Never trust anyone

mom = id-maincontent-bg gmom = classname = comment atrname = class atrvalue = comment
stopvoorwaarde stopflag = 1 stopflag2 = numcomments = 324 foundComments = 316
mom = comment gmom = id-maincontent-bg classname = comment_content atrname = class atrvalue = comment_content
mom = id-maincontent-bg gmom = classname = atrname = atrvalue =
stopvoorwaarde stopflag = 1 stopflag2 = numcomments = 324 foundComments = 325
mom = id-maincontent-bg gmom = classname = atrname = atrvalue =
stopvoorwaarde stopflag = 1 stopflag2 = numcomments = 324 foundComments = 325
mom = id-maincontent-bg gmom = classname = atrname = onclick atrvalue = logIn()
stopvoorwaarde stopflag = 1 stopflag2 = numcomments = 324 foundComments = 325

Fatal error: Uncaught exception ‘Exception’ with message ‘max-retries overschreiding’ in /var/www/wordpress/wp-content/plugins/vkblog-home/support.php:218 Stack trace: #0 /var/www/wordpress/wp-content/plugins/vkblog-home/vkblog-importer.php(116): getArchive(Array) #1 [internal function]: VKblogImpHome->printAdminPage(”) #2 /var/www/wordpress/wp-includes/plugin.php(395): call_user_func_array(Array, Array) #3 /var/www/wordpress/wp-admin/admin.php(138): do_action(‘settings_page_v…’) #4 /var/www/wordpress/wp-admin/options-general.php(10): require_once(‘/var/www/wordpr…’) #5 {main} thrown in /var/www/wordpress/wp-content/plugins/vkblog-home/support.php on line 218

De importer struikelde ergens over bij het importeren van het blog van Helena, dus ik ging aan de slag met de debugger. Ik word er al aardig handig mee, want het is niet de eerste keer. (nee, ik heb geen echte PHP debugger, ik pas gewoon de code aan) Wat blijkt : iemand heeft ooit geprobeerd HTML, of misschien zelfs wel een script, te verstoppen in zijn naam bij het schrijven van een reactie. VKblog heeft het niet helemaal verwijderd. Een comment resulteert bij de importer in 9 aanroepen van een bepaalde routine, en hij controleert of het aantal aanroepen gelijk is aan het aantal dat vkblog aankodigt x 9. En dat resulteert hier in een fout. Bericht kennelijk niet goed aangekomen, nieuwe poging. Weer niet goed, nieuwe poging…

Baf. Na 4 pogingen geeft de importer het op.

Read Offline:

4 thoughts on “Never trust anyone”

 1. Ik zie ook hoe het komt :
  Het was iemand die -niet ingelogd- reageerde een geprobeerd heeft een link naar een blog in het author-veld te plakken, kennelijk in een poging onder een valse naam te reageren en het er te laten uitzien als “ingelogd”. Het was hem bijna gelukt.

 2. He, dit is best wel interessant. Er is namelijk in het verleden 2007 nogal wat geklooi geweest op het VKblog. Waarbij onder mensen hun naam werd gereageerd en ook met ipadressen werd gerotzooid.
  Met andere worden dit zou je nog wel eens tegen kunnen komen.

 3. Ik kom overal achter, wat eigenlijk vreemd is, omdat dat meer een vrouweneigenschap is 🙂
  Helaas duikt er nadat ik het probleem eindelijk opgelost had weer een ander probleem op, namelijk dat WordPress in versie 3.05 een filtertje aangezet heeft, waardoor alle HTML uit comments gefilterd wordt. Ze suggereren dat het alleen geldt voor de gebruiker Admin, maar ook oningelogd werkt dat filter. Ik zet natuurlijk net zo snel dat filter weer uit bij het activeren van de plugin, maar misschien kan het nog wat mooier. Ik vond 2 avatars naast elkaar toch al niet echt fraai.

  Het filter laat zelfs links in comments verdwijnen 🙁
  De informatie wordt wel opgeslagen in de database, maar niet getoond.

Leave a Comment

Your email address will not be published.