Laat maar….

VKbloggers krijgen onderdak bij Sanoma

Uitgegeven: 22 februari 2011 21:39
Laatst gewijzigd: 22 februari 2011 21:39

AMSTERDAM – De Volkskrant heeft overeenstemming
bereikt met Sanoma Digital over het voortzetten van de activiteiten van
VKblog.

© ANP Uiterlijk 1 juni moeten de technische voorzieningen hiervoor gereed zijn, zo schrijft Frits Campagne, directeur van de Volkskrant. De krant zal VKblog tot die datum operationeel houden. De Volkskrantbloggers krijgen de mogelijkheid te bloggen via een nieuw platform binnen Web-log.nl. Dit is het blogplatform van Sanoma, tevens uitgever van NU.nl. De bloggers kunnen hierbij ook hun archief meenemen, zo belooft Campagne.

Begin dit jaar werd bekend dat de Volkskrant stopte met zijn VKblog.
Als reden gaf de krant dat er niet genoeg aandacht en technische
ondersteuning geboden kon worden. De beslissing leidde destijds tot de
nodige reuring onder de bloggers.

En dat vertellen ze je dan 1 week voor het verstrijken van de deadline. De meeste mensen hadden niet zoveel vertrouwen in een goede afloop van de onderhandelingen, of in een bestaan onder de leiding van de uitgever van nu.nl, en hebben elders een blog gestart. We hebben 70 aanvragen voor een export-bestand ontvangen en een onbekend aantal heeft gebruik gemaakt van de plugin om zelf hun gegevens te importeren in een WordPress blog. En niet in de laatste plaats heeft een groot aantal mensen de inhoud van hun blog, die ze toch altijd al op hun eigen PC hadden aangemaakt, met de hand overgezet naar een ander platform. Beginnen met een schone lei, er is iets voor te zeggen.

Een krappe deadline zorgt er altijd voor dat je andere beslissingen neemt dan je gedaan zou hebben als je wat meer tijd had gehad. Liever 80 % van je wensen gerealiseerd voor de deadline dan 100 % 1 dag te laat. Het was ook belangrijk om snel te laten zien wat het tool kon, om interesse te wekken. We gaan niet opnieuw beginnen, maar er kunnen nu wel wat schoonheidsfoutjes worden weggewerkt. Ik had bij het ontwikkelen van de plugin er op gerekend dat de meeste mensen hem zelf zouden gebruiken. In werkelijkheid blijkt de meerderheid bijna niets zelf te doen / kunnen. Je blijkt veel tijd te kunnen besparen door mensen te dwingen een formulier goed in te vullen en de antwoorden automatisch te verwerken. Als ik van tevoren had geweten wat er op ons af kwam, had ik daar een dag werk in gestoken.

Read Offline:

2 thoughts on “Laat maar….”

  1. Netjes geschreven! Petje af. Bedankt voor al het werk dat jij gedaan hebt, ook voor mij. Het was belangrijk dat ik me tot iemand kon wenden met mijn vragen, die rol hebben jij vervuld.

    Groetjes

    Mira

  2. Hoi Mira !
    Jullie blogs waren de eerste die we verhuisd hebben.
    Veel mensen gebruiken het VKblog nu nog om hun oude lezers te laten weten waar ze naartoe gegaan zijn. Er zijn veel plannen gemaakt om VKblog op een of andere manier voort te zetten, maar ze werken niet samen en er zijn al teveel bloggers vertrokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.