ken je xxxx-SQL ?

Meestal is het antwoord nee, omdat je nu eenmaal niet 5 jaar ervaring kan hebben met alles op de wereld. De gemiddelde recruiter denkt dan dat je niet geschikt bent voor de functie, omdat xxxx-SQL gevraagd werd.
Soms specificeren ze het tot op het versienummer.

SQL ( Structured Query Language ) is een databasevraagtaal die iedere programmeur kent. De taal is overal hetzelfde, of de database nu Oracle heet, of DB2, of hoe dan ook. Het zijn de merkspecifieke uitbreidingen die verschillen, maar hoewel ik nog nooit een cursus MySQL heb gevolgd ( dat is het “merk” database waar de meeste websites door aangedreven worden ) typte ik het onderstaande zonder in een manual te bladeren in, in het volste vertrouwen dat het zou werken :

mysql> select post_status, count(*) from wp_posts
group by post_status;
+-------------+----------+
| post_status | count(*) |
+-------------+----------+
| auto-draft  |        1 |
| draft       |        3 |
| inherit     |     2231 |
| publish     |        3 |
| trash       |        1 |
+-------------+----------+
5 rows in set (0.01 sec)

(In fact was het meer werk om WordPress zo gek te krijgen dat hij mijn opmaak met rust liet, dan om dit statement te bedenken )

Read Offline:

Leave a Comment

Your email address will not be published.