?

  26. knutselsmurf Avatar

    Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Misschien is de relatie met Sanoma verziekt door een of ander voorval, maar meer waarschijnlijk lijkt, dat ze er een zakelijk belang bij hebben dat weblog faalt. Die informatie krijgen we niet.Omdat er zoveel dingen zo amateuristisch gaan bij web-log, kun je een menselijke fout ook niet uitsluiten.

  27. supernova Avatar
    supernova

    Dat een bedrijf wraak neemt omdat de relatie verziekt is lijkt mij ook niet erg waarschijnlijk. Ik heb van die dingen geen verstand maar welk zakelijk belang zou Typepad kunnen hebben bij het falen van weblog ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *