Vkblog Importer versie 1.0.3

Hij is klaar !

what’s new ?
Voornamelijk de voorkant.
Je wordt nu gedwongen eerst naar je settings te kijken, voordat je een import start.
De Start Importeren knop is gedisabled totdat je op de Update Settings knop geklikt hebt.
De default instellingen voor de header zijn iets intelligenter gekozen, al kun je ze nog steeds naar eigen smaak aanpassen. Hij gedraagt zich nu ook netjes, zoals het een plugin betaamt. Als je hem deactiveert, ruimt hij zijn settings op. Als je hem daarna van je systeem verwijdert, blijven er geen ongebruikte records achter in de database. Het probleempje met de lege ruimte in het header HTML veld is opgelost.

De Volkskrant maakte van elke nieuwe regel een nieuwe paragraph.
Een lege regel is weer gewoon een lege regel, in plaats van een nieuwe paragraph.
Tekst als <tag>blablabla</tag> brengt hem niet meer van zijn stuk.
Een HTML  <div>  ook niet.

Je kan meerdere kopieën van de importer naast elkaar draaien. Wel mogen de periodes dan niet hetzelfde zijn, want dan krijg je posts dubbel. Het importeren gebeurt gemiddeld met een snelheid van 250 posts per uur, afhankelijk van de drukte op de servers van de Volkskrant en je eigen provider.

v 1.0.2 Voegt de volgende foutmelding toe :
category mag niet leeg of Uncategorized zijn ( zonder categorie )

Helaas is er weer een bug gevonden. v 1.0.3 lost het probleem op dat de importer niet verder wilde na deze mededeling van de Volkskrant :
Bij dit bericht worden geen reacties (meer) toegestaan“.
Die werd gezien als een soort comment, en daardoor werd de stopvoorwaarde “alle comments gezien” gemist.

Read Offline:

18 thoughts on “Vkblog Importer versie 1.0.3”

 1. Goed gewerkt! Het leek me een heel gedoe om zo’n VK Blog over te zetten.
  250 posts per uur om te importeren? Op die tijd heb ik er 1000 overgezet.

  Geniet nu maar van het resultaat 🙂

 2. Deze is trager, omdat hij de posts één voor één opvraagt, zoals een mens zou doen. Het WordPress export-tool benadert de database rechtstreeks, maar je kan er alleen WordPress blogs mee overzetten. Dit tool is specifiek geschreven voor VKblog, maar is in principe in staat om elke website die gebruik maakt van een content-management systeem te importeren.

 3. En we hebben de eerste “bevinding”
  Iemand maakt het veld “category” leeg, dat werkt niet, en dat is niet afgevangen.
  In WordPress heeft alles een category, en de default is “Uncategorized”.
  Gebruik je niet de Engelse versie, dan heet het weer anders.
  Een puntje voor versie 1.02

 4. Een andere manier om te krijgen wat je niet wil hebben, is “footer HTML” leeg maken en de header laten staan. Gegarandeerd is de hele layout van je blog een puinhoop, en kun je nergens meer de “site-admin” link vinden.

  Ook fataal is, om als je de importer draait voor je eigen blog, onder het kopje “wordpress.com” toch een naam in te vullen. Dat is om een exportbestand voor een ander te maken, en is niet bruikbaar voor het eigen blog, omdat er aangepaste URL’s aan de afbeeldingen gehangen worden.

 5. In welke volgorde komen de blogs van VK binnen? Ik zie 2010 staat; moet ik dit eerst veranderen in 2005 ( het startjaar) of loop dit automatisch terug naar 2005?

  En wat mag verder niet of wel aangepast worden? ( ben op m’n hoede voor fouten)

 6. Ik ben benieuwd hoe snel en gemakkelijk anderen het gaan overzetten.

  Wie heeft alles ondertussen succesvol overgezet?

  Ben wel nieuwsgierig hoe dat eruit ziet.

  Ik wacht wel op bericht van Knutselsmurf; ik blijf onkundig.

 7. Ik zie staan :
  Vkblog Importer versie 1.0.2
  en
  Vkblog Importer versie 0.1.5

  Welke kunnen we gebruiken als “gratis “wordpressers vanuit het VK-blog? 🙂

 8. @Motek :
  Je kan op wordpress.com geen plugins installeren, want je bent niet de eigenaar van die installatie, maar slechts een van de vele gebruikers. Het is wel een multi-user installatie, dus je hebt wat meer rechten dan reageerders, maar je bent geen administrator ( er zijn 9 niveau’s binnen WordPress )
  Volgens mij heb je bij OBA een aanvraag voor een exportbestand gedaan, en dat kun je binnenkort ophalen op een website die nu nog niet in de lucht is.

 9. @Hyperinflatie :
  Ik heb mezelf succesvol overgezet natuurlijk, hoewel nog niet alles met de laatste versie.
  Op http://www.aadverbaast.wordpress.com is het jaar 2007 overgezet, overigens zonder de afbeeldingen opnieuw te uploaden, want die had hij al. ( dacht hij…. )

 10. Nogmaals dank voor de snelle toezending. Ik heb het getest en het enige dat ik tot nu als probleem zie is dat de avatars bij de reacties niet op hun plek staan. De plek waar die zou moeten staan is ook nog aanwezig met het standaard icon (grijs poppetje). Bij Aad is dat niet zo, dus het moet iets bij mijn instelling zijn. Heb het thema weer op Twenty Ten 1.1 gezet en toen nog een import gedaan maar dat gaf geen verschil. Nieuwste versie van WP vandaag gedownload en geinstalleerd.

 11. Aad heeft geen wordpress, maar een blog bij wordpress.com
  Je hebt zelf ook nog geen gravatar.

  Instellen hoe de avatar van een onbekende gebruiker er uitziet in WordPress doe je in het configuratiescherm.
  Ga naar je eigen domein, en plak dit achter de URL :
  /wp-admin/options-discussion.php
  De Volkskrant avatars worden in de comments gekopieerd. De gravatars worden gegenereerd, maar de meesten zijn nog niet gedefinieerd. Het staat op mijn todo-lijst, maar reken er niet op dat het voor 1 maart gedaan is.

 12. Ik heb inmiddels een gravatar gemaakt. Lijkt me nog behoorlijk lastig om die gravatars te genereren. Heb ook de “Avatars” plugin geinstalleerd en kan daarmee weliswaar een avatar uploaden maar in plaats van die avatar te tonen laat wp “victor onrust” zien.

 13. Ik heb geen idee wat de “Avatars” plugin is.
  Ik denk niet dat ik hem nodig heb.

 14. Zodra hij goed getest is, komt versie 1.0.4
  Er was een probleem met in Ms-Word gemaakte berichten, dat ik net heb rechtgezet. Verder zijn er wat schoonheidsfoutjes rechtgezet die je niet zag in het resultaat, maar wel in de webserver logging.

 15. He Knutsel,

  Als ‘lotgenot’ heb ik met veel plezier je site doorgelezen van ‘A’ tot ‘Z’. En hier-en-daar zelfs geholpen door je informatie. In een wereld vol neurotypische (NT) gehandicapte zijn mensen zoals jij (en hopelijk ik) nodig om het verschil uit te maken. Want laten wij nu eerlijke zijn het was vast geen RTL-4 kijker die in 6de eeuw voor chr. beargumenteerde dat de aarde een bol was (..maar Pythagoras). Maar wat kan je van een werkmier verwachten… (Mocht je weer eens last hebben van een NT’er, kijk dan eens voor inspiratie naar Dexter. Gek genoeg kom je veel bekende problemen tegen… nee, niet het ‘serial’ gebeuren overnemen overigens 🙂 ).

  Enfin, ik wilde je een compliment geven voor je Blog-importer! Denk eens na om dit verder te standaardiseren in een product voor andere type-blogs, of om het groeperen van de vele sociaal media stromen, etc. Etc.

  Koffie?

  Bedankt dat je er bent!

  Gr.

  Antje

Leave a Comment

Your email address will not be published.