VKblog spammers

Nu ik alle blogs in mijn database heb zitten ( inclusief die van Joszua ) wilde ik eens zien hoeveel spam er nu eigenlijk bij zit.
Dus ik heb een script gemaakt dat van elke bekende user de eerste post controleert op het voorkomen van een grote verzameling links, want dat is het kenmerk van de spammers die het blog de laatste tijd teisteren.
En wat blijkt :
Het zijn er veel meer dan ik dacht ! ( een kleine 500 )
Ik bekeek een willekeurige op VKblog, en ik zag niets bijzonders, behalve dat de blogger zo’n typische “anonieme” naam had.
Ik bedoel : wie noemt zich “dopervag” ?

Op het oog is er niets bijzonders te zien, maar als je in de source kijkt blijken er honderden onzichtbare links onder het bericht te staan, vlakbij de plek waar in het zichtbare deel ook een link staat. Natuurlijk met de bedoeling dat iemand 1 mm te laag klikt en naar een website gaat die hij helemaal niet had willen bezoeken, maar die de spammer betaalt voor elke klik.

Ik heb ook even bij “developer” in het “archief” gekeken, want die claimt spammers te hebben verwijderd. Niet dus, ze zitten er nog gewoon in.

Read Offline:

10 thoughts on “VKblog spammers”

 1. Dat doen ze nooit.
  Spammers hebben zelf een blog, of vaak vele tientallen blogs op sites als die van de Volkskrant. Als ze eenmaal uitgezocht hebben hoe ze een formulier automatisch kunnen laten invullen, hoeven ze zelf niets meer te doen. Die reacties van argeloze bezoekers worden niet gelezen.

 2. Da’s niet mis, als bezoeker moet je al meer oppassen of kun je niet besmet worden mocht je per ongeluk op zo’n onzichtbare link klikken?

  Vandaag was ik plugins aan het bekijken op WP en toen sloeg Kaspersky ook een paar keer op tilt en weigerde hij om de beschrijving door te laten….

 3. Er zit inderdaad veel automatisch gegenereerde troep tussen, maar bijvoorbeeld de “Peru / Macchu Piccu” spamblogs (ik zag ze onlangs weer opduiken) worden – naar zeggen van de Persgroep ICT afdeling in België – met de hand geplaatst door een persoon uit Peru.

  Hoe hij/zij ooit het VKblog gevonden heeft is voor mij overigens een raadsel.

  Maar waarom heb je eigenlijk een back-up gemaakt van alle weblogs op het VKblog?

 4. @Glaswerk :
  Klik op “Home” en je weet het.
  – omdat het kon
  – omdat je nooit weet waar je het nog eens voor kan gebruiken
  – omdat ik wilde weten hoeveel het nu precies was
  – omdat “developer” claimde dat ik het niet kon

  Ik heb blogs waar meer dan 7 keer het woord “Peru” in voorkwam ook “spam” genoemd. Dat leverde 1 vals positief op, die ik met de hand gecorrigeerd heb.

 5. Je schrijft op je Home page:
  Vast staat wel, dat zo’n parasiet-constructie niet langer leeft dan zijn gastheer, dus nog een paar weken.

  Dat zou nog wel eens langer kunnen gaan duren.

  Als ik de signalen van Coen Wesselman op Twitter goed interpreteer heeft ook Sanoma Digital nog geen goede manier gevonden om het VKblog te importeren. Ook gaat men de geplande migratie van Web-log naar een WordPress CMS waarschijnlijk niet voor 1 juni halen.

 6. Ik weet een hele goede manier om alle blogs te importeren. 🙂 Binnen een week.
  Ik dacht dat ze al een importer hadden.
  Ik wil best een tijdje voor Sanoma werken hoor.

  Je comment lag inderdaad tussen de spam

  Er zitten nog een hele serie “peru” en “travel” bloggers tussen, maar 99 % van de spam heb ik met 1 criterium ( tig links ) te pakken.

 7. Je kan daar nog aan toevoegen dat je daarmee ook mensen kunt helpen die 1juni besluiten dat ze toch beschikking willen hebben over hun vkblog. De developer zegt namelijk:

  Mits u zich aanmeldt voor 1 Juni zal uw volledige archief van vkblog.nl automatisch worden verhuisd naar uw nieuwe blog.

 8. knutselsmurf

  Die opmerking van hem slaat nergens op, als hij inderdaad de beschikking heeft over een volledig en bijgewerkt archief. Het is reclamemakerstaal. Haast u ! Tijdelijke aanbieding ! Hij beweert ook dat vblog er hoe dan ook komt, ook al zouden er 0 aanmeldingen zijn. Ik denk echter dat hij het wel degelijk van de animo laat afhangen of hij nog geld gaat uitgeven aan een conversietool.

 9. knutselsmurf

  Ik heb het spamfilter nog wat intelligenter gemaakt, en tegelijk heb ik de importer de laatste nieuwe blogs laten importeren. Bij toeval ontdekte ik dat sommige blogs zijn overgeslagen, doordat VKblog een storing had op het moment dat de indexpagina werd opgevraagd. Dat wordt nu automatisch gecorrigeerd. Ook nu blijkt weer dat je niet achterdochtig genoeg kan zijn, als het om onbekende input gaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.