Sex

Ik schrijf er niet zo vaak over, waarschijnlijk ga ik het ook niet zo vaak meer doen, want ik ben al 48. Op school kon ik bijna nergens anders aan denken, wat niet zo goed was voor de leerprestaties ( ja ik zoek graag naar redenen waarom ik op school mislukt ben, “te dom” kan toch niet waar zijn ? )
Gisteren werd ik geraakt door een uitspraak van Jezzebel, en hoewel ik niet zoveel lees ( met een leeg hoofd lukt het beter om iets nieuws te bedenken ), ben ik toch eens gaan kijken.
De uitspraak ging over een spelfout.
Daar blijft mijn oog achter haken, schreef ze, en dat was zo verbluffend raak, dat het niet meer uit mijn hoofd ging.
Ik heb zo vaak “het gaat om de inhoud, niet om hoe je het schrijft” gehoord, dat het bijna ik ben gaan geloven.
Op de kunstacademie schijn je er ook ver mee te komen.
Net zo vaak heb ik gehoord dat ik bot ben, dat ik wel een punt heb, maar dat ik mijn boodschap mooier had moeten verpakken.
Probeer het zelf eens een keer, alleen naar de inhoud kijken.

Ik keek dus op de pagina van Jezzebel.
Het eerste dat ik dacht was : ” No sex please, we’re Brittish “.
Een Joodse vrouw, hoe kan het ook anders.
Mijn moeder had een Joodse vriendin, en ik kon op mijn 21-e nog net ontsnappen aan Joyce, met haar zwarte jurk.
Of eigenlijk ben ik door toeval ontsnapt, ze intrigeerde me mateloos.
Eigenlijk kan ik me wel voorstellen dat het AH zo frustreerde dat blonde Heidi met haar blauwe ogen er zo weinig van bakte, en dat ergens in zijn achterhoofd iemand schreeuwde dat sex slecht is en dat alle Joodse vrouwen dood moesten. Niet dat ik zijn boek ooit gelezen heb, maar ik denk dat hij erg gefrustreerd moet zijn geweest.

Als een man zijn pagina vol zet met blote vrouwen, denk ik : ben je zelf niet interessant ? Meestal neem ik dan niet eens de moeite om het te onderzoeken.
Als een vrouw het doet, blijf ik wel lezen.
Als je afkomstig bent van GeenStijl, is het wel even schrikken, je krijgt een soort boksbal frontaal, maar dat vinden mannen eigenlijk gewoon lekker.
Anders was er nooit een op het idee gekomen om “Fight Club” te schrijven.

Read Offline:

14 thoughts on “Sex”

 1. Avatar van Twiet
  Net in de boekwinkel G spot:
  ‘De Seksbijbel voor Vrouwen’.
  Waar is dat nou voor nodig?
  JCvN kon dan misschien over water lopen, velen zijn dik tevreden met de hondjesslag.

 2. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Je moet opschieten. Er staat er nog een, en ik bedacht net nog wat.

 3. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Was een grapje. Ik heb niet de illusie dat ik de enige blogger ben, of dat mensen meer in mij geïnteresseerd zijn dan in wat ik schrijf. Je gaat toch ook niet naar de fietsenmaker omdat je die overall zo leuk vindt ?

 4. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Je mag best zeggen dat ik niet goed ben in bed, maar volgens mij kennen wij elkaar niet.

 5. Avatar van Twiet
  We hebben het over die fietsenmaker met een etalage vol overalls toch? Of bedoel je die andere?

 6. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Daar kun je natuurlijk op wachten met zo’n onderwerp :
  Verkeerd begrepen worden op een van de weinige plekken waar je serieus probeert te zijn.
  Ik wilde schrijven ” je gaat niet naar de fietsenmaker, omdat de fietsenmaker zo’n leuk kontje heeft” , toen dacht ik, nee straks denken ze dat ik, en trouwens ik heet niet voor niks Knutselsmurf, want ik repareer alles zelf.

 7. Avatar van Twiet
  Goed dan, Marcel Duchamp vroeg
  ‘Kan iemand werken maken, die geen kunstwerken zijn ?’

 8. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Als ik vraag : waarom is het zo slecht gelast ? krijg ik vaak te horen : er is een verschil tussen kunst en ambacht. Het zal best, maar ik zie geen scherpe scheidslijn, waar anderen hem wel zien.

 9. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  “Wat stelt het voor” klinkt misschien bot, maar er is er maar 1 die bepaalt of iets kunst is, en dat is de maker. Als niemand het je kan vertellen, is het waarschijnlijk een ongelukje met een bus verf.

 10. knutselsmurf

  Avatar van knutselsmurf
  Dat vond ik ook al. Dat bericht over tomaten is een reactie met een plaatje. Je kan namelijk wel links kwijt in je reacties.

Leave a Comment

Your email address will not be published.