Volgend jaar komen wij met een auto die op water rijdt

… hij haalt een topsnelheid van 250 km per uur, en hij kost maar 6.000 euro.
Dat is ook ongeveer wat de-verloper je probeert wijs te maken.
De bedoeling van deze strategie is om concurrenten in de problemen te brengen ( want iedereen gaat wachten op die auto op water ) en gratis aandacht op je merk te vestigen.
Wat je altijd ziet is dat “volgend jaar” niet gehaald wordt, water moet worden aangelengd tot 50 % ethanol, en dat de topsnelheid even hoog of lager ligt dan die van de concurrenten.
Maar met een beetje geluk heeft de concurrentie een flinke schade opgelopen.

De gelijkenis met het bloggerswereldje is treffend.
De-verloper belooft ook een wonder :
Gratis bloggen bij een advertentievrij medium. Volledige vrijheid om te schrijven wat je wil. Uitstekende ranking bij Google. Al je vrienden zullen op hetzelfde platform te vinden zijn. Eén druk op de knop en je blog is verhuisd.

De meest gelijkende concurrent van vblog is niet OBA maar BlogInBlik.
Je zie de resultaten al : BlogInBlik is in zwaar weer terecht gekomen, want je mocht van de beheerder niet zomaar alles schrijven, je moest een nieuwe gebruiksaanwijzing lezen, bezoekers bleven weg, nieuwe leden ook, je oude berichten konden niet mee verhuizen, etc.

Natuurlijk moest OBA wel afgetroefd worden. Goedkoper dan gratis is lastig, als je zelf geen software kan schrijven kun je je daar ook niet mee onderscheiden, maar 1.000 leden moet toch kunnen, alles op een presenteerblaadje, nergens over nadenken, daar scoor je wel mee.
Het belangrijkste unique-selling-point van de-verloper, de volledigheid van het archief, heeft een kleine “mits” : Toestemming van de eigenaar van het blog is nodig. Zoniet, geen content.
BlogInBlik en OBA mochten dat ook niet. Nu kan niemand zien of de-verloper toestemming heeft gekregen van de eigenaar van een blog of niet, en hij houdt goed in de gaten of een blog recent is bijgewerkt, maar als je opeens een blog ziet van jezelf, of van iemand die dood is, dan weet je wel hoe laat het is. Het is allemaal maar een spelletje, en soms speelt er iemand vals.

Een andere methode van concurrentje-pesten, is valse klachten en nepaankopen doen bij de concurrentie. Ik zie “hyperinflatie” en Fred van der Wal reclame maken alsof hun leven er vanaf hangt. Beide hebben bij OBA een exportbestand aangevraagd en het niet opgehaald. –> hyperinflatie inmiddels wel.
Er waren een aantal bloggers die ons geduld zwaar op de proef gesteld hebben, die nu enthousiast reageren bij de-verloper zonder dezelfde eindeloze vragen te stellen. Alles is duidelijk, helemaal begrepen.

aanvulling 08-04-2011 :

Wat stelt het voor :
Het aanstaande “vblog” met een geïmporteerd blogje van Blew. Kennelijk is er nog wat werk te doen, want behalve de kale tekst ontbreekt alles. Dit lukte met de VKblog importer 3 maanden geleden al beter. Hierboven kunnen we lezen dat die importer eerst moet werken, en dat daarna het platform pas ingericht gaat worden. Dat platform wordt m.i. een kopie van BloginBlik : het is dezelfde software.

Read Offline:

40 thoughts on “Volgend jaar komen wij met een auto die op water rijdt”

 1. @Rikus :
  Iemand belooft ex-vkbloggers gouden bergen.
  En hij doet vervelend tegen OBA in het algemeen en Ina in het bijzonder.
  http://www.vkblog.nl/bericht/375491/Vblog.nl_%3A_redding_van_het_archief
  Je zou niet in aanmerking komen voor een gouden berg, want je kan niet inloggen op VKblog en je blog was toch ook verwijderd ?

  Volgens mij zit er ergens een addertje onder het gras en misschien zelfs wel een krokodil, want alleen regen is gratis.

 2. Helemaal goed, de vk schurken
  En wat die regen betreft bij de vk denken ze dan dat God met hen mee huilt

 3. Ina en jij hebben bewust gekozen voor een eenvoudig concept voor OBA. OBA is weinig meer dan een pagina met geaggregeerde rss-feeds.

  De keuze voor een eenvoudig concept is logisch omdat Ina niet kan programmeren en jij – naar eigen zeggen – een beginnend php-programmeur bent.

  Voor vblog.nl is de situatie anders omdat ik al vanaf 1999 dagelijks in php programmeer. Daarnaast werkt aan dit project een ervaren php-programmeur uit Pakistan fulltime mee. Hierdoor kan vblog.nl een veel uitgebreidere functionaliteit krijgen dan OBA.

  De tool die je ontwikkeld hebt om blogs over te zetten is te langzaam en te arbeidsintensief. Je bent een notabene een maand druk bezig geweest om ca 60 exportbestanden aan te maken. Dat is (goedbedoeld) prutswerk van een amateur.

  Ik heb een crawler geschreven waarmee gedurende een tijdvak van krap 2 weken alles is geindexeerd van vkblog naar een interne database. Vanuit deze database kan een blog worden overgezet naar WordPress formaat in een oogwenk.

  De fout die je maakt is dat je je eigen (lage) competentieniveau projecteert op mij. Jij suggereert dat ik een verkoper ben van loze beloftes omdat ik iets ontwikkel in korte tijd waartoe jij niet in staat bent. Het zal mij echter wel lukken omdat ik meer competentie heb, veel meer ervaring heb en beschik over extra ontwikkel capaciteit.

 4. @ Developer : De grootste denkfout die je maakt is dat OBA geen vervanger is van het vkblog, ook nooit die pretenties heeft gehad. Het OBA concept richt zich op niet ingeblikte bloggers maar op een andere doelgroep.

  Toen de VK bekend maakte dat het vkblog zou worden opgeheven konden we in twee weken tijd de mensen met een eigen domein bedienen en na zes weken de mensen die een wordpress.com blog hebben. Allemaal zichtbare daden.

  Jij hebt met al je expertise, technische middelen en geld behalve het tonen van een website en nu een aantal pagina’s met namen nog niets substantieels laten zien.
  Wel heb je veel woorden besteed aan je product en daarbij ben je er niet vies van om wat jij denkt dat je concurrent is te down playen.

  Waarschijnlijk zal je een prachtige blogplatform creëren. Of er veel behoefte is zal de toekomst uitwijzen. Maar gezien de ontwikkelingen in het sociale medialand, is er steeds minder behoefte aan ingeblikte vormen van bloggen.

 5. Het maken van een volledig archief van vkblog.nl vind ik een zeer substantiele ontwikkeling.

  Helaas kan ik dit archief niet volledig opstellen op vblog.nl omdat er ondermeer kiekjes tussen zitten van kikkerdril van ene Ina Dijstelberge. Het publiceren van dergelijke kiekjes en andere flauwekul zou kunnen worden opgevat als een onacceptabele aantasting van het auteursrecht en tot een vloedgolf kunnen leiden van “Tot mij heeft zich gewend” schrijfsels in mijn brievenbus. Vandaar dat het archief zich beperkt tot links.

  In het ergste geval ben ik de enige gebruiker van vblog.nl. In dat geval kan ik naar harte lust rondneuzen in het archief wat op zich al voldoende beloning is voor de tijd en geld die ik in dit project stop.

 6. even wat verbeteringen:
  =Het OBA concept richt zich op niet ingeblikte bloggers maar op een andere doelgroep.=
  moet zijn:
  Het OBA concept richt zich op niet ingeblikte bloggers dat is dus een andere doelgroep.

 7. “Het maken van een volledig archief van vkblog.nl vind ik een zeer substantiele ontwikkeling.”

  Nou, ik niet. Dat kun je met 1 commando.
  Het begint met : wget
  Dat “volledig archief” mag je niet publiceren, omdat je die 16.000 leden niet meer kan bereiken. Zelfs 1 % ervan gaat niet lukken. Van die 1 % heeft 80 % hetzelfde materiaal al ergens anders gepubliceerd.
  Daarnaast is het zo dat de Volkskrant het volledige archief doorgeeft aan Sanoma.
  Je redt dus helemaal niks. Er zijn meer mensen die een kopie gemaakt hebben m.b.v. HTTrack.

  De mensen die zich bij je aanmelden, doen dat waarschijnlijk niet om het redden van hun archief ( dat kon al vanaf februari, en na 1 juni kunnen ze het aan Sanoma vragen ), maar vanwege het beloofde gratis platform zonder reclame. Hoewel het in een paar uurtjes op te zetten is, heb je dat nog steeds niet laten zien. Ze zijn vast wel benieuwd hoe dat er straks uitziet. Dat archief kan later wel.

 8. Hoe kom je er bij dat Sanoma het archief krijgt?

  Sanoma kan niets met het archief aanvangen vanwege het auteursrecht. Om de blogs te kunnen overzetten zal Sanoma net als ik individueel toestemming moeten vragen. Wel bestaat de mogelijkheid dat de Persgroep met een mailing helpt of het addressenbestand aan Sanoma geeft.

  Ik vind het archief enorm belangrijk. Een lege WordPress site opzetten zoals BIB is zo gedaan. Maar zonder archief heeft het voor mij weinig waarde.

 9. @ Developer:
  =Helaas kan ik dit archief niet volledig opstellen op vblog.nl omdat er ondermeer kiekjes tussen zitten van kikkerdril van ene Ina Dijstelberge.=
  Denigrerend en onjuist. Mijn persoonlijke blog staat al tijden niet meer op het vk en maakt ook geen deel uit van jouw archief. Er zijn trouwens al meerdere bloggers die hun vkblog hebben verwijderd.
  Toen het nog wel even open stond was het trouwens niets meer dan een iframe link. Een pronken met andermans, in dit geval VK, veren onder eigen naam.
  Je gaf zelf al aan dat veel eigenaren van deze veren, hier niet van gediend zijn.

  Jij pretendeert het vk archief te willen redden, maar punt 1 je hebt het hele archief niet en punt 2 roert Knutselsmurf al aan, je hebt geen rechten en zo te zien is er maar weinig animo van degene van wie je het blog wel hebt om jouw publicatierecht te geven.

  =In het ergste geval ben ik de enige gebruiker van vblog.nl. In dat geval kan ik naar harte lust rondneuzen in het archief wat op zich al voldoende beloning is voor de tijd en geld die ik in dit project stop.=

  Tja, je bent niet de enige die dat tot zijn of haar beschikking heeft. Wel de enige die er zoveel tijd en geld in heeft gestoken.

 10. @ Developer:
  =Ik vind het archief enorm belangrijk. Een lege WordPress site opzetten zoals BIB is zo gedaan. Maar zonder archief heeft het voor mij weinig waarde.=

  Dat had ik al begrijpen. Het gaat je immers om het creëren van zoveel mogelijk traffic. De bloggers neem je op de koop toe.

 11. Ik ben van mening dat het auteursrecht bedoeld is om de inkomsten te beschermen van mensen die hun brood verdienen als schrijver, fotograaf, journalist e.d.

  Bloggers die zich nadrukkelijk beroepen op het auteursrecht terwijl ze hun geld niet verdienen met hun content vind ik maar rare snuiters. Om een of andere reden denk ik dat dit bij jou het geval is.

 12. @Developer :
  Je hebt dus nog niets waarmee je je onderscheidt van Sanoma. Wat je beloofd hebt, is de reden dat mensen zich bij je aanmelden. Ze hebben zich niet aangemeld om hun eigen archief te redden, want dat konden ze al. Het archief van mensen die je geen toestemming hebben gegeven, kun je alleen voor jezelf gebruiken. Van de meeste mensen zul je nooit toestemming krijgen.

  Wat je presteert is helemaal niet zo geweldig. Er bestaan genoeg universele webcrawlers. Die hoef je niet te schrijven. De jouwe heeft trouwens wat moeite met het woord “café”. Of “São Paulo”. Of met reisblogs in het algemeen.

 13. Auteursrecht kun je ook gebruiken om te voorkomen dat iemand jouw werk gebruikt voor dingen waar je niet mee geassocieerd wil worden. Het is niet alleen een inkomensbescherming. Iemand verkrachten mag ook niet, of het nu iemand is die zijn kont verkoopt of niet.

 14. Ik vind wat jij tot nu toe heb laten zien met OBA ook driemaal niets. We zijn dus kennelijk niet onder de indruk van elkaars prestaties.

  Ik ga stug door met vblog.nl en zie wel wat er gebeurt. Over 2 maanden weten we meer.

  Het ga je goed.

 15. OBA is het idee en het werk van Ina.
  Maar zij is ook niet onder de indruk.

  Ik heb alleen de importer geschreven en blogs verhuisd.

 16. @ Developer :
  =Ik ben van mening dat het auteursrecht bedoeld is om de inkomsten te beschermen van mensen die hun brood verdienen als schrijver, fotograaf, journalist e.d. =

  Jouw mening is niet van belang , er zijn gewoon wettelijke bepalingen die bloggers ook beschermen.

  =Bloggers die zich nadrukkelijk beroepen op het auteursrecht terwijl ze hun geld niet verdienen met hun content vind ik maar rare snuiters. Om een of andere reden denk ik dat dit bij jou het geval is.=

  Ja hoor, weer een jij bak en het zoveelste bewijs dat de bloggers je eigenlijk geen moer kunnen schelen.

  Besef je je ook dat VKbloggers dit blog lezen?

 17. De vk-bloggers kunnen op vkblog.nl constateren dat jij in de gordijnen vliegt vanwege de archieffunctie op vblog.nl. Op mijn bericht waarin ik het archief publiceer prijkt jouw reactie als eerste bovenaan:

  “Ik heb helemaal geen toestemming gegeven om mijn blog te publiceren. Vriendelijk verzoek om het uit uw archief te verwijderen.”

  Het zal een ieder duidelijk zijn dat jij je individuele auteursrecht probeert te misbruiken om de publikatie van een collectief archief door een concurrent te verhinderen.

  Als lid van de voormalige initiatiefgroep heb je aangestuurd op het zoveel mogelijk overhevelen van vk-bloggers naar je eigen domein. Er is geen associatie van bloggers. De website onafhankelijke-bloggers-associatie.nl is het prive-eigendom van ene Ina Dijstelberge.

  De inititiatiefgroep werd defacto door jou aangestuurd. De initiatiefgroep waar de vk-bloggers enorm veel vertrouwen in stelden is niet verder gekomen dan het versturen van een halfslachtige email naar Remarque. De daadwerkelijke activiteit van de initiatiefgroep was beperkt tot het dienen van de belangen van ene Ina Dijstelberge en het publiekelijk kleineren van het initiatief van de concurrent.

  Degenen die zich op hebben opgeworpen als ‘redders’ van vkblog.nl zijn met uitzondering van Victor Onrust en GJB overgestapt op het platform van Ina Dijstelberge. Waar zijn Aad Verbaast en Kokopelli? Op OBA dus.

  Achteraf blijkt dat alleen Victor Onrust zonder een dubbele agenda in de initiatiefgroep zat. Het pleit voor Victor dat hij zich na enige tijd teruggetrokken heeft uit de initiatiefgroep.

 18. Omdat mijn reactie wat lang is even in drie delen.

  @ Developer :
  En weer een staaltje van jij-bakken, leugens en verdraaiingen. Je toont meer en meer je ware gezicht. Ik moet zeggen dat dat niet aantrekkelijk is.

  Laten we ze maar weer eens langs lopen:

  =De vk-bloggers kunnen op vkblog.nl constateren dat jij in de gordijnen vliegt vanwege de archieffunctie op vblog.nl.=

  In de gordijnen vlieg?
  Ik bescherm mijn auteursrecht. In dit geval het auteursrecht wat ik heb op mijn OBA blog. Volkomen legitiem.

  =Het zal een ieder duidelijk zijn dat jij je individuele auteursrecht probeert te misbruiken om de publikatie van een collectief archief door een concurrent te verhinderen.=

  collectief archief?
  Er is helemaal geen sprake van een collectief archief.
  Jouw oogst na het crawlen en scrapen is alles behalve compleet en tot nu heeft nog 1% van de bloggers wiens blog je in je archief zegt te hebben toestemming gegeven voor herpublicatie.

  concurrent?
  Jij bent helemaal geen concurrent, jij richt je zoals ik al eerder heb aangegeven op een andere doelgroep en ook verkoop je een ander product.
  Mijn website heeft alleen een dienstverlenende functie.

 19. @ Developer (2): =Als lid van de voormalige initiatiefgroep heb je aangestuurd op het zoveel mogelijk overhevelen van vk-bloggers naar je eigen domein. Er is geen associatie van bloggers. De website onafhankelijke-bloggers-associatie.nl is het prive-eigendom van ene Ina Dijstelberge.=

  Ik ben nooit lid geweest van de initiatief groep.

  Associatie: verbinding of vereniging van personen.
  Aangezien de bloggers zich eerst registreren als deelnemer en daarmee de collectieve gebruikersvoorwaarden accepteren is er dus wel degelijk sprake van een associatie.

  Ja, de website is mijn eigendom en die stel ik ter beschikking van de bloggers die deelnemen. Zij associëren zich met elkaar onder de noemer Onafhankelijke Bloggers.

  =De inititiatiefgroep werd defacto door jou aangestuurd. =

  Waar haal je dat toch vandaan. Nogmaals ik ben nooit lid geweest van de initiatiefgroep.

  = De daadwerkelijke activiteit van de initiatiefgroep was beperkt tot het dienen van de belangen van ene Ina Dijstelberge en het publiekelijk kleineren van het initiatief van de concurrent.=

  Ook dit is een valse verdachtmaking die je met geen enkel feit kan waarmaken.

 20. @ Developer (3) :

  =Degenen die zich op hebben opgeworpen als ‘redders’ van vkblog.nl zijn met uitzondering van Victor Onrust en GJB overgestapt op het platform van Ina Dijstelberge. Waar zijn Aad Verbaast en Kokopelli? Op OBA dus.=

  Je en?
  Aad was trouwens vanaf het begin (oktober 2010) deelnemer aan OBA.
  Insinuatie die opnieuw kant nog wal raakt.

  =Achteraf blijkt dat alleen Victor Onrust zonder een dubbele agenda in de initiatiefgroep zat. Het pleit voor Victor dat hij zich na enige tijd teruggetrokken heeft uit de initiatiefgroep.=

  Kan je dit ook onderbouwen.
  Victor zegt zelf dat hij uit de initiatief groep is gestapt omdat hij bij de Volkskrant geen enkele opening zag om tot een oplossing te komen.

 21. @ Developer (4)
  =Victor Onrust 9 februari 2011 om 17:48

  Ik zal hier de “mij moverende redenen” uiteenzetten.
  Ik zie in de brief van FC geen enkel aanknopingspunt voor een poging tot verdere communicatie. Er staat ook helemaal niets nieuws in. Er is ook geen sprake van voortzetting want “De bedoeling is dat bloggers de gelegenheid krijgen hun blog(s) op eenvoudige wijze te transformeren naar de blog-omgeving van de andere partij.” Met andere woorden die andere partij, vermoedelijk Sanoma, mag de zaak zo inrichten als zij wil en er komt geen verwijzing van VKblog zodat Google nog werkt.
  Dan zwijg ik nog over het badinerende en onterechte “U en uw mede-ondertekenaars hebben zich al een oordeel gevormd, en wel zodanig dat het mij de lust ontneemt u van repliek te dienen.”
  Tenslotte: er is geen enkele reden waarom deze brief niet twee weken geleden gestuurd had kunnen worden.
  Overigens betrof het hier een mail, gericht aan Victor Onrust. De papieren brief is indertijd met een begeleidende brief met mijn naam en adres verzonden.
  Mijn conclusie: van de VK valt zonder externe of juridische druk helemaal niets te verwachten. Hoewel ik nog steeds rondkijk naar drukmiddelen denk ik niet dat die er zijn.
  Het mailtje is volgens mij wel degelijk van Campagne zelf (van zijn mailadres verstuurd om 18:30)

  Bron:
  aad verbaast : Breaking news eindelijk een reactie vanuit de persgroep over het vkblog=

 22. Ik denk toch dat Ina de juiste weg heeft geopend.
  Het vkblog is een verworden tot een twijfelachtig geheel van laag allooi geworden.
  Dat heeft het moderatie team, maar ook zeker de ombuds heer duidelijk getoond.
  Met dergelijke medewerkers blijft er maar een mogelijkheid, verdwijnen en dat is maar goed ook. Het vkblog is omgetoverd naar een haat cultuur waar geen mens gelukkig mee was.
  Ik zit met smart te wachten tot die ellende van het web verdwijnt en ik hoop ook de volkkrant waar ik tot grote spijt een flink deel van mijn leven abonnementsgeld aan heb betaald.
  Ik had er beter zangzaad voor kunnen kopen.
  http://i1212.photobucket.com/albums/cc455/henkenvivian/werkmapweblog/scheetopbed.jpg

 23. @Ina

  Bewijzen kan ik het niet maar ik vermoed dat jij de initiatiefgroep hebt aangestuurd voor je eigen doeleinden. Beide voormannen (Aad Verbaast en Kokopelli) zijn overgestapt naar OBA of waren al lid van OBA. Beide voormannen laten de talloze achterblijvers op vkblog.nl in de steek na de overstap.

  Ik moet overigens bekennen dat ik niet begrijp hoe OBA werkt.

  Knutselsmurf en jij hebben veel tijd gestoken in het overzetten van vk-blogs naar wordpress.com en individuele domeinen. Dat is lovenswaardig.

  OBA zelf is een lijstje met links naar blogs gecombineerd met een lijstje naar berichten op deze blogs. Dit tweede lijstje wordt kennelijk samengesteld vanuit rss-feeds.

  Wat weerhoudt mij er van om OBA integraal te dupliceren op vblog.nl? Op een link zit geen copyright. Op een korte samenvatting plus link van een rss-feed evenmin.

  Ik ben het gezuig van Knutselsmurf en jou zat. De handschoenen gaan uit …..

 24. @admin

  Het is lekker weer buiten. Daarom gaan de handschoenen uit.

 25. Ina als de grote boze wolf, wie dat zo ziet moet zelf wel heel klein zijn.

  @Developer
  Dat jouw initiatief niet helemaal uit de verf komt zoals je zou willen, ligt niet aan anderen (die invloed hebben ze helemaal niet) maar aan jezelf. Het ontbreekt je aan het juiste inschattingsvermogen m.b.t. VK-bloggers en dat is, denk ik, het gebrek aan ervaring dat je hebt als je niet een paar jaar in die gemeenschap hebt geblogd.

  Je bent niet massaal met open armen onthaald, dat was en is heel gebruikelijk op VK-blog met mensen die hoog van de toren blazen. Er zijn mensen die je in een kwaad daglicht proberen te zetten en ook dat is (helaas) gebruikelijk bij VK (en op internetfora in het algemeen) als mensen een uitgesproken mening hebben. Vervelend, onterecht, hufterig, het is allemaal waar, maar daar leer je mee leven en zo niet, dan haak je af.

  Dat je nu je gram haalt door allerlei mensen totaal ongefundeerd in een kwaad daglicht te stellen, vind ik behoorlijk kinderachtig. Bewijs wat je zegt, of zwijg, anders ben je geen haar beter dan het soort mensen waar je je tegen afzet. De enige manier om echt indruk te maken is door zelf iets moois neer te zetten met vblog.nl. Steek daar je energie in, dat lijkt mij veel constructiever dan het gezeur dat je hier neerpent.

 26. @Developer

  =Bewijzen kan ik het niet maar ik vermoed dat jij de initiatiefgroep hebt aangestuurd voor je eigen doeleinden.=
  Dan moet je je mond houden. Je beschadigd mensen zonder dat je er enig bewijs voor hebt.
  Dat bewijs vind je ook niet want die complottheorie die jij vermoedt bestaat niet.

  =Ik moet overigens bekennen dat ik niet begrijp hoe OBA werkt.=
  Dat was al duidelijk dat je het niet begreep. Je hebt dat met je meer bedekte en directe aanvallen in de afgelopen weken duidelijk laten zien.

  =OBA zelf is een lijstje met links naar blogs gecombineerd met een lijstje naar berichten op deze blogs. Dit tweede lijstje wordt kennelijk samengesteld vanuit rss-feeds.=

  Je zei toch al dat je het niet begrijpt.

  =Wat weerhoudt mij er van om OBA integraal te dupliceren op vblog.nl? Op een link zit geen copyright. Op een korte samenvatting plus link van een rss-feed evenmin.=
  Een slotje

  =Ik ben het gezuig van Knutselsmurf en jou zat. De handschoenen gaan uit …..=
  Als ik jou was zou ik mijn energie steken in het waar maken van de mooie woorden die we nu alleen nog van je project gezien hebben.

 27. @Ina

  Door je assistent Knutselsmurf en jijzelf wordt ik gepositioneerd als een verkoper van loze praatjes, een prutser, iemand die niet te vertrouwen is en nog veel meer fraais.

  Van een gewone blogger kan (en wil) ik meer incasseren dan van jullie.

  Op het vkblog zitten nogal wat mensen met een gebruiksaanwijzing maar daar staat tegenover dat de content relatief gezien op een hoog niveau staat. Dit maakt het de moeite waard om tijd en energie te steken in vblog.nl.

  Knutselsmurf heeft zich ingezet om blogs te converteren naar wordpress. Hulde.

  Het resultaat is dat ruim 100 vk-bloggers nu een onafhankelijke blog hebben met een eigen onafhankelijke rss-feed. Het staat elke onafhankelijke website (zoals bv vblog.nl) te linken naar elk van deze onafhankelijke blogs en gebruik te maken van de genoemde onafhankelijke rss-feeds.

  Onafhankelijke bloggers die niet willen dat hun onafhankelijke rss-feed wordt gebruikt door een onafhankelijke website kunnen daar onafhankelijk maatregelen tegen treffen.

 28. knutselsmurf

  Dat klopt, ik kan ze vertellen hoe ze dergelijke ongewenste kopieeracties heel eenvoudig saboteren. Dat heb ik zelf ook een tijd gedaan.
  Je bewijst je onbetrouwbaarheid hier zelf. Je had beloofd een gratis platform zonder reclame te gaan bieden waarop ex-vkbloggers zonder moeite konden overstappen.
  Inmiddels laat je zien dat het stelen van content en het bestrijden van de “concurrentie” een hogere prioriteit heeft. Je laat ook zien hoe je omgaat met kritiek, wat erg belangrijk is voor de mensen die jou als moderator krijgen, straks.

 29. knutselsmurf

  Nog iets :
  Op VKblog kon je snel je blogjes verwijderen.
  Hier lukt dat natuurlijk niet. Alles wat je hier schrijft, blijft staan, al ga je op je kop staan.

  Ik kan ook alle blogs veiligstellen, in plaats van alleen de blogs van mensen die daar om gevraagd hebben. Aan mijn betrouwbaarheid wordt niet getwijfeld. De importer is wel degelijk een automatisch tool. Het enige dat ik er nog aan toe zou moeten voegen om alles veilig te stellen is een loop die de “alle blogs” index afloopt. Dat is geen rocket-science.
  Het OBA concept is bedacht om de onafhankelijkheid van bloggers te garanderen en toch een gezamenlijke voorpagina te hebben. Het heeft niks te maken met technische beperkingen. Het is niet zo dat wij onze beperkingen op jou projecteren, eerder andersom.

  Ik ( ik kan niet voor anderen spreken ) denk inderdaad dat je bluft.
  “Bellaart Information Services” kan ik alleen maar koppelen aan Ghanaweb. Dagelijks programmeren in PHP sinds 1999 zonder sporen achter te laten is knap, vooral ook, omdat PHP in 1999 nog niet zoveel gebruikt werd in Nederland. Je moet een van de eerste zijn geweest, maar je naam is nergens terug te vinden.

 30. Het blijkt snel genoeg of ik al dan niet bluf.

  Ik ga nu weer verder met coderen.

 31. knutselsmurf

  Dat lijkt me een goed idee, Rob.
  Want zoals Abraham Lincoln al zei :
  You can fool all the people some of the time and some of the people all the time but you cannot fool all the people all the time
  Zal ik anders die “some” even een lift geven naar wordpress.com ?

 32. “Dat klopt, ik kan ze vertellen hoe ze dergelijke ongewenste kopieeracties heel eenvoudig saboteren. Dat heb ik zelf ook een tijd gedaan.”

  Je gaat er kennelijk ervan uit dat de onafhankelijke bloggers het ongewenst zullen vinden dat andere websites dan onafhankelijke-bloggers-associatie.nl naar hun blogs zullen linken. Kennelijk vind je dat onafhankelijke bloggers afhankelijk dienen te zijn van OBA.

  Welke sanctie gaat OBA toepassen als een onafhankelijke blogger zo’n link vanuit vblog.nl juist waardeert? Afgezien van een paar vazallen uit de hofhouding van koningin Ina zullen de meeste bloggers er geen bezwaar tegen hebben als ze extra traffic vanuit vblog.nl zullen krijgen. Gaat Ina deze ontrouwe onafhankelijke bloggers van haar voorpagina verwijderen bij wijze van straf?

 33. Rob wat laat je je kennen zeg…en zoals je zelf al zei je hebt helemaal niets van het concept van OBA begrepen. Waren de gebruikersvoorwaarden niet duidelijk?

 34. @Ina,

  De gebruiksvoorwaarden van OBA begrijp ik inderdaad niet. Waarschijnlijk komt dit omdat ik een heel domme man ben die geen kaas heeft gegeten van het runnen van een website. Laat ik een concreet verzoek stellen.

  Ik wil graag mijn developer blog bij je aanmelden. Voor zover ik kan beoordelen valt de inhoud van dit blog ruim binnen de grenzen van de wet. Zijn er andere criteria waaraan ik moet voldoen om een deelnemer te worden? Zo nee, dan wil ik graag (eventueel na betaling van 60 euro) deelnemer worden.

 35. Je gaat er kennelijk ervan uit dat de onafhankelijke bloggers het ongewenst zullen vinden dat andere websites dan onafhankelijke-bloggers-associatie.nl naar hun blogs zullen linken. Kennelijk vind je dat onafhankelijke bloggers afhankelijk dienen te zijn van OBA.

  Verkeerde aanname.
  Ik ga er van uit dat iedereen zelf uitmaakt wat er met zijn content gebeurt. Ik geef ze alleen de middelen om dat te bepalen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.