wordpress.com en bestandsnamen met rare tekentjes

Bijna iedereen is foto’s kwijt na het uploaden naar wordpress.com
We hebben verschillende oorzaken gevonden tot nu toe.

– wordpress.com is traag, en als je veel foto’s tegelijk aanbiedt, gooit hij meer dan de helft weg, zonder daarvan melding te doen.
– Photobucket wil je foto’s niet laten zien, als je je blog verplaatst van VKblog naar WordPress.com. Ik weet dat dat technisch mogelijk is voor een webserver, maar de reden waarom ze het doen is mij volstrekt onduidelijk
– wordpress.com houdt niet van bestandsnamen met rare tekentjes er in. Ze hebben hun eigen rename regeltjes, die ergens anders op de wereld niet worden toegepast.
Hieronder zie je hoe het zou moeten, en wat wordpress.com doet.
Er zit niets anders op dan de importer en de reeds geïmporteerde blogs aan te passen, en ze opnieuw te laten uploaden naar wordpress.com. De foto’s kunnen gewoon blijven staan, tenminste, als wordpress.com ze niet heeft weggegooid.

filenaam :
rare~!@#$%^&*()_+{}|[]\;:”,/<>?Tekentjes wOrden vervAngen.jpg
URL gecodeerd :
rare~%21%40%23%24%25%5E%26%2A%28%29_%2B%7B%7D%7C%5B
%5D%5C%3B%3A%22%2C%2F%3C%3E%3FTekentjes%20wOrden%20vervAngen.jpg

WordPress-filenaam :
rare__tekentjes-worden-vervangen.jpg

Er zit echt een systeem in, maar je moet even goed kijken.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “wordpress.com en bestandsnamen met rare tekentjes”

  1. helena Avatar

    Inderdaad, maar dat geldt niet alleen voor photobucket maar ook voor picasa webalbum.
    Ik moest de links opnieuw plaatsen in de bijdrages. Ik denk dat het ook ligt aan de manier waarop je bij je VKBlog afbeeldingen van elders (in ieder geval van webalbums) moest linken. Bij wordpress werken de links die je van Picasa en Photobucket wel namelijk (die je kan copy and pasten) om je afbeeldingen in de bijdrage te embedden, maar dat werkte niet goed bij het VKBlog, dan moest ik de link van de afbeelding via eigenschap van de afbeelding kopiëren en dan de grootte van de afbeelding wijzigen.

    Ik heb net als Ramirezi bij één bijdrage de afbeelding die niet was geplaatst kunnen zoeken in mijn mediabestand van wordpress, dat lukte omdat de foto een makkelijke naam had, maar met tekens en weet ik wat nog meer is dat lastiger.

    In ieder geval heb ik nu denk ik alles wel zo’n beetje op orde in mijn nieuwe wordpressblog. Ben je erg dankbaar! Het kost je erg veel tijd! Idem Ina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *