Ik vind het leuk als mensen kwaad worden.

foto is plagiaat, want niet zelfgemaakt

Het is waarschijnlijk niet “normaal” ( so what ? )
In een groep apen is het van levensbelang dat je conflictvermijdend gedrag vertoont.
Dat is best ingewikkeld.
Het is veel eenvoudiger om binnen te komen en meteen die banaan te pakken.
Als je de grootste en de sterkste bent, is dat ook de meest efficiente methode.
Helaas kan er maar één de grootste en de sterkste zijn, dus hebben de minder sterke apen sociale vaardigheden nodig om aan een stukje banaan te komen.
Ik mis die conflictvermijdende sociale vaardigheden.
Ik kan goed in bomen klimmen en bananen plukken, maar van andere apen snap ik niet veel.

Mensen zijn extra gecompliceerde apen.
Niet dat ze zelf zoveel ingewikkelder zijn, integendeel.
Het verschil zit in de bananenbomen.
Het schrijven van een blogbijdrage is voor een mens, wat een banaan plukken is voor een aap.
Ik lees – vrijwel random – blogjes van andere mensen.
Soms lever ik commentaar, als ik het er niet mee eens ben.
Ik wil graag origineel zijn, en als nog niemand geschreven heeft dat het niet klopt, vergeet ik weleens waarom mensen ook alweer meestal hun mond houden.
De aap in de blogger ziet zijn positie bedreigd, en kiest snel een strategie.
Vrouwen reageren meestal anders dan mannen :
– heb ik me verkeerd uitgedrukt ?
– wat snap je niet ?
– hoe zie jij het dan ?
Vrouwen houden zich niet zo bezig met rangordes.
Mannen proberen je snel te overtroeven of te intimideren.
– ik ben nog grappiger ha ha !
– ik ken nog moeilijkere woorden.
– ik kan per minuut nog meer tekens intypen.
– ik vind jou een klootzak !
Dit soort reacties hebben tot doel de rangorde binnen de groep te bevestigen, zonder dat het tot bloedige conflicten komt.
Helaas hebben zulke signalen op mij niet het gewenste effect.
Mensen die kwaad worden werken op mijn lachspieren.
Iemand scheurt uit zijn broek.
En wat nog erger is :
Ik merk dat ik beter focus.
Ik kan heel slecht mijn aandacht ergens bij houden, maar iemand die kwaad wordt, mag rekenen op 100%.
Meestal leidt het er toe dat de kwade aap een betraande aap wordt, die zich wendt tot vrienden met meer macht. Moderators en zo.
Ik gebruik zelf nooit scheldwoorden, maar mijn woorden zijn altijd “kwetsend”.
Meestal worden de woorden zelf weggehaald, en blijft alleen de kwalificatie staan.
Of ik krijg een ban.

Meestal hebben mensen niet door dat ze eigenlijk door een aap bestuurd worden.
Die werkelijkheid is veel te simpel.
Het moet wel aan mijn sterk en kwaadaardig inzicht in hun beweegredenen liggen dat ze zich zo aanstellen.
Dat schrijven ze ook vaak.
Dat ik weet hoe ik ze kwaad moet maken.
Vaak schrijven ze ook dat ik denk dat….
Dat kan niet.
Niemand kan weten wat ik denk.
Andersom kan ook niet.
Als je zulke dingen gelooft, ben je heel dom, of je heet Jomanda.

Read Offline:

54 thoughts on “Ik vind het leuk als mensen kwaad worden.”

 1. Avatar van Guzzler
  Waarom werken mensen die kwaad worden op je lachspieren en waarom heb je kennelijk de behoefte mensen te kwetsen? Je zegt van alles over anderen, maar wat zegt het over jou?

 2. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Guzzler :
  Ik heb niet de behoefte mensen te kwetsen, en dat schrijf ik ook niet.

 3. Avatar van Guzzler
  Je schrijft: Ik gebruik zelf nooit scheldwoorden, maar mijn woorden zijn altijd “kwetsend”.

  Dan kun je wel kwetsend tussen aanhalingstekens zetten, maar wat betekent dat dan? Dat de ander verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen gekwetstheid? Een beetje eelt op de tenen mag wel. dat vind ik ook. Maar een beetje rekening houden met anderen kan ook geen kwaad op zijn tijd.

 4. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Guzzler.
  Als mensen 100% open en eerlijk zijn over hun eigenschappen, zou je dat kunnen doen.
  Maar dat zijn ze bijna nooit.
  Ik kan geen rekening houden met wat ik niet ken.
  Wie een stelling plaatst, moet er van uit gaan dat mensen het er wel of niet mee eens kunnen zijn.
  Als ik over mezelf schrijf, krijgen mensen die ruimte niet.

 5. Avatar van jeg_synes
  een glimlach!!

  mensen worden zelfs boos op mij zonder dat ik één woord heb gezegd….of zelfs zonder dat ze me hebben gezien alleen dan op een plaatje of vanuit de verte en zonder dat ze me kennen en weten wie ik ben…..je wekt agressie op door je open houding en de durf jezelf te kunnen zijn….je houdt mensen een spiegel voor zonder het zelf te beseffen, maar zij zien zichzelf opeens heel duidelijk….
  maar ook de andere kant van de medaille…ik ben zeer geliefd, veel mensen houden van me en zien me als voorbeeld, zij worden nooit boos of kwaad op me, zij zetten me zelfs op een voetstuk…..
  en dan moet je zien te leven tussen die twee uitersten……want leven moet je of je wilt of niet…
  en ik wil dat heel graag….
  herken je hier iets in?

  jeggroet

 6. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @jeg_synes
  Je komt erg dicht in de buurt.
  Mooi werk maak je trouwens.

 7. Avatar van Guzzler
  Ik ga er over nadenken Knutselsmurf. Soms moet ik dingen wat langer tot me laten doordringen.

  groet,

 8. Avatar van Jezzebel
  Je hebt het goed voor elkaar 🙂
  Ik hou wel van die dwarsigheid.
  .

 9. Avatar van angelic
  Als je ergens gemakkelijk 100% aandacht aan kunt schenken, en het maakt je blij dan is het wel degelijk een behoefte. Zeker als je ADD hebt. Voor iemand die zegt eigenlijk altijd somber te zijn is blijdschap een hele heftige emotie, lijkt me. Daarmee is het vanzelf een sterke behoefte.

  Je haat wat mannelijk is. Helaas haat je daarmee een deel van jezelf, want hoe graag je ook een meisje zou willen zijn; dat ben je niet. Deze behoefte om andere mannen te kwetsen is toch echt jouw eigen ordinaire agressie, maar dan veilig van achter je computerscherm.

  De behoefte om te intimideren en harder te schreeuwen heb je dus wel, je bent bovendien heel druk met rangordes bezig, zoals het een man betaamt. Maar je kunt het in het dagelijks leven niet, en daarom leef je je agressie uit op het internet. Bloed kruipt altijd waar het niet gaan kan.

  Weet je wat ‘lachen’ eigenlijk is? Lachen is angst/spanning gevolgd door zekerheid. Babies lachen als ze eerst schrikken…-kiekeboe- en dan zien dat het okee is want papa en mama zijn niet bang. Bij volwassenen geldt feitelijk hetzelfde een goede grap bevindt zich altijd op een spanningsveld… eerst de opbouw van de spanning… dan de ontspanning. Glimlachen is weer wat anders, dat doen apen ook.

  Volwassenen lachen dus altijd om een spanningsveld van angst en zekerheid; spanning en ontspanning. In dit geval dus eerst de angst; de laagste in rang die een hogere in rang agressief benaderd… gevolgd door de zekerheid… “oh ik zit lekker veilig thuis, niets aan de hand.”

  Ik durf te wedden dat je het alleen online doet en niet irl. Eigenlijk weet ik het wel zeker ook al ken ik je niet persoonlijk. Typische autistische trekjes -geen oogcontact maken, je verschuilen achter dingen (zoals camera’s), etc-. vind je ook in lichaamstaal boeken, onder het kopje onderdanig gedrag Zoveel sociaal gevoel heb je schijnbaar wel, je kunt het alleen niet plaatsen omdat je liever naar anderen kijkt dan naar jezelf.

  Grappig he? Je eigen acties rationaliseren maakt niet dat je minder aap bent dan alle anderen, zeker niet als je bepaalde eigenschappen -zoals je behoeften- simpelweg ontkent, dat jij het bij jezelf niet (h)erkent betekent niet dat het er niet is. Je bent dus, in tegenstelling tot wat je blijkbaar zelf gelooft en/of wilt, gewoon een heel normaal mensenmannetje (althans op dit vlak).

  ciao!

 10. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  De naam, de vele aannames, de boekenwijsheid en de langdradigheid doen me een beetje denken aan 2 mensen met een intolerantie voor kritiek die ik eerder schriftelijk ontmoet heb.
  Nog niets veranderd.
  Je partner schreef geloof ik dat mijn stukjes geen wezenlijke bijdrage leverden aan het forum en gemakkelijk gemist konden worden.
  Dankzij jullie inspanningen schrijf ik nu hier.

 11. 100_woorden

  Avatar van 100_woorden
  Kwaad?
  Nee joh, gekkie, hoe kom je daar nou bij?
  Omdat jij geen echt weerwoord hebt, word ik toch niet boos, daar ga ik juist van glimlachen en als ik glimlach zie ik er heel lief uit, hebben ze me wel eens gezegd.

 12. Avatar van Marjelle
  Ik hou niet van bananen, Knutselsmurf. 😉 Ik vind het trouwens zelf helemaal niet leuk om mensen kwaad te maken, al is dat helaas soms niet te voorkomen. Deels herken ik wel wat Jeg schrijft, zelfs als ik niets zeg, hebben mensen soms al moeite met me, ook door m’n open houding, en dat ze het gevoel hebben dat ik door ze heen kijk, etc.
  En verder denk ik dat vrouwen zich ook wel (veel) bezighouden met rangordes, maar dat ze het wrs beter weten te verbloemen, zoals ze dat met veel andere dingen jammer genoeg ook doen. Wat dat betreft herken ik mezelf daar niet in.

 13. ceesincambodja

  Avatar van ceesincambodja
  Trek het je niet aan, Knutsel.
  Iedereen krijgt een beurt op zijn tijd.
  Gelukkig zit ik in een hele hoge boom…

  Ceesgegroetje

 14. paco painter

  Avatar van paco painter
  Mensen die kwaad worden werken op mijn lachspieren

  Dat heb ik nou ook altijd

 15. Avatar van angelic
  Mjah, dat de naam er bij staat was wel een béétje een weggevertje he? (-;

  Wat mij betreft hoefde je niet weg hoor… ik vind omega-inspanningen om er tóch toe te doen altijd erg aandoenlijk. Zoals een baby-aap die liever negatieve aandacht heeft dan helemaal geen aandacht.

  Toen vond ik je hier, ik ben blij te zien dat je een mooie illusie van aandacht voor jezelf geschapen hebt. Zo hoef je in elk geval nooit meer iets aan jezelf te veranderen en kun je tussen vier muren in vrijheid oud worden. Zonder leiband of welke andere vorm van fysieke aanraking dan ook.

  Mocht je toch nog eens de behoefte voelen om iets te wíllen veranderen lees dan mijn vorige commentaar nog eens serieus door. Van binnenuit kun je namelijk maar de helft van jezelf zien. Misschien lukt het je dan ooit om plezier uit andere dingen te halen dan uit het pijn doen van anderen.

  Succes en wie weet tot ooit!

 16. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Ik ga knippen en plakken met tekst van 100_Woorden. (plagiaat)
  Mensen schrijven onbewust vaak over zichzelf.

  Pretenderen dat de wereld om jou draait, levert je vaak de kans op dat iemand na een tijdje zijn schouders ophaalt.  alleen ben ik op een gegeven moment wel klaar met reageren op nitwits die zichzelf vooral belangrijk vinden.

 17. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Angelic
  Ik heb een permanente ban hoor.
  Maar waarom zou ik terug gaan ?
  Je mag hier gewoon dingen zeggen die iedere Nederlander mag zeggen.
  Ik zit niet te wachten op diagnoses van amateur-psychiaters.
  Wie daarmee aankomt krijgt van mij een permanente ban, wegens het ongeoorloofd uitoefenen van het beroep van arts.

 18. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Dick & Jezzebel
  Ik vrees dat je met zulk Frans vaak dingen te eten krijgt waar je helemaal niet op gerekend had.
  Het betekent : ik heb nergens spijt van.
  Ik heb wel spijt soms.
  Als ik tranen zie.

 19. Avatar van angelic
  Wie geeft je een diagnose? En wie vraagt je om ergens terug te komen? Ik in elk geval niet (over aannames gesproken) Ik zeg alleen maar hier op jouw eigen blog wat mij opvalt aan jou, net zoals jij het bij anderen doet. Mijn intentie is niet om je pijn te doen, maar om je attent te maken op het gedrag dat jij niet kunt waarnemen maar ik wel (zoals ook jij ander gedrag van mij kunt waarnemen dan ikzelf). Dat zou je als een beroepsmatige drang van me kunnen zien als je zou willen. Overigens heb ik gewoon een diploma in wat ik doe hoor (-; dus don’t worry!

 20. Avatar van Robert
  De kenmerkende verschillen tussen alfa’s en bèta’s zijn zodanig duidelijk en evident, dat de groepen zelfs fysiek te onderscheiden zijn, zoals iedere student een groepje natuurkundigen perfect kan onderscheiden van een groepje medicijnenstudenten of rechtenstudenten. In termen van geesteshoudingen gaat het over keuzes als tussen vorm of inhoud, idealisme of realisme, woorden of cijfers, emotie of ratio, macht of gezag, enzovoort.

  Ik snap je ergernis. Het is een stroming in dit bloggersbaggerland ironisch over mensen te schrijven met een lading foto’s erbij.
  Er zijn altijd mensen die zo knap zijn (of vinden dat een ander dat niet is) dat ze alleen maar de minderen, lagere soorten op een dubbelzinnige manier een hak zetten; op een slimme manier, bijna moet het niet opgemerkt kunnen worden alleen…, alleen door een appart gehouden gezelschap. Dit gezelschapsspel kun je volgen bij vooral de bèta bloggers, die zijn hun hele leven al gepest door de alfa’s, of andersom natuurlijk.

  Verwijzingen, dubbelen boekhouding, achterom politiek och erger je er niet aan. Psychologisch ben je er gevoelig voor, psychisch aangeslagen maar draai de knop maar om in je hoofd.
  100_woorden heeft hersens die hij goed gebruikt, Ko… heeft hersens die hij ten dienste stelt aan bloggerskonten, wat wil je nu nog meer. Zonder deze bèta jongens was het een triest boeltje hier. Maar zo als ik al schreef hun speeltje is een zogenaamd diep, helder en concreet taal-spelletjes zonder alfa, of diepgang.

  Ieder van die onderscheiden zijn onomstreden: de alfa gaat bij het beoordelen van een een stukje schrijfwerk veel meer voor de vorm dan een bèta. De houding van de laatste is: als de boodschap maar overkomt. Wat betreft idealisme en realisme ligt het bal even duidelijk: de bèta kan zich moeilijk idealen veroorloven – de praktijk of het experiment wijst al heel snel op een uitzondering, of zelfs het tegendeel. Wat betreft woorden of cijfers is de afkeer van de alfa voor cijfers bijna spreekwoordelijk.

  Over emotie en ratio hoeven we het helemaal niet te hebben. En de gaat bij het overnemen van een oordeel veel meer af op de inhoud van het gestelde, dat wil zeggen: de competentie van de ander, dan de alfa, die zich veel meer laat leiden door de uitstraling, de emotie van de ander en die van zich zelf. Alfa’s maken de wereld de béta jongens knutselen er aan. Knutselen?

  Fotografie gemaakt door een kunstenaar is iets anders dan door een fotograaf.

  Nu er zijn nu eenmaal schrijvers, geniën die niets moeten hebben van verstand, feiten alleen. Die scheppen en gruwelen tegelijk.

  Je zou Kant eens moeten lezen hier over. Wat let je…

  Groet vergeef mij dit spontaan antwoord en de tikfouten

  Robert Kruzdlo

 21. Avatar van Kokopelli
  @Robert: Wat bedoel je precies met Ko… heeft hersens die hij ten dienste stelt aan bloggerskonten? Onderbouw die opmerking eens – voor één keer – met wat concrete feiten. Het staat er zo negatief.

  Ik constateer helaas dat je weer in je oude gewoonte – het noemen van namen van bloggers in andermans reactieruimte – aan het terugvallen bent. Dat terzijde.

  Geredigeerd:

  En wat maakt het uit? Alfa’s benaderen de wereld op een andere manier dan bèta’s of gamma’s. De mix daarvan kan juist een verrijking zijn, zowel in de IRL wereld als die van bijvoorbeeld het VKblog. Anders zou het inderdaad maar een saaie boel worden. Polen kunnen elkaar soms aantrekken en dan weer afstoten: een spel van krachten en woorden dat het allemaal nog een beetje leuk maakt. Lijkt mij althans…

 22. Avatar van dick
  @ Jezzebel, bedankt. Non Je Ne Regrette Rien (je link) is nog wel te pruimen. Ben verder geen fan van Édith Piaf. Ook niet van arrogantie. Dan gaan bij mij de veren altijd recht overeind staan. Helaas, schijnen er veel met deze karaktereigenschap rond te lopen in het mooie Frankrijk.

  @ Knutselsmurf: Tja en als je tranen zien, wilt zien…..pfff kun je vaak spijt krijgen. En idd “kwaad” is soms best grappig.

  Allemachtig, wat een mistrostige dag!

 23. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Angelic :
  je eigen woorden :
  Wat mij betreft hoefde je niet weg hoor…  En wie vraagt je om ergens terug te komen? Ik in elk geval niet

  Nu moet jij eens goed luisteren klapmuts :
  Ik heb ook een diploma voor wat ik doe ( iets met computers ).
  Er is geen diploma waarmee je het recht krijgt mensen op een of andere manier ziek te verklaren, zonder dat ze om jouw mening gevraagd hebben.
  Ik vind het zonde van mijn tijd om me te verdiepen in ellenlange leuterverhalen waarin je jezelf om de haverklap tegenspreekt.
  Je bent 20 jaar jonger dan ik.
  Je staat gewoon ergens voor de klas, en je bent geen arts.
  En al helemaal niet mijn arts.
  Je weet niet meer van me dan iedereen hier kan lezen.
  Mensen die mij wel heel goed kennen, zijn er genoeg.

  Ga gewoon terug naar je eigen koninkrijk, waar 10 mensen lezen wat je schrijft, maar jij mag bepalen wie zijn mond moet houden.

 24. Avatar van Robert
  Het gaat over iets anders Kokopeli, het onderwerp van mijn reactie is…, béta en alfa… Ik vind dat jij zowel Kant als 100_woorden een voorbeeld zijn voor de béta kant van bloggerskonten land. Denk jij dat het over iets anders gaat dan de voortrekkers van bloggerskontenland hier? Lees nu eerst eens de inhoud van mijn boodschap en zie dan dat ik reden heb om namen te noemen. Maar laat eerst Knutelsmurf reageren, vind je niet.

  Het gaat om de strekking van mijn boodschap gesteund door namen. En ik neem de dichterlijke vrijheid Bloggerskontenbloggerslandschap te mogen noemen.

  Dus alsjeblif eerst mijn boodschap doornemen dan zijn namen als Kant ook gerechtig die te noemen.

  Nee ik verval niet in mijn oude fout,…

  Groet Robert

  Knutselsmurf als je ook van mening bent dat het niet gepast is alsjeblief verwijder dan mijn reactie.

 25. Avatar van Kokopelli
  @Robert: Juist daarom heb ik mijn reactie van 13:44 uur ook geredigeerd. Ik was iets te snel met mijn oordeel (getriggerd door de terminologie “bloggerskonten”) over het noemen van namen. Waarvoor excuus.

  Groet,
  Kokopelli

 26. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Robert
  Ik vind het wel gepast, en ik laat het staan.
  Jij schrijft over dingen die ik niet precies ken, maar als je valt over schoolmeesterachtige toontjes :
  So do I.

 27. Avatar van Robert
  Kokopeli jouw geredigeerde reactie had ik ook kunnen doen maar dat heb ik Bewust achterwegen gelaten. Maar je reactie past goed, alleen…, zoals Kuntelsmurf huiverd…, frikkerig.

  Goed ik neem je verontschuldiging aan.

  Mijn vriend zat vroeger in een band die heette Bommerskonten. Belgische band. De konten betekend iets anders in België dan in Holland of Nederland. Het was muziek tegen het pedanten, schoolmeesterachtige gedoe.

  Bommerskonten of Bommerskonte is een fictief dorp of stad in Vlaanderen. Het wordt meestal als een negatief begrip gebruikt en kan dus een pejoratief genoemd worden.

  Als men het over “Bommerskonten” heeft in Vlaanderen, gaat het meestal over iets dat nergens vandaan komt en dus onbelangrijk of waardeloos is. Personen of dingen kunnen worden bekritiseerd door te zeggen dat ze uit “Bommerskonten” komen: een onbestaande, onbelangrijke, achtergestelde, amper bekende locatie.

  Och het was mijn vrijheid van schrijver.

  Dank Knuttesmurf.

  Groet Robert

 28. Avatar van angelic
  Ik verklaar je alles behalve zien, ik verklaar je juist gezonder dan je denkt. En dat is tegenwoordig een belediging begrijp ik?

  Bush was 65 toen hij president werd, Kennedy was 44. Denk je dat Bush niets had kunnen leren van Kennedy? Denk je dat een 90jarig vrouwtje met een kapotte kraan niets kan leren van een 70 jarige loodgieter? Denk je dat een 70jarige loodgieter met een computervirus niets kan leren van een 50jarige ITer? Of dat een 50jarige ICTer met een communicatieachterstand niets kan leren van een 30jarige communicatiedocente?

  Als je visie is dat één persoon, hoe slim ook, alles te weten kan komen in zijn mensenleven dan ben je heel wat simpeler dan ik dacht. De wereld is vol infomatie en dat wordt elke dag meer, dáárom werken mensen samen, dáárom vertrouwen mensen op elkaar en elkaars kennis. Juist omdat het te veel is om alleen aan te kunnen.

  Als je niets van anderen aanneemt leef je niet in de wereld maar in een losse wereld die alleen van jezelf is. Vechten en vluchten zijn twee reacties op dezelfde emotie: angst. Ja je leest het goed boosheid is niets meer en niets minder dan angst. Je eigenlijke titel is dus: Ik vind het leuk als mensen bang worden. Zoek het maar eens op.

  Is vluchten echt zoveel beter dan vechten? Waar heeft dat je dan gebracht?

 29. rene louman

  Avatar van rene louman
  Leuk stukje. Alleen blijkt er zonneklaar uit dat ik vrouw ben.
  En volgens mij ben ik dat toch niet.
  Een beetje wel misschien, ik houd wel van die eigenschappen die je noemt. Van conflicten houd ik alleen als ze ertoe dienen iets op te lossen, niet omdat strijd zo leuk is, wat volgens mij de meeste mannen vinden, zeker op dit blog.

  In het gewone leven heb ik net zoveel concentratie op mensen die niet op het punt staan uit hun vel te springen als op wildemannen.
  De 100% concentratie op boze mensen komt meer voort uit lijfsbehoud, en strategisch denken hoe ze gekalmeerd kunnen worden. En als het echt nergens over gaat in mijn optiek moet ik er ook vaak onbedaarlijk om lachen. Dus je begrijpt, op dit blog lach ik me soms rot. Maar als die dingen te lang duren ben ik snel pleite, dan raak ik verveeld van dat voorspelbare haantjesgedrag. Al kunnen sommige vrouwen er ook wat van hier.

 30. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Ik ben op de vlucht voor een communicatieadviseur met tijd teveel.
  Die me net heeft uitgelegd dat elke tv-preacher met geld teveel president kan worden, als hij dat wil.
  Of dat je Amerikanen alles kan wijsmaken.
  Alsof ik dat niet wist.
  Doei.

 31. Avatar van angelic
  Dit is mijn huiswerk voor vandaag, die had je nog tegoed. Maar voor jou is deze confrontatie vervelend he brrrrr.

  Maar gelukkig heb je altijd genoeg deflection-tactics om me op afstand te houden!!! Bovendien weet je alles al wat ik vertel, dus waarom zou je het erg vinden en doei tegen me zeggen? En je bent beter dan al die andere mensen dus dan kun je dit toch wel hebben?

  Ik wilde je eigenlijk nog vragen hoe dat nou zit met die vrijheid. Wat is jouw definitie daarvan eigenlijk?

 32. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Angelic :
  Je bent niet knap, niet interessant, en getrouwd met een grote lelijke vent.
  Die lelijke vent jaagt nogal op andere vrouwen.
  Als jullie nu gewoon elkaar gaan amuseren, dan kunnen wij ons eigen ding doen.

  Ik denk dat je voor dit werkstuk geen goed cijfer gaat halen, maar je redt je er vast wel uit.

  O ja,
  Ik heb geen definitie van vrijheid.
  Ik breek muren af.

 33. Avatar van angelic
  Je hebt mij en mijn vent nog nooit gezien, en ik máák helemaal geen werkstuk. Ik snap niet waar je het over hebt Knutsel. Wat is er nou met je? Vind je het niet leuk als er iemand jóuw webspace komt bezoeken met andere intenties dan de jouwe? Da’s wel een beetje flauw voor iemand met jouw staat van dienst, vind je zelf niet? Je bent toch geen hypocriet zeker?

  Ze zeggen wel eens dat autisten iets pas snappen als het ze zelf overkomt. Dus een autistisch kindje úitleggen dat zand in de ogen van een ander kindje gooien niet leuk is en pijn doet heeft geen nut. Het enige wat werkt is de ervaring beleven, het autistje moet zelf zand in de ogen gegooid krijgen voordat hij snápt waarom anderen het niet leuk vinden.

  [quote] Mannen proberen je snel te overtroeven of te intimideren.
  – ik ben nog grappiger ha ha !
  – ik ken nog moeilijkere woorden.
  – ik kan per minuut nog meer tekens intypen.
  – ik vind jou een klootzak ![/quote]

  Mij “niet knap” noemen en “niet interessant” en met briljante klap op de vuurpijl het originele scheldwoord (wie gebruikte die ook alweer nooit?) “Klapmuts” terwijl; je nog nooit een gesproken woord met me gewisseld hebt! Vooral dat mijn mán lelijk is. Dan is het toch juist extra knap van hem dat hij zoveel vrouwen kan krijgen volgens jouw fantasie? Je laat hier prachtig zien dat jjij tot het laaste type agressieve aap behoort. Nou je weet me daarmee wel te kwetsen zeg poeh (-;

  Zie je wel dat je beter bent in sociaal gedrag dan je denkt? Net zo voorspelbaar mannelijk en agressief als al die andere apen. Ik heb inmiddels ook geleerd dat het soms inderdaad best grappig is om anderen boos te maken. Da’s ook helemaal niet abnormaal. Er is zelfs een naam voor die gewoon in het non-autistische simpele zielenwoordenboek staat; leedvermaak.

  Wees blij; agressie is ook energie; levensenergie. Schijnbaar heb je er meer dan genoeg van anders had je de drang om op mij te reageren makkelijk kunnen weerstaan. Gebruik de energie eens voor iets constructiefs, voor jezelf bijvoorbeeld; je hebt er elke dag opnieuw de kans voor.

 34. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Rene:
  Als je over mensen schrijft, is er altijd wel een uitzondering.
  Vaak kun je het als een compliment beschouwen als je niet bij de 80% hoort.

 35. Avatar van angelic
  [quote]Vrijheid betekent verantwoordelijkheid, daarom zijn zoveel mensen er bang voor.[/quote]

  Slopen van andermans werk is zó veel makkelijker! Daar hoef je helemaal niks voor te kunnen. Bah maar wat een naar gevoel hou je eraan over over jezelf.

  Bedankt voor het inzicht Knutsel.

  ciao

 36. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Angelic :
  Ik ben niet boos.
  Ik speelde het even.
  Een klapmuts is iemand die teveel ratelt.

  Ik heb een foto van je man gezien.
  Mijn smaak is het niet, maar wel jouw smaak.
  Ga gewoon nog vaker op hem zitten, dan hebben anderen geen last van jullie.

 37. 100_woorden

  Avatar van 100_woorden
  @Kuntselsmurf
  Zo’n blogje volschrijven als een monoloog, is niet zo moeilijk. De echte test is de dialoog met de lezers/reageerders, maar die komt op mij toch wat mager over van jouw kant.
  Vertel eens, als je niet boos wordt van de heerlijk geschreven reacties van Angelic, welke gevoels roepen ze dan bij je op? Ik bedoel 20 jaar jonger en communicatief zoveel vaardiger, wijzer misschien wel, dat moet je toch raken, ergens.

 38. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Nee, het doet me niks.
  Ik ken haar geschrijf al wat langer.
  Iedereen lacht er om, omdat ze zo hoog van de toren blaast, omdat het allemaal uit boekjes komt ( weinig is levenservaring ) en omdat ze vaak binnen een uur het tegenovergestelde beweert.

  Ze zou heel goed een speech kunnen schrijven voor de baas van een bank of zo.
  Als je houdt van haar schrijfsels, kun je er hier http://addonline.nl/ nog meer vinden.
  Gek genoeg heeft ze geen ADD maar ADHD.
  Een soort haai in een zee vol dolfijnen.

  Zijn jullie opeens vrienden ?
  Je moet altijd argwaan hebben als iemand opeens je vriend wil zijn.
  Echte vriendschappen groeien heel langzaam.

 39. 100_woorden

  Avatar van 100_woorden
  @Knutselsmurf
  Het doet je helemaal niets?
  Goh..

  =Iedereen lacht er om, omdat ze zo hoog van de toren blaast, omdat het allemaal uit boekjes komt ( weinig is levenservaring ) en omdat ze vaak binnen een uur het tegenovergestelde beweert.=

  Iedereen?
  Heb je mij horen lachen?
  En zelfs als “iedereen” dat doet, wat dan nog. Jouw mening wordt toch niet bepaald door wat anderen van haar vinden?

  =Zijn jullie opeens vrienden ?=

  Vrienden?
  Ik heb haar naam en reacties vandaag voor het eerst gelezen, dus niet overdrijven.

 40. Avatar van angelic
  Gezien je sneren naar mij doet het je allemaal niets inderdaad, een haai in een zee vol dolfijnen; kostelijk! Erg knap hoe iemand die naar eigen zeggen niets snapt van menselijke emoties het zo goed kan spelen, bravo! En je menselijk inzicht is ook bijzonder goed ontwikkeld voor een autist. Sociale omgangsvormen zeggen je niets maar van iemand van wie je niets weet kun je toch precies inschatten hoeveel levenservaring ze heeft.

  Voor iemand die je niets doet heb ik toch al behoorlijk wat aandacht van je genoept Knutsel. Of wilde je zeggen dat je je reacties ook alleen maar gespeeld hebt en ze niet echt hebt geschreven?

  Je doet me denken aan de vreemde mannetje, een typetje van Hans Teeuwen “Ik zit in een ivoren toren” (…) “Ik snap iedereen, maar niemand snapt mij”.

  Vriendschappen groeien inderdaad langzaam maar niet zo langzaam dat je er na 50 jaar nog geen hebt. Wie weet kenden 100woorden en ik elkaar al, daar al eens aan gedacht?

 41. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Vrienden?
  Ik heb haar naam en reacties vandaag voor het eerst gelezen, dus niet overdrijven.

  Vriendschappen groeien inderdaad langzaam maar niet zo langzaam dat je er na 50 jaar nog geen hebt. Wie weet kenden 100woorden en ik elkaar al, daar al eens aan gedacht?

  Ik ga terug naar mijn balkon 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=14njUwJUg1I

 42. Avatar van Sia
  Gefeliciteerd, met dit stukje lectuur heb je de meeste reacties ooit op je blog gescoord.
  Ik betwijfel overigens of je ooit genoeg aanbevelingen zult scoren om bovenin meest aanbevolen te komen…

 43. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  @Sia :
  Dat had ik ook niet voorzien.
  Die “meest aanbevolen” ranglijst stelt niet zoveel voor ( een paar belangrijke mensen kennen ) en je kan hem van buitenaf manipuleren ( zoekopdrachten en links plaatsen ).
  Reacties ?
  Het lijkt wel een belegering.
  Wil er iemand nog wat pek en veren ?

 44. Avatar van angelic
  Things aren’t always what they seem…. Knutselsmurf (-;

  De aap die geen aap wilde zijn leefde nog lang en gelukkig in zelfblindheid en tegenspoed…

 45. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Ik moest weer even aan Jeanne d’Arc denken, dat mocht ik toen ook al niet zeggen.

 46. Avatar van ramirezi
  In het dagelijkse leven los je zeurende zaken ook wel eens op door het te laten knallen; kan erg verhelderend zijn…

Leave a Comment

Your email address will not be published.