Draadloos netwerk dood

Mijn vriendin probeert te leven zonder mijn aanwezigheid.

Dat lukt haar vrij goed, omdat de dingen die ze van mij nodig heeft, ook wel via een telefoon of computer te regelen zijn.

Ringring !

“Mijn laptop doet het niet.”
“Ik krijg geen verbinding met het netwerk.”
“Hij vraagt om mijn password.”
“Wat is mijn password ?”
( ze belt me ook weleens als ze haar pincode niet meer weet )
Ze heeft een laptop met windows Vista.
Neem Ubuntu, zeg ik altijd, maar dat wil ze niet horen.
De hele wereld gebruikt MsWord, ik schaam me dood als ze mijn formulier terugkrijgen en het is niet leesbaar, omdat jouw leuke open-source programmaatjes niet weten hoe ze Ms-Word moeten nabootsen, en ik kan Photoshop echt niet missen….
OK, wat zie je op je scherm ?
Windows heeft “wizards” die alle problemen voor je oplossen.
Als ze zin hebben.
Meestal toveren ze je het bos in, en moet de boswachter je komen redden.

Ze heeft een draadloze router, heel handig. Ik heb hem verstopt in de meterkast. “Ik wil geen troep op de vloer, zoals bij jou”. Draadloze beveiliging met een krankzinnig lang password, hoewel ik de buurman niet in staat acht om passwords van draadloze netwerken te kraken. ( is heel makkelijk, als het niet te lang en moeilijk is ).
32 Tekens voorlezen aan de telefoon 🙁

Helaas, geen prijs. De router geeft zijn geheimen niet prijs.
“De computer boven doet het wel…”
Dus dacht ik dat het niet aan de router kon liggen.

Toch wel.
Er zit een bug in die router, en waarschijnlijk in alle Linksys (Cisco) routers.
Kennelijk bewaart hij sessie-gegevens in een intern tabelletje.
En hij merkt niet dat je je computer uit zet.
5 Keer per dag : “Hee, een nieuwe !”
Tot op een kwade dag zijn tabel vol is 🙁
De oplossing is om dat kreng af en toe uit te zetten.

Read Offline:

1 thought on “Draadloos netwerk dood”

Leave a Comment

Your email address will not be published.