Verhelderend

… is het om te zien hoe blogs ogen buiten hun Volkskrant omgeving. Sommige mensen hebben echt hun best gedaan op een layout, en als hun aanwijzingen niet meer overruled worden door de Volkskrant stylesheet, zie je wat ze oorspronkelijk bedoeld hebben. Pak je het vervolgens in in WordPress, dan gaat er een andere stylesheet overheen, die ook dingen onzichtbaar maakt. De nieuwste versie van de importer verandert een aantal HTML-attributen in inline styles. Ik heb al een paar keer iets aangepast om te zorgen dat de oorspronkelijke bedoelingen van de maker zichtbaar blijven, en bij het blog van
Diana van den Driessche bleken er nog meer aanpassingen nodig.

Dit is dus het werk dat de Volkskrant heeft laten liggen. Bij de laatste grote verbouwing van VKblog is met name bij de afbeeldingen van alles verprutst.

Tekst die voorheen om een afbeelding heen liep, deed dat opeens niet meer. Kaders rond afbeeldingen, witruimte rond afbeeldingen, fonts, wie ooit heeft nagedacht over zulke dingen zal tot zijn schrik gezien hebben dat oudere berichten opeens veranderd waren.

VKblog heeft zijn uiterlijk veranderd met een nieuw thema, maar een conversie van oude berichten van HTML naar CSS styling vonden ze blijkbaar teveel werk. Zelfs de gebruikers informeren was teveel. Die werden verrast met een verkleind lettertype en honderden posts met een verprutste layout. Een dag later hebben ze nog wat hersteld, maar met die afbeeldingen is het nooit meer goedgekomen. Als dank voor mijn kritiek hebben ze me een paar weken later van hun platform gegooid. Als de opvolger van VKblog beheerd wordt door hetzelfde soort prutsers, zou ik er geen energie in steken, of hooguit een kopie van je berichten plaatsen.

Photobucket vindt het niet leuk als je je website verplaatst, ze weigeren de foto’s te tonen als ze niet in hun originele context worden opgevraagd. Waarom zou je je foto’s ook op Photobucket.com plaatsen, als WordPress.com je een zee aan ruimte geeft ? Voortaan haal ik foto’s van Photobucket.com binnen en plaats ze in de upload directory, zodat je ze op wordpress.com kan zetten. Draver was een van de slachtoffers.

( * dit blog bevat mijn persoonlijke mening, de voorbeelden zijn van willekeurige mensen die een andere mening dan ik kunnen hebben )

Read Offline:

Leave a Comment

Your email address will not be published.