Editable Comments

Het is me een raadsel waarom het geen standaard onderdeel van de wordpress software is, want bij mijn bezoekers is er veel behoefte aan :
Een manier om je comment nog even te verbeteren nadat je iets te snel op de submit knop gedrukt had. Er zijn verschillende plugins voor, en ze hebben met elkaar gemeen dat ze niet werken. Ik heb er een geïnstalleerd die er op het eerste gezicht amateuristisch uitziet : je moet zelf aanpassingen schrijven in de PHP code van je theme. Maar deze werkt wel.

Je installeert hem als een gewone plugin, en daarna moet je een regel toevoegen aan de code die je theme gebruikt om de lijst met comments te laten zien. Het voordeel is wel, dat je nu zelf de plaats en de tekst van de edit-link kan bepalen.

Vormgeving is op deze site geen halszaak, dus ik gebruik nog gewoon het standaard theme.
Ik heb dit (regel 324)  toegevoegd in de file functions.php in wp-content/themes/twenty-ten :

21 thoughts on “Editable Comments”

 1. Joepie, het werkt op mijn blogje nu ook!
  Bedankt voor deze gouden tip, Knutselsmurf.

  (Ik heb het, afwijkend van de plugin-info, in comment.php gezet ipv. comments.php omdat ik geen threaded comments gebruik.)

 2. Vette pech! Nou komt elke reaktie pas door na moderatie, net als hier.

  Dat wil ik niet, dus exit editable comments, tot er een oplossing voor is…

 3. Help!!

  Ik had dat ding ook geinstalleerd, en toen bleef elk kommentaar wachten op moderatie, terwijl die optie bij mij uit staat!
  Ik wil geen moderatie, dus er zat niets anders op dan de plugin maar weer op te ruimen.

  Mijn verslagje erover kwam HIER trouwens ook al niet aan!

  Sinds vanmiddag moet ik opeens zelfs mijn eigen kommentaar modereren!
  Geen idee waar dat mee te maken heeft. Niets helpt. Geen hulp te vinden op internet. Aaargh!

  EDIT
  PS: Ik gebruik WP 3.0.4 met theme Suffusion 3.7.3

 4. Joepie, het werkt op mijn blogje nu ook!
  Bedankt voor deze gouden tip, Knutselsmurf.

  (Ik heb het, afwijkend van de plugin-info, in comment.php gezet ipv. comments.php omdat ik geen threaded comments gebruik.)

  Het probleem met moderatie is opgelost door Akismet netjes te aktiveren, lijkt het.

 5. (Opnieuw, want er is weer iets zoekgeraakt:)

  Joepie, het werkt op mijn blogje nu ook!
  Bedankt voor deze gouden tip, Knutselsmurf.

  (Ik heb het, afwijkend van de plugin-info, in comment.php gezet ipv. comments.php omdat ik geen threaded comments gebruik.)

  Het probleem met moderatie is opgelost door Akismet netjes te aktiveren, lijkt het.

  EDIT
  Ik ontvang geen email bij nieuwe reakties hier, wat is er toch allemaal mis??

 6. @Zaaikort :
  Je vorige reactie zit wel in de mail, en deze niet.
  Het ziet er daarom voor mij uit alsof je je laatste reactie ge-edit hebt.

  Ik zal eens kijken of die “e-mail ontvangen bij nieuwe reacties” plugin het nog doet.

  Ik gebruik ook geen threaded comments. De plek verschilt per theme, je moet kijken waar de “loop” staat. De “delete” optie lijkt het ook niet te doen, maar die interesseert me niet.

 7. Subscription manager werkt.
  Je krijgt een bevestigingsmail als je je ergens op abonneert. Als die mail niet aankomt ( spamfilter ? ) ga je nooit mails krijgen.

 8. Voor de volledigheid, of je er iets mee kunt weet ik niet:

  Op 11 maart zijn twee van mijn reakties spoorloos verdwenen, ook na herhaalde pogingen.
  Vandaag ging de eerste (15:44) wel goed,
  de volgende niet (bij herhaling daarvan kwam een boodschap “you have said this before” of zoiets),
  de derde weer wel (16:40), en die heb ik omge-edit, en nog een keer ge-edit voor de PS.

  Email: al dit soort dingen komen bij mij altijd aan, behalve van hier.

  Oh ja, die delete-funktie: die moet je ook nog aanzetten in het dashboard van de plugin.
  Ga ik niet proberen, want ik hoef die optie ook niet.

 9. Bij mij doet ie het niet. Ik krijg de tekst “Edit Comment” in alle comments, niet alleen in mijn reacties. En er is geen link. Dus als ik daarop klik gebeurt niks. Ik heb het geprobeerd met de tekst die de maker van de plug in suggereert en die werkt, maar die is inderdaad lelijk en lelijk uitgelijnd.

 10. Dan ben je een haakje vergeten, denk ik.
  Ik heb de tekst trouwens zelf ook niet ingetypt. Je kan hem zo knippen en plakken uit de gebruiksaanwijzing van de plugin, afgezien van de class, die komt uit de code die een paar regels hoger staat.

 11. Je moet het netjes beschrijven, zodat iedereen kan begrijpen, niet alleen de computernerds.

  Ik zag bij sommige blogs dat er ook een klok meeloopt. Dus je ziet hoe lang je nog hebt voordat je bericht niet meer wijzigbaar is. Maar ik weet niet welke plug in dat zou zijn.

 12. Dat is mooi. Ik hou het bij deze plugin, want er zit al een klok op mijn computer. Als je teveel grote plugins installeert, loop je tegen de PHP-memory-limit aan. De OBA website heeft daar last van.

 13. Mihai, al die opties van AjaxEC zijn vooral voor de admin, en die zitten al standaard in het WP-dashboard, dus wat is de winst?

  Julian Appert’s Editable Comments werkt prima. De extra edit-knoppen bij alle comments kun je als admin beter niet gebruiken. Waarschijnlijk door dat wel te doen heb ik ook wel eens een “lelijk en lelijk uitgelijnd”*) edit-venstertje getroffen. Die extra knoppen verschijnen niet voor oningelogde lezers, die krijgen gewoon alleen een edit-knopje bij hun eigen laatste comments.

  *) Voor de nerds: style weggevallen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *