VKblog bugs

Gisteren heb ik 2 dagen besteed aan het oplossen van de “Helehups” bug ( HTML verstopt in een naam ). Vandaag zien we de reïncarnatie van een hardnekkige bug : De kalenderfout. VKblog verschuift volkomen random de datum van berichten die rond de jaarwisseling zijn gemaakt naar voren of naar achteren. Dit is de derde keer dat ik er tegenaan loop. De eerste keer dacht ik dat ze consequent elk jaar dezelfde fout maakten. Dat bleek een vergissing. De datum was soms wel, en soms niet een jaar naar het verleden verschoven. Toen heb ik een andere oplossing bedacht :

– alle blog van jaar x kunnen geen blog van jaar y bevatten, dus datum wordt gecorrigeerd naar dat jaar
– een datum kan geen jaar terug springen. Als dat gebeurt, corrigeer hem dan.

En nu lopen we er voor de derde keer tegenaan. Deze keer gaat de datum in het “alle blogs” overzicht 1 jaar vooruit. Daar had ik niet op gerekend. Het is ook niet zomaar automatisch te corrigeren, want iemand kan gewoon heel lang niet geblogd hebben. Maar helaas werkt de andere automatische correctie nu tegen ons : na de fout worden alle data als onbetrouwbaar beschouwd en 1 jaar naar voren geschoven. Met als resultaat dat sommige blogs in de toekomst komen te liggen, waardoor de fout snel opvalt. Weer een schoonheidsfoutje dus, dat gecorrigeerd moet worden in de volgende versie van de plugin. Nieuwe regel : als iemand meer dan 1 jaar niet geblogd lijkt te hebben, is de datum onbetrouwbaar.

debuggen gaat zo :


Read Offline:

7 thoughts on “VKblog bugs”

 1. En we hebben weer een probleem :
  De importer is niet gemaakt voor VKreizen, maar VKblog heeft 2 soorten blogs samengevoegd. Nu loop ik bij het blog van Satuka tegen een probleem aan. Dat wordt weer een dag werk 🙁

  Gelukkig verloopt het werk aan de andere blogs voorspoedig. De tijd die ik dacht kwijt te zijn met passief staren naar een computerscherm, kan ik nu besteden aan het oplossen van de laatste problemen.

 2. dag Admin,
  ik begrijp er niet zo veel van maar dat is niet zo’n ramp lijkt me.
  wel begrijp ik dat jij ontzettend hard werkt
  petje af! en ik kijk wel of het met mijn blog gaat lukken
  groet svara

 3. Het lukt wel.
  Soms kost iets meer moeite dan je van tevoren had ingeschat.

 4. Beste admin: Ik lees bij OBA dat mijn blog ‘binnen’ is. (ascendenza. wordpress.com). Fantastisch ! Kan ik al aan de slag gaan met importeren of zal ik de debugs afwachten ?

  Geweldig werk, ik ben heel blij met dit nieuws.

 5. @pierra :
  Als ik nu mijn server openzet voor jullie, kan ik een week niet internetten, schat ik. Ik wil eerst alle blogs binnenhalen, voor ik dat doe. Ik ben bezig met die @&*#!! reisblogs. Dat zijn de laatsten. Hou de website van OBA maar in de gaten, daar verschijnen binnenkort instructies. Ik sluit in tegenstelling tot VKblog niet per 1 maart, dus wat ik binnengehaald heb gaat niet verloren.
  Ik begrijp jullie ongeduld. Ik doe mijn best om de boel af te krijgen.

 6. Knutselfarao,
  het wordt een flinke piramide straks
  als het exodus-bestand vol gelopen is, knap gedaan!
  het plein loopt ondertussen lekker vol, maar
  blijf relaxt, we weten dat de god van de
  Volkskrant nog met een Zwart Gat
  overlegt, dus kunnen we
  daar al wachtend
  vrijuit bloggen…

 7. En weer een bug :
  In HTML moet je diacritische tekens omzetten naar codes, want HTML mag alleen de internationale ASCII tekens bevatten, en dat zijn er maar een stuk of 100. Helaas houdt VKblog zich ook niet aan die afspraak. De meeste browsers kunnen er wel mee omgaan, maar de importer is nogal gevoelig. Verder is er nog een probleem met geresizede afbeeldingen. Om een of andere reden doet WordPress niet aan resizen. Alles komt er in de oorspronkelijke maat uit. Damn ! Ik had al klaar willen zijn met de webserver voor het ophalen van de bestanden. Ik heb echter maar 2 handen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.